Str 8 z 9 |
|
---|---|
Marzzzz | Post #1 Ocena: 0 2012-06-28 15:27:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 27-06-2012 Skąd: Brimingham |
Wiem, żałuję, że nie zaprotestowałam ale byłam bardzo zszokowana tą sytuacją z blokadą i mój refleks zawiódł.
|
clockwork_orang | Post #2 Ocena: 0 2012-06-28 15:27:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2012-06-28 15:02:06, Marzzzz napisał(a): clockwork, czyli HMRC ma wgląd w moje konto? Co w takiej sytuacji powinnam zrobić, bo nie potrafię udowodnić źródła tych pieniędzy. Myślisz, że naskarżą do urzędu polskiego? TO BYŁABY MASAKRA edit: ogólnie wszystko zrobię, byle skarbówka polska się do mnie nie dobrała, bo wiem, że oni potarfią człowieka udupić za marną kasę. Ale to jest bardzo prawdobodone, że bank mnie zostawi ale sprawa będzie się ciągnąć, bo kobieta ewidentnie zabrała mój dowód osobisty, żeby go skserować. kseruje przeciez przy zakladaniu konta rowniez... nie, HMRC nie ma wgladu jako takiego do konta, ale bank moze zawiadomic ich o swoich podejrzeniach (czy ma obowiazek to nie wiem) i wtedy dostaje dostep Twoj problem polega na tym, ze nigdy nie pracowalas, wiec skad masz pieniadze... jako czlowiek wierze Ci, ale jako urzednik podejrzewalbym wiekszy przekret, szczegolnie ze to dosc spora kwota jak na Pl (12,5k pln z plusem) ps. ja nie rozumiem tylko jednego - czemu nie rozbilas kwoty na drobniejsze? nawet wplacajac po £500 co kilka dni... pps. co jest czesto stosowane przy praniu kasy - kilkanascie drobnych wplat i jeden wiekszy przelew na inne konto raz na kilka miesiecy ![]() |
clockwork_orang | Post #3 Ocena: 0 2012-06-28 15:30:09 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-06-28 15:21:21, Sebek1980 napisał(a): Troche dziwne, ze kobieta wziela sobie Twoje dokumenty, bez poinformowania Cie o powodach ich zabrania. Pierwszy raz sie z czyms takim spotykam, tu w UK, jak i w Polsce zawsze, kiedy byla potrzeba w banku, czy nawet przy zakupie telefonu, ksero kopie dokumentow wykonywano zawsze na moich oczach, tak abym widzial co sie z nimi dzieje. Tak samo z karta, nie powinno byc takiej sytuacj, bez wzgledu na ich podejrzenia w stosunku do Ciebie. ja sie spotkalem, bo ostatnio bralem kase z zablokowanej karty - pani poszla na zaplecze celem uzgodnienia z menagerem czy to ja - pilnie patrzylem sie w kamere nad glowa i zachowywalem sie na luzie - widocznie doszli, ze ja to ja i kase wyplacili ![]() |
Marzzzz | Post #4 Ocena: 0 2012-06-28 15:30:46 (13 lat temu) |
Oczywiście, żałuję BARDZO, ale po prostu nie pomyślałam, chciałam załatwić to szybko. To była czysta głupota z mojej strony, wiem o tym dobrze. Ale nie czułam się bezpiecznie z taką sumą gotówki, a do mieszkania wprowadził się nowy lokator.
