|
---|---|
stary_a_glupi | Post #1 Ocena: 0 2011-11-14 19:26:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2011 Skąd: londyn |
Wiem, jestem stary i głupi. Za głupote trzeba płacić tylko co zrobić jak nie idzie się dogadać? Otórz dostałem dzisiaj list z Marston Group że mam wpłacić do 7 dni od daty listu (czyli zostało 3 dni) ponad tysiaka za zaległą grzywne sądową. Sprawa ciągnie się już długo i wiem że musze spłacić, jednak był czas że byłem bez roboty i ogólnie ciężko się kręciło. Teraz pomału wychodzę z zadłużenia. Gdzieś mi to było w pamięci aby do HMCS zadzwonić i się znowu dogadać ale zawsze coś wypadło. I teraz od tych dostałem list że mam to spłacić, a jak nie to przyjdą i zabiorą nasze graty na aukcje. Więc dzwonie do nich i mówie że chce się dogadać i to spłacić ale tyle a tyle bo więcej nie dam rady. A gościu że jak spłace połowe już to się zastanowi czy na raty rozłoży. To ja do niego kto może zdecydować, a on że jedynie jakiś balif. To ja chce do niego numer, a ten mi że jeszcze nie jest przydzielony. Ale odnotuje w systemie że dzwoniłem i dostane wiadomość kto jest, ale raczej przyjdzie osobiście po kase.
Nie mam tyle aby wyłożyć. Nie mam skąd pożyczyć, bank odpada bo mam zawaloną credit history. Może jakieś rady jak z nimi postępować? Doczytałem gdzieś że taki balif może wejść bez problemu do mojej chaty i zabrać co chce aby odzyskać kase. Za dużo i tak by nie zabrał bo jak były ciężkie czasy to się sprzedało co zbędne. Moja kobieta to po mnie jaszczy na potęge. Poradźcie co zrobić. I proszę nie mówcie że za głupotę trzeba płacić bo to już dawno wiem.... |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2011-11-14 19:30:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
teraz to ci już nikt nie pożyczy, bo masz zababrane papiery na wiele lat, jedynie to dogadywać się z windykatorem.
To wszystko. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2011-11-14 19:37:36 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Zabrać może, ale w pierwszej kolejności będzie się chciał dogadać. Najgorsze jest to ze każda wizyta komornika kosztuje, i to nie mało.
Na Twoim miejscu i tak bym zaczął wpłacać pieniądze na to konto które masz podane.. Jest nadzieja ze to jest komornik sądowy a nie prywatny a Ci są bardziej "układowi" ale urzędy rowniez korzystają z prywatnych. Jakbyś się nie zdecydował wpłacać to już teraz lepiej zbierać pieniądze aby przy ewentualnej wizycie komornika czymś mu zapłacić i później umówić się na wpłaty. http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/ManagingDebt/DebtsAndArrears/DG_10034289 edit: Wiem, za pewne już próbowałeś ale może nie. Warto spróbować w banku aplikować o kartę lub overdraft. |
stary_a_glupi | Post #4 Ocena: 0 2011-11-14 19:57:26 (13 lat temu) |
Tylko nie wiem jak to jest bo to jakaś zewnętrzna firma co ma komornika i działa na zlecenie sądu. Dzięki Dwunasty za linka ale nie wiem czy to się sprawdzi właśnie przez to że to zewnętrzna firma a nie z sądu bezpośrednio. Spróbuje, najwyżej. aaa i musze kobiete uprzedzić żeby nikogo nie wpuszczała.
|
Post #5 Ocena: 0 2011-11-14 20:00:50 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
stary_a_glupi | Post #6 Ocena: 0 2011-11-14 20:08:28 (13 lat temu) |
Jak pisałem chce to spłacić. Powoli spłacamy długi i wychodzimy powoli z tego dołu jakim są długi. Żeby się dało jakoś z nimi dogadać to byłoby super. Proponowałem spłate. W rok, no troche więcej bym to spłacił. Ale ten gości na infolini od nich nie chciał o takim terminie słyszeć.
|
Post #7 Ocena: 0 2011-11-14 20:17:00 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
stary_a_glupi | Post #8 Ocena: 0 2011-11-14 21:10:58 (13 lat temu) |
patrzyłem i nie wiem, muszę się z tym przespać. no i kobieta moja też. kurna szkoda że osobno będziemy to przesypiać, bo każe mi spać w salonie za kare
![]() |
clockwork_orang | Post #9 Ocena: 0 2011-11-14 21:23:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
oi, pamietaj o procentach, tu dochodza do paru tysiecy rocznie... cos a'la Provident
![]() ps. kobieta to najmniejsze 'umartwienie' tym razem ![]() |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2011-11-14 21:27:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Gotówki do dla niego za mało z tego co widzę bo można dostać tylko około 700 funtów i jest 25% odsetek
Ale mają kredyt na kłopoty finansowe czyli kłopotliwe kredyty hm... Representative example: Representative 62.1% APR. Borrow £1000 and pay £61.80 a month for 36 months. The total charge for credit is £1224.77 (all interest). The Total Repayable is £2224.77 No to ja nie wiem jaki kredyt musiał by być bardziej kłopotliwy niż ten ![]() Cytat: 2011-11-14 21:23:03, clockwork_orange napisał(a): oi, pamietaj o procentach, tu dochodza do paru tysiecy rocznie... cos a'la Provident ![]() ps. kobieta to najmniejsze 'umartwienie' tym razem ![]() Dokładnie, zawsze moze znaleźć sobie bogatą co go spłaci ![]() Nie śpij w salonie tylko wyprowadź się do Hilton, a nuż zauroczysz dziedziczkę ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|