MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlugi spoldzielcze komornicze w Polsce a pobyt w uk ????

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-07-10 21:56:04 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

OKidoki444

Post #2 Ocena: 0

2012-07-10 21:59:19 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Cytat:

2012-07-10 21:53:47, mala24 napisał(a):
Koszty sciagania zza granicy sa ogromne ,czytam i jest napisane ,ze jesli komornik uzyska informacje ,ze nie uzyska od was kwoty wyzszej niz koszty egzekucji to sprawe moze umorzyc ale nadal bedzie trzeba zaplacic te koszta.No:)dalej,komornik moze wystapic o ten nakaz Europejski jesli ma jakies dowody na przestepstwo,oszustwo ktore grozi kara powyzej roku pozbawienia wolnosci.Nie mniej.Wiec tu masz wszystko jasne .Pozostaje siostrze bilet do Uk kupic:)
tylko wez pod uwage ze ta kwota bedzie rosla i rosla juz jest 40tys, a prokurator ustawicznie uchylanie sie od zaplaty moze potraktowac jak przestepstwo i co wtedy?Ja wynajelam prawnika i mam swiety spokoj a i koszta postepowania musi zwrocic mi wierzyciel tak ze w sumie nie duzo mnie to kosztowalo.
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

mala24

Post #3 Ocena: 0

2012-07-10 22:03:12 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Okidoki sie nie znam ,chcialam pomoc piszac co czytalam od prawnikow,skoro ty masz doswiadczenie to wiadomo...Mnie i tak sie wydaje ,ze komornik ich oleje i sie siostra zajmie bo taniej i blizej.Jego nie interesuje skad.Po co ma sie meczyc o nakazy i prokurature jak ma na miejscu.

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #4 Ocena: 0

2012-07-10 22:09:04 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Cytat:

2012-07-10 22:03:12, mala24 napisał(a):
Okidoki sie nie znam ,chcialam pomoc piszac co czytalam od prawnikow,skoro ty masz doswiadczenie to wiadomo...Mnie i tak sie wydaje ,ze komornik ich oleje i sie siostra zajmie bo taniej i blizej.Jego nie interesuje skad.Po co ma sie meczyc o nakazy i prokurature jak ma na miejscu.
tez tak mysle ale wlasnie ten brak pewnosci ze sie nie stanie co sie teoretycznie moze stac by mnie wykonczylo nerwowo,dlatego ja postanowilam sprawe zalatwic przez prawnika tymbardziej ze byl to dlug zaciagniety przez mojego bylego meza ale jeszcze w trakcie trwania naszego malzenstwa sad wysylal listy na adres mojego bylego meza tylko a nie na moj i na tej podstawie prawnik zlozyl sprzeciw i wygralam sprawe a moj byly ma ten wyrok dalej i komornik mu siedzi na wyplacie,koszty mi musi moj byly wierzyciel zwrocic a jak nie to ja go podam do komornika teraz:-]
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

kalamutka

Post #5 Ocena: 0

2012-07-10 22:18:13 (13 lat temu)

kalamutka

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

sprawa 1 jeśli była rozprawa to był wyrok,jeśli był wyrok to termin przedawnienia długu jest 10 lat od ostatniej czynności wierzyciela bądź dłużnika np.komornik umorzył postępowanie bo nie mógł znaleźdź dłużnika, po 5 latach wierzyciel zwraca się z wnioskiem o ściągnięcie tego długu i tu zaczyna się bieg kolejnych 10 lat od tego terminu,czyli ogólnie dług sie nigdy nie przedawni!Sprawa 2 można wnieść sprzeciw,ale w terminie 7 dni od momentu kiedy dowiedzieliśmy się o takim wyroku, w praktyce oznacza to, że siedem dni liczy się od momentu kiedy np. przeglądając dokumentacje w sądzie złożyliśmy podpis.Sprawa 3 żeby złożyć sprzeciw trzeba miec dobry powód bo w innym przypadku sąd go odrzuci.Wszystko to piszę z własnego doświadczenia, bo walcze od 4 lat o umożenie zadłużenia mojego męża, tak na marginesie mój mąż nigdy w zadłużonym mieszkaniu nie był zameldowany a co najważniejsze nigdy nie mieszkal,ale sad stwierdzil,ze jak ojciec nie placi to pewnie sym zaplaci:/

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #6 Ocena: 0

2012-07-10 22:21:50 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

w moim przypadku 7 dni to bylo od zapoznania sie mojego prawnika z dokumentacja z sadu,wnieslismy ten sprzeciw na podstawie blednie wyslanej korespondencji i wygralismy,z tego co autorka postu pisze u nich tez te listy byly jakos dziwnie dostarczane wiec mi sie wydaje ze szansa jest
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

kalamutka

Post #7 Ocena: 0

2012-07-10 22:33:09 (13 lat temu)

kalamutka

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Cytat:

2012-07-10 22:21:50, OKidoki444 napisał(a):
w moim przypadku 7 dni to bylo od zapoznania sie mojego prawnika z dokumentacja z sadu,wnieslismy ten sprzeciw na podstawie blednie wyslanej korespondencji i wygralismy,z tego co autorka postu pisze u nich tez te listy byly jakos dziwnie dostarczane wiec mi sie wydaje ze szansa jest

no to juz musim prawnikmocenic, ja niestety trafilam na partacza ktory zlozyl sprzeciw po 8 dniach i sad odrzucil,teraz sadze sie z tym prawnikiem o odszkodowanie w kwocie dlugu,gratuluje wygranej:)

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #8 Ocena: 0

2012-07-10 23:08:16 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

dziekuje:)nawet nie wiesz jak sie cieszylam gdy sie wyrok na moja korzysc uprawomocnil,tez bylam mocno rozgoryczona ze bede musiala splacac dlug ktorego nie zrobilam:(((moglam to olac i liczyc na to ze mnie nigdy w UK nie znajda ale dla mnie byloby to zbyt stresujace i klopotliwe,szkoda zycia.
Zycze cie zeby ci sie wkoncu udalo dojsc sprawiedliwosci.
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,