Bank nie wie, że nie pracowałam. Teraz tylko nadzieja w tym, że nie powiadomią kolejnych urzędów. |
clockwork_orang | Post #5 Ocena: 0 2012-06-28 15:46:32 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-06-28 15:30:46, Marzzzz napisał(a): Oczywiście, żałuję BARDZO, ale po prostu nie pomyślałam, chciałam załatwić to szybko. To była czysta głupota z mojej strony, wiem o tym dobrze. Ale nie czułam się bezpiecznie z taką sumą gotówki, a do mieszkania wprowadził się nowy lokator. Bank nie wie, że nie pracowałam. Teraz tylko nadzieja w tym, że nie powiadomią kolejnych urzędów. a poprzednie wplaty byly przelewem rozumiem, od pracodawcy, tak? mozesz jeszcze sprobowac z pozyczka, ale musialabys znalezc kogos, kto Ci jej udzielil i zgodzi sie antydatowac papiery... ps. powod 'pozyczki' tez musi byc solidny na taka kwote |
|
|
Marzzzz | Post #6 Ocena: 0 2012-06-28 15:54:26 (13 lat temu) |
w Anglii jestem pół roku. Przez pierwsze miesiące miałam łącznie 3 legalne miejsca pracy, wypłaty dostawałam w gotówce, później czeki. Wyprowadziłam się, założyłam konto (3 miesiące temu) i na nie przelewają mi teraz kasę z nowej pracy
Nie rozumiem, o co chodzi z tą pożyczką. Co masz na myśli? ** teraz zorientowałam się, że w pierwszym poście mam 3 miesiące. Tyle czasu mam konto ale przyjechałam tutaj wcześniej [ Ostatnio edytowany przez: Marzzzz 28-06-2012 15:57 ] |
Dangerous__girl | Post #7 Ocena: 0 2012-06-28 16:48:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Cytat: 2012-06-28 11:21:49, Bremen napisał(a): chyba zarty sobie robisz.................... wyplacalem duze wieksze kwoty z barclays bez zgloszenia najwieksza chyba 5000,- przyszedlem do kasy wyplacono bez problemu. Co do wiekszych kwot lepiej trzba zglosic dzien wczesniej szczegolnie lloyds ma zrabane zasdy dlatego dawno im podziekowalem jednemu i drugiemu . kupowalam samochod, i poszlam w piatek do banku po 16 to juz nie chieli przyjac zgloszenia ze chce w sobote wyplacic 10tys f. i w sobote( gdy nie wszystkie banki sa otwarte) biegalam po barclaysach i wyplacalam po 1tys f w kazdym banku, mimo ze mamy barclays premium i placimy miesiecznie za prowadzenie konta 25f. nie wiem jak sie ma sprawa co do kont firmowych tak jak pisal krakn. no ale mniejsza o to, w koncu temat nie o tym, sory za OT. |
Matej11 | Post #8 Ocena: 0 2012-06-28 17:25:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-03-2007 Skąd: Crewe |
heh nie wiem o co w tym wszystkim chodzi ale przed chwilą z biegu wypłaciłem 20k w placówce lloydsa, trwało to ok 30 min (otwarcie sejfu i jakies wpisy) żadnych problemów jedynie prawo jazdy i karta visa
na 50 musiałbym czekać około 3 dni i to tyle ![]() |
Adacymru | Post #9 Ocena: 0 2012-06-28 18:11:45 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Oczywiscie zalezy jaki to bank, czy siedziba w miejscu gdzie maja duze obrotyy, czy tez w sennym miejscu, gdzie klient jest jedynie przerywnikiem w przerwach na kawe.
Zalezy tez jaka kto ma umowe z bankiem co do limitow wyplat w ciagu dnia (z kas i bankomatu). Powiazania Banku z HMRC w takim sprawach (przypuszczenie prania brudnych pieniedzy) to kwestia klikniecia na link i powiadomienie o sprawie. Na decyzje HMRC ma 7 dni, jesli nic nie odpowiedza, to jest domniemanie niewinnosci, i legalnosci pochodzenia, konto zostaje otwarte. Jak decyzja przyjdzie w ciagu 7 dni, to HMRC ma nastepne 31 dni zeby zdecydowac o postepowaniu (dochodzenie w sprawie ustalenia/potwierdzenia zrodla pieniedzy). Nikt doswiadczony (i znajacy realia dochodzen) z zamiarem prania pieniedzy nie zaczyna od wplat na setki tysiecy. Testowanie konta malymi (i wrastajacymi wplatami) jest typowe.
Ada
|
Migu80 | Post #10 Ocena: 0 2012-06-28 18:50:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-05-2012 Skąd: manchester |
hi
pozwole sie przylaczyc jako ze mialem podobna sytuacje. powiedzieli ze operacja byla nietypowa i zablokowali konto - po pokazaniu ID odblokowali i tyle - powiedzieli ze nastepnym razem powinienem powiadomic bank jesli bede wiedzial o jakis "nietypowych" tranzakcjach. pozdrawiam |