MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z dopisaniem żony do rachunku bankowego

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Emma3400

Post #1 Ocena: 0

2012-08-20 19:40:22 (13 lat temu)

Emma3400

Kobieta

Z nami od: 25-02-2012

Witajcie,
Mąż chciał dopisać mnie do swojego rachunku bankowego i wyrobić kartę płatniczą ale okazuje się,że muszę mieć rachunek z adresem w UK.Nie będę mieć nic takiego bo umowa najmu i rachunki za media są na męża.Być może jak agencja dopisze mnie i córkę do umowy najmu to pomoże ale bank jeszcze sam nie wie.Czy to normalne?Mąż ma rachunek w tym banku od 10 miesięcy i poza tym to jego sprawa komu chce dać dostęp do swojego konta.Zupełnie tego nie rozumiem.Czy ktoś miał podobną sytuację?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

forumuser

Post #2 Ocena: 0

2012-08-20 19:44:44 (13 lat temu)

forumuser

Mężczyzna

Z nami od: 31-12-2008

A jak maz Ci da karte to nie bedzie legalne?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2012-08-20 19:50:13 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Niech maz dopisze Cie do council tax, wlasciwie to dziwne, ze nie ma Cie na rachunku za council tax. Albo do innego rachunku za media.

Bank po prostu chce potwierdzenie Twojego adresu.

Inna opcja, jak masz prawo jazdy, to mozesz je wymienic na UK. Jak nie masz w ogole, to wyrob sobie provisional, tez dobre potwierdzenie adresu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Emma3400

Post #4 Ocena: 0

2012-08-20 19:54:35 (13 lat temu)

Emma3400

Kobieta

No tak ale on sam potrzebuje mieć kartę przy sobie jak jedzie do pracy.Może mi dawać gotówkę ale to trochę słabe rozwiązanie.Od lat płacę praktycznie kartą a i bezpieczniej nie nosić gotówki przy sobie.Mogę poprosić,żeby ktoś do mnie coś przysłał na ten adres ale jeśli nie chodzi o kopertę tylko o rachunek imienny to faktycznie problem.Mieszkałam 10 lat temu w UK przez 1,5 roku i nie było żadnych problemów z bankiem.Zmieniło się na niekorzyść niestety:(

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-08-20 19:57:36 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-08-20 20:02:08 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mala902100

Post #7 Ocena: 0

2012-08-20 20:20:40 (13 lat temu)

mala902100

Kobieta

Z nami od: 11-06-2009

Cytat:

2012-08-20 20:02:08, paolomario napisał(a):
Kartą powinien posługiwać się tylko właściciel. Nawet własnej prywatnej drugiej połowie nie można ujawniać numeru PIN. A przynajmniej tak bank twierdzi, a na pewno może robić problemy przy wszelakich reklamacjach, gdy fakt ujawnienia PINu wyjdzie na jaw, więc nie polecam tym się chwalić w razie czego.

Emma, najwidoczniej od niedawna tutaj jesteś i pewne sprawy mogą Ci się wydawać irracjonalne. Mojej żonie lata temu nie chcieli uznać potwierdzenia adresu bo była literówka w nazwie hrabstwa. To tak, jakby ktoś napisał województwo lubleskie, zamiast lubelskie. W Polsce nikt się nie przejmie, tutaj to ściana nie do przebicia.

Tematów o potwierdzeniu adresu było sporo. Najprościej udać się do sklepu AGD, kupić radio, telewizor, albo "freeview". Sprzedawca zobligowany jest zapytać o adres. Wtedy podajesz swoje dane, DOKŁADNY adres, a za parę dni przychodzi do Ciebie oficjalne pismo w sprawie opłat abonamentowych. I w ten sposób zdobywasz potwierdzenie adresu, jak najbardziej akceptowalne przez bank. Zakładam, że abonament opłacacie. Na jednej z części pisma/umowy wpisujecie numer dotychczasowej umowy abonamentowej i odsyłacie pod podany adres.
Możesz też wysłać wniosek o tymczasowe prawo jazdy (ale to koszt około 50 funtów), wtedy zyskasz również akceptowalny dokument w sklepach (przy zakupie objętych wiekową restrykcją produktów).

albo zlozyc konto w banku on-line a po jakims czasie skasowac ,dokumenty z banku przyjda do podpisania...potwierdzenie adresu jest?-jest!
a z drugiej str dziwne to... ja byla tez dopisana do meza konta i nic oprucz id nie potrzebowalam

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #8 Ocena: 0

2012-08-20 20:46:12 (13 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Mnie moj polowek, ktory nota bene nawet nie jest moim mężem tylko partnerem, dopisal do swojego konta w banku (Lloyds) bez zadnych problemow. Musielismy przyjsc do banku oboje, ze swoimi Dowodami Osobistymi i zlozyc podpisy. To wszystko

Do góry stronyOffline

kalamutka

Post #9 Ocena: 0

2012-08-20 20:55:35 (13 lat temu)

kalamutka

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

a mnie nie chcą dopisać do konta męża bo on ma historię kredytową w UK a ja nie,rozwiazanie jest takie,że mi założyli osobny rachunek i za jakiś czas mam spróbować się dopisać do konta męża, pytanie tylko czy mnie nie zobili w "balona" bo trzeba było target na konta wykonać:)

Do góry stronyOffline

Emma3400

Post #10 Ocena: 0

2012-08-20 21:23:29 (13 lat temu)

Emma3400

Kobieta

Bardzo dziękuję za podpowiedzi.W takim razie coś wymyślimy.Może namówię męża na jakiś sprzęt grający dla "siebie":).Faktycznie muszę się przyzwyczaić,że tutaj są inne realia.Wydawało mi się normalne,że małżonkowie mają wspólne konto.Pewnie do biblioteki też nie zapiszą bez rachunku z adresem...

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,