odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
radzik77 |
Post #1 Ocena: 0 2012-07-22 13:18:06 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Witam. Zastanawia mnie czy mozliwe jest takie rozwiazanie. Czysta teoria wiec opisze jak to widze:
W tej chwili chcialbym kupic auto warte powiedzmy 12k, biore na ten cel kredyt w banku, w ktorym mam rachunek.
Po roku moze dwoch staram sie o mortgage, powiedzmy ze w tym samym banku i chcialbym "wlaczyc" kredyt na auto do mortgage tak aby placic tylkko jedna rate
Generalnie mieszkanie wazniejsze, wiec tak strasznie mocno na aucie mi nie zalezy. Powiedzmy ze to bardziej "kryzys wieku sredniego"
|

|
 |
|
|
radzik77 |
Post #2 Ocena: 0 2012-07-22 18:59:58 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
up
|

|
 |
|
Richmond |
Post #3 Ocena: 0 2012-07-22 19:51:23 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie ma takiej opcji. Poza tym dlaczego chcialbys splacac swoj samochod 25 lat?
Jesli rozwazasz kupno nowego samochodu, to zobacz czy http://www.drivethedeal.com/ nie ma na niego znizki. Jak zamowisz przez nich, to mozesz sporo zaoszczedzic.
Inna opcja to finansowanie 0% od dealera, ale to znowu pod warunkiem, ze jest promocja i jest to nowe auto.
Jak uzywka to juz gorzej, malo opcji. Carpe diem.
|

|
 |
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #4 Ocena: 0 2012-07-22 19:58:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Mozesz zrobic w ten sposob, jedynie majac inny kredyt (pomijajac kredyt na dom), albo placac za auto np karta kredytowa (a przypuscmy, ze masz je dwie lub wiecej), a pozniej przeniesc karty do jednego banku, biorac je w tzw kredyt konsolidacyjny-jedna karta, jedna rata ), lub biorac na ich splate kredyt konsolidacyjny (tzw loan). Wtedy masz jedna rate za splate wszystkiego, zwykle nizsza niz wczesniejsze "wszystkie do kupy". Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|

|

|
|
justyna1981 |
Post #5 Ocena: 0 2012-07-25 15:15:02 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-01-2011 Skąd: Londyn |
kredyt hipoteczny jest długoterminowy... wydaje mi się, że można coś takiego połączyć, ale może zanim zaczniesz dzialać to jakaś porada u specjalisty? żebyś się upewnil, czy tak mozna...
|

|
 |
|
|
wioletaleeds |
Post #6 Ocena: 0 2012-07-30 12:53:59 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-07-2012 Skąd: leeds |
Pozyczka na zakup samochodu jest pozyczka 'not secured' - nie jest powiazana z samochodem. Mortgage jest to hipoteka, kredyt jest udzielony 'pod zastaw' domu, takze jakbys nie byl w stanie placic swoich rat - bank ma prawo odebrac Tobie dom.
Wydaje mi sie ze slyszales o further advance przy remortgage. W tej sytuacji jest mozliwe dopozyczenie pieniazkow pod kredyt hipoteczny. Warunkiem jest ze masz wystarczajaco duzy wklad (splacona czesc kredytu) wlasny azeby bank ci udstepnil te pieniazki. Obecnie banki nie pozyczaja wiecej niz 90% wartosci domu, takze dopozyczenie powyzaej tej wysokosci jest nie mozliwe.
Przy zakupie domu bedziesz musial sprawdzic czy bank pozyczy ci tyle pieniazkow ile potrzebujesz. Kredyt wziety przed hipoteka moze wygladac jak sposob na zorganizowanie sobie depozytu. Banki sa w stanie to zobaczyc poprzez systemy credit scoring. Co wiecej, twoje 'affordability' czyli tyle ile mozesz uzyskac kredytu bedzie zanizone z uwagi na fakt ze masz juz kredyt i musisz go splacic.
Jakbys potrzebowal jakis informacji na temat mortgage mozesz do mnie pisac.
Wioleta
|

|
 |
|
Guzior3 |
Post #7 Ocena: 0 2016-03-13 22:27:06 (9 lat temu) |
Z nami od: 07-05-2015 Skąd: Rugby |
Witam. A ja chciałem zapytać o odwrotną sytuację niż założyciel tematu, w październiku 2015 złożyliśmy z żoną aplikację o mortgage i przyznano nam go bez problemu, 29 stycznia było Completion, teraz chciałbym w tym samym banku aplikować o pożyczkę na samochód na kwotę ok 10.000 f. i tu moje pytanie do bardziej doświadczonych w tym temacie, czy mogę się spotkać z odmową pożyczki ze względu na co dopiero wziety kredyt na dom ?
|

|
 |
|
Richmond |
Post #8 Ocena: 0 2016-03-13 22:37:50 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jesli odmowia Ci, to na podstawie braku zdolnosci - zbyt wysokiego zadluzenia, nie dlatego, ze wziales kredyt niedawno. Poza tym nie musisz ograniczac sie do swojego banku, mozesz zlozyc tam, gdzie jest najlepsza oferta. Carpe diem.
|

|
 |
|
Guzior3 |
Post #9 Ocena: 0 2016-03-13 23:26:21 (9 lat temu) |
Z nami od: 07-05-2015 Skąd: Rugby |
Czyli raczej powinno być ok bo wczesniej płaciłem rent 575 a teraz jest mortgage na kwotę 570, a wybrałem Santander w którym mam również mortgage ponieważ oferują APR 3,6% i możliwość wcześniejszej spłaty pożyczki z odliczeniem odsetek.
Dziękuje
|

|
 |
|