MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak zamknąć wspólne konto w banku!!!

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

emonkaa

Post #1 Ocena: 0

2011-09-27 22:46:17 (14 lat temu)

emonkaa

Kobieta

Z nami od: 19-03-2010

Cytat:

2011-09-27 22:40:01, Mama-Myszy napisał(a):
Emonkaa, zeby zamknac konto trzeba najpierw splacic dlug. Jezeli debet na nim bedzie sie powiekszal bez uzupelniania go to beda naliczane kary, wcale nie male. Ja mam jeszcze ladna sumke do splacenia i wtedy bede po czesci wolna i lzejsza o 2 tysiace funtow.

Co w mojej sytuacji jest jeszcze bardziej zabawne, musze splacac zadluzenie meza (polowe moja i polowe jego rowniez), nie ma zlituj sie, jednak kiedy wygram w totka to musze sie z nim rowniez podzielic ;-) Uprzejma pani prawnik mnie o tym poinformowala ;-) Dlatego nie gram w totka...

mam to rozumiec ze jesli jest debet 800 i ja bede splacac 200 co miesiac a on se bedzie mogl dalej wyplacac i tak do u... śmierci?? :(

[ Ostatnio edytowany przez: emonkaa 27-09-2011 22:57 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2011-09-27 23:04:34 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Masz sie dogadac z bankiem w sprawie zamkniecia konta. Jak trzeba to wez nawet jakas pozyczke w tym banku na splate tego dlugu. Nie wiem czy jest taka mozliwosc, ale moze moga otworzyc konto indywidualne dla Ciebie i tam przeniesc ten dlug i go splacisz w swoim tempie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2011-09-27 23:06:25 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-09-27 21:54:12, emonkaa napisał(a):
Cytat:

2011-09-27 21:47:36, Richmond napisał(a):
Cytat:

2011-09-27 21:39:21, jojomaster napisał(a):
w natwest jest inaczej - jedna strona nie jest odpowiedzialna za dlugi drugiej. w razie 'w' kazdy splaca swoje

Z warunkow Natwest:

"2.3.2 All of you are jointly and severally liable for any money owed to us. This means that we have the right to
ask all or any one of you to repay the full amount of any money you owe us and not just a share.
This applies whether or not you are aware of the debt."

Wspolne konto, wspolne zobowiazania, nie da sie wykrecic.

a czy dysponujesz informacją jak jest z zobowiązaniami na wspolnym koncie w hsbc jest jakis paragraf??
dziękuję za pomoc

Nie rozumiem pytania, przeciez podalam Ci wczesniej link do warunkow umowy, przejrzyj je dokladnie. Na pewno odpowiadasz wspolnie za dlugi innych wlascicieli konta, tak jest z kazdym wspolnym kontem.

Kazdy kto ma watpliwosci, jakie obowiazuja zasady gry, powinien wejsc na strone swojego banku i przeczytac regulamin prowadzenia wspolnych kont. W koncu zlozyl podpis przy otwarciu konta, ze zna warunki i zgadza sie z nimi.

A jak juz pojdziesz