MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-06-04 18:25:44 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-04-25 15:02:23, tyniek napisał(a):
Cytat:

2012-04-25 11:23:07, zealot napisał(a):
Ktoś narozpowszechniał plotek że niby dzięki temu jakże cennemu papierkowi:
- można odebrać wygraną w totolotka(bo bez niego to niby nie można)
- że niby jest to pierwszy krok do obywatelstwa i jak się nie ma tego papierka to niby nie można starać się o obywatelstwo
- że niby bez tego papierka nie można starać się o pewne benefity, ponieważ na stronie wyraźnie jest napisane "you must be UK resident"

No i dlatego co niektózi wyrabiają ten cenny dokument :)

Zapomniałeś o jednym, bardzo istotnym w dzisiejszych czasach fakcie. Mianowicie o 10% zniżce na stacjach BP. Nie wiem jak jest na innych stacjach, ale BP przy wydawaniu karty zniżkowej wymaga okazania książeczki.

:-]

hm to w takim razie mocniejsza karta jest nectar card, bo też znierasz punkty na BP i nie tylko i do tego możesz mieć Nectar cart credytówke i zbierasz punkty na BP x3.

tak że zamiast karte rezydenta wyrabiamy nectar card :-]:-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

april28

Post #2 Ocena: 0

2012-06-04 18:33:47 (13 lat temu)

april28

Kobieta

Z nami od: 10-07-2011

czyli mam rozumiec ,ze rezydenta nie potrzebuje. czy dobrze rozumiem ,ze Permanent Residence UK = Indefinite leave to remain ?

powiem Wam ,ze dosc mam jezdzenia do Londynu po paszport dla siebie czy mojego dziecka . jest to dla mnie strata czasu. poza tym lubimy podrozowac. w tym roku nie lecimy do usa bo nie mamy czasu i checi jechac do londyny po wize ,dlatego wybralismy meksyk,i to moze nawet lepiej ;) wyprawa do londynu cala trojka ,to dni wolne od pracy + zabranie na dzien mlodego ze szkoly,a szkole ma katolicka i dosc restrykcyjna ;) chyba robie sie leniwa na stare lata :)

Do góry stronyOffline

april28

Post #3 Ocena: 0

2012-06-04 18:36:11 (13 lat temu)

april28

Kobieta

Z nami od: 10-07-2011

tak czy owak marzy mi sie zobaczyc kilka miejsc w usa ,dlatego mam dwie opcje ,albo ruszyc tylek po wize ,albo wyslac podanie o obywatelstwo i jak zabiore sie w koncu za testy ;) to wybiore raczej ta druga opcje ....ehhhh decyzje ,decyzje ha ha

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,