Cytat:
2012-04-27 14:39:12, x_fish napisał(a):
Jak komus dalej za duzo moze placic tylko £1.5 dziennie a to przeciez tyle co nic...
[ Ostatnio edytowany przez: <i>x_fish</i> 27-04-2012 14:42 ]
rozkminiłeś system, ... Fish

Hm, podstawa
W handlu NIE MA NIC ZA DARMO
bo przecież każdy chce jeść i nic nie dostanie za darmo.
kwestia teraz tak to zamotać by klientowi wydawało się że płaci NIC
I nie można patrzeć ile kosztuje w jednym sklepie, trzeba szukać ile może kosztować w wielu sklepach i za ile mozemy go faktycznie kupić.
MM, piszesz ze nie możesz odłożyć, powiem ci że z jednej strony, przy takiej gospodarce, pod marketing to się nie dziwie.
Z drugiej sama się zastanów,
Jeżeli nie możesz odłożyć to znaczy ze co? nie spłacasz kredytów?
Jestem przekonany że spłacasz, i jest to możliwe, tylko brakuje ci nie pieniędzy tylko DYSCYPLINY finansowej.
Bardzo rzadko jest tak ze faktycznie oprocentowanie jest 0%, bywa.
Skąd się to bierze?
Kiedyś tak sprzedawałem towar, mieałem umowę z bankiem i agencją kredytową (zależne było od dochodów klienta) wszystkie odsetki pokrywałem JA
Dzięki temu że pokrywałem odsetki, miałem większy obrót towarem, większy obrót towaru, powodował ze mogłem negocjować z dostawcą większy upust, i zamiast mieć 30% miałem nawet 50% upustu od sugerowanej ceny dla klienta, co powiedzmy gdy było na terenie polski, oznaczało ze moja marża była 1000-1500 zł
gdy miałem zapłacić 300 zł odsetek to był pikuś, bo ja zamiast dziennie sprzedać 20, robiłem 50 i więcej sprzedaży.
Były też towary na których trzeba było właśnie robić tak jak ten sklep, czyli windowało się ceny, potem robiło się przeceny i takie tam pierdoły. Część towarów byłą sprzedana w sieci sklepów więc też wchodziła w gre cała manipulacja rynkiem, ze klient był przekonany iż dany towar faktycznie podrożał i jest tyle wart.
Strategie opracowywane są przez specjalistów za grubą forsę, negocjacje i obliczenia trwają bardzo długo co też kosztuje.
Ale jak sami widzicie, to wszystko ma sens, bo działa.
I kto za to płąci ze taki marketingowiec zarabia miliony?
Pan płaci, pani płaci ... MM płaci

![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Owszem, dobry towar / usługa musi kosztować.
Ale czasami warto sprawdzić i ostudzić swoje napalenie, zakupy to nie sex i nie chleb, nie musi być na gorąco

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.