Cytat:
2013-02-23 15:41:51, OKidoki444 napisał(a):
to i ja sie podepne pod ten watek
Otorz przeprowadzam sie do nowego domu do ktorego mam przypisane 2 miejsca parkingowe oba oznaczone moim numerem domu,mimo tych oznaczen non stop parkuja na moich miejscach jakies samochody,co moge zrobic,gdzie to zglosic?
Policji to tu nic do tego bo to ani wykroczenie, ani przestępstwo.
Zapytaj admistrację budynku, można też na początku grzecznie napisać karteczkę i włożyć za szybę żeby nie blokowali ci parkingu.
Bardzo możliwe że mieszkali wcześniej lokatorzy bez samochodu przez bardzo długi czas no i się przyzwyczaili.
Kilka razy mi sie zdarzyło że znalazłem taki liścik za szybą gdy byłem u klienta i zaparkowałem na czyimś miejscu.
Ale i bywa mniej różowo.. raz o włos umknąłem od klampy, a tylko tyle co wyładowałem samochód i wniosłem graty na piętro i ktoś zadzwonił.
Czasami też bywa że kiedyś były podzielone parkingi, a teraz już nie i może parkować kto chce i gdzie chce.
Wszystko dowiesz się w zarządzie budynku, czy też osiedla.
Odwołania od ew mandatów składa się natychmiast!
Można osobiście na piśmie w councilu gdzie dostaliśmy mandat, a można też przez ich stronę internetową.
MOżna telefonicznie, ale na gębe to ja w takich sprawach nie ufam, bo nie widzę co tam po drugiej stronie ktoś pisze i czy w ogóle
Zazwyczaj odpisują w ciągu kilku dni, i w czasie rozpatrywania nic się nie dzieje.
Jeżeli odrzucą roszczenie płacisz kwotę zmniejszoną.
Ale warunek że odwołanie zrobisz natychmiast.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.