2013-12-17 10:17:09, Swiaadek napisał(a):
Panowie, to jak w końcu z tą kartą kierowcy?? Nie chcę popełnić błędu i bawić się w ponowne wysyłanie.
Nie będzie problemu z tym, że będę miał przez jakiś czas 2 karty kierowcy??
Czytałem na forum, że jeden użytkownik dostał z powrotem w dwóch osobnych kopertach english kartę kierowcy i polską kartę kierowcy. To na drugi dzień kazali mu odesłać do DVLA polską kartę kierowcy, ponieważ nie można posiadać dwóch kart.
radzik77, twierdzisz, że będę miał problem z uznaniem kodu 95 w moim polskim prawku?? Nie wydadzą mi DQC??
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Swiaadek</i> 17-12-2013 10:18 ]
Strasznie komplikujesz.
Jesli chcesz wymienic wszystko na raz zadzawon do dvla i zapytaj gdzie masz wyslac wszystkie papiery.
Aplikujesz o karte tacho do angielskiego prawa jazdy wiec polska karte odsylasz do organu wydajacego po uplywie 28 dni od otrzymania nowej. Obie karty powinienes trzymac przy sobie do kontroli. Naturalnie uzywac mozesz tylko jednej. Druga tylko do kontroli, chodzi o aktywnosc z ostatnich 28dni.
Jesli na polskiej karcie nie bedzie zadnej aktywnosci to odeslij ja do organu wydajacego sam. Adres na odwrocie.
Jesli masz watpliwosci to wyslij ta karte do dvla i po problemie.
Nigdzie nie napisalem ze nie zechca Ci uznac kodu 95. Wrecz przeciwnie, tylko w takiej formie jest honorowany.
Chodzilo mi o to, ze posiadacze polskich praw jazdy robiac kolejne moduly CPC w UK maja problemy z uznaniem tych godzin do polskiego prawka.