MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Duży przelew i zablokowanie konta bankowego

« poprzednia strona

Strona 9 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 9 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-06-28 20:58:40 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Lssu81

Post #2 Ocena: 0

2012-06-30 01:04:48 (13 lat temu)

Lssu81

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2012

Dwa słowa na ten temat :) Przede wszystkim każde konto jest sprawdzane przez system komputerowy pod względem transakcji nietypowych. Twój profilu osoby i zachowań jest analizowany statystycznie - z własnego doświadczenia wiem że ten system w HSBC ma skłonności do blokowania konta zwłaszcza na początku używania. Mi konto już zablokowało kilkukrotnie - np. pierwszy raz jak płaciłem w sklepie internetowym, potem, z racji tego że trochę jeżdżę po Europie zawodowo i prywatnie, to potrafi też przymknąć konto z powodu częstego wyjmowania w różnych krajach. Ogólnie - nie ma powodu do stresu, tak naprawdę powinni to odblokować na telefon.

Swoją drogą banki są tu strasznie nieprzyjazne dla obcokrajowców - pamiętam że bodaj miesiąc po rozpoczęciu pracy chciałem wyjąć kwotę coś ok 2,5k funtów i musiałem mieć na to zgodę szefa oddziału (!). Z tego co piszesz to raczej wygląda mi na jakiś problem z adresem zamieszkania, a nie pieniędzmi...

Szczerze mówiąc nie sądzę żeby ktokolwiek sobie zawracał głowę takimi kwotami - kwota o której mówisz jest w granicach średniej pensji londyńskiej (z tego co wiem to jest to ok 37k brutto co daje bodaj 2,5 netto, może minimalnie mniej). Jakby każdego tak sprawdzali, to by im życia zabrakło :) Głowa do góry.

[ Ostatnio edytowany przez: Lssu81 30-06-2012 01:05 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 9 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,