|
|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2004-09-21 16:55 (21 lat temu) |
![]() Anonim |
Witam !!!! Mam pytanie czy orientuje sie ktos jak dokladnie wyglada sprawa oplat ubezpieczenia emerytalnego. Pracuje w UK od niedawna, sprawa WRS jest w trakcie realizacji a numer ubezpieczenia NI bede mial w przeciagu miesiaca. Jednak dreczy mnie to czy po powrocie do kraju powiedzmy za dwa lata ten okres przepracowany w Angli bede mial wliczony do emerytury. Nie mam na mysli zadnych osobny skladek na "filary", tylko ta minimalna sklade na emeryture. Czy potrzebuje do tego jakis dokumentow, czym bede sie musial wylegitymowac ??. Czy moze juz sam fakt posiadanie NI jest traktowany jako kwota do emerytury. Jeszcze nie rozgryzlem tego tematu... Prosze o jakies informacje.. Pozdrawiam wszystkich wyspiarzy....
![]() |
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2004-10-05 08:45 (21 lat temu) |
![]() Anonim |
hej, wlasnie tez chcialem tu wrzucic to zapytanie.
|
Bolejko | Post #3 Ocena: 0 2004-10-12 00:14 (21 lat temu) |
Z nami od: 26-09-2004 |
czyli chyba nikt oprócz nas nie interesuje sie poważnymi sprawami.. szkoda.. moze znajdzie sie ktoś taki kto ten temat przerabial....czekamy....
|
Anonim | Post #4 Ocena: 0 2004-10-12 11:07 (21 lat temu) |
![]() Anonim |
należy cos wpłacać na jakis fundusz, ok 200 zł, żeby zostało zaliczone do lat pracy w polsce, ale dokładnie wam powiedza np w urzędzie pracy (mąż wyjeżdżał i podpisywał taką deklarację)
|
Anonim | Post #5 Ocena: 0 2004-12-05 19:28 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Co nie co sie juz dowiedzialem wiec sam sobie odpowiem. Nalezy wypelnic formularz E-301 w najblizszym urzedzie pracy od swojego miejsca pracy, najlepiej tam gdzie sie wyrabialo NIC - to pozwoli na zaliczenie przepracowanego okresu w UK to emerytury... Tyle narazie...
|
|