MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyrobienie Paszportu

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

LocalMati

Post #1 Ocena: 0

2012-04-23 23:15:29 (13 lat temu)

LocalMati

Mężczyzna

Z nami od: 23-04-2012

Witam wszystkich, posiadam paszport wyrobiony w Polsce na 5 lat jego waznosc konczy sie 26 lipca 2012 roku, mam 17 lat i chcialem jechac na wakacje do polski ale nie wiem czy zdaze wyrobic paszport :(( sprawdzalem Konsulat w Manchesterz i na stronie internetowej wyswietlilo mi ze najblisze spotkanie dostepne jest 17 lipca a ja 23 chcialem jechac do Polski, sprawdzalem tez konsulat w Londynie i najblisze spotkanie jest na 30 maja ale z tego co wyczytalem na strace to Konsulat w Londynie mnie nie przyjmnie poniewasz nie jestem w ich rejonie:(( i teraz nie wiem co zrobic, prosze doradzcie cos, czy jest mozliwosc przyspieszenia oczekiwania na paszport czy mogl bym wyrobic pszport tymczasowy lub co innego zebym zdazyl na czasz.

Z gory bardzooo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

[ Ostatnio edytowany przez: LocalMati 23-04-2012 23:19 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

LocalMati

Post #2 Ocena: 0

2012-04-23 23:16:29 (13 lat temu)

LocalMati

Mężczyzna

Z nami od: 23-04-2012

[ Ostatnio edytowany przez: LocalMati 23-04-2012 23:17 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2012-04-23 23:18:42 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/42/40188/Paszport-tymczasowy
Ada

Do góry stronyOffline

xr-nott

Post #4 Ocena: 0

2012-04-26 12:46:45 (13 lat temu)

xr-nott

Mężczyzna

Z nami od: 05-11-2011

Jestem w takiej samej sytacji - paszport wazny do konca lipca a na 31/07 potrzebny jest mi nowy??? Najwczesniejsze terminy w Man to dopiero druga polowa Lipca. Jedyna opcja to paszport tymczasowy - czy ktos wie jak dlugo sie czeka na to?

Czy ktos w ogole mial szczescie sie dodzownic do tych zasr..ych konsulatow - to wydaje sie niemozliwoscia..

Do góry stronyOffline

annussia

Post #5 Ocena: 0

2012-04-26 13:03:59 (13 lat temu)

annussia

Kobieta

Z nami od: 23-06-2010

do tej pory tylko podczytywalam tematy na temat paszportow, bo paszport i dowod mam i niepotzrebne mi bylo jezdzenie do Manchesteru.
Zdazylo sie jednak, ze paszport mojego meza zaginal, a dowodu niestety nie ma.
Takze i nam przyszlo wybrac sie do Manchesteru. Tak jak wszyscy wiedza oczekiwanie na spotkanie to okolo 3 miesiecy plus oczekiwanie na poszport 6 tyg.
Mysle, ze jak wszyscy bedziemy tylko narzekac to za rok okres ten sie jeszcze wydluzy.
Proponuje zrobic oficjalna petycje ze skarga.
Urzad w Manchesterze nie jest po prostu przygotowany na obsluge tylu petentow. Zakre jego dzialan jest podobny a moze i wiekszy od wojewodzkiego w Polsce, gdzie godziny urzedowania sa dluzsze, urzad otwarty jest kazdego dnia a dodatkowo istnieja placowki, ktore tylko przyjmuja wnioski.

Nie znam sie na sprawach komputerowych, ale jesli ktos umialby taka petycje stworzyc on line byloby extra. W przeciwnym razie sprawa na pewno sie nie zmieni.
A mysle ze wiekszosc podpisalaby sie pod tym, bo nigdy niewiadomo co sie moze zdarzyc (przyklad mego meza ktoremu IPS zgubilo paszport!)
Takze komputerowcy do dziela!
bla bla bla...

Do góry stronyOffline

xr-nott

Post #6 Ocena: 0

2012-04-26 14:27:48 (13 lat temu)

xr-nott

Mężczyzna

Z nami od: 05-11-2011

Wyrabialem paszporty dzieciom w zeszlym roku - 10-11/2011 - nie bylo zadnych problem, dostalem appointment w ciagu 4 tyg a paszporty po kolejnych 4 - rejestrowalem sie by email

Gdybym wiedzial ze tak sie wszytko tam popier..li to bym wyrobil sobie tez odrazu

co za szambo - dlaczego w Londynie maja tyle wolnych terminow a w Man tak sa zawaleni? Ta rejonalizacja to wielka sciema

Ktos wie jak sie dlugo sie czeka na paszport tymczasowy? Nie sposob sie tam dodzwonic!

A moze jakis lewy rachunek z adresm z Londynu aalatwil by sprawe

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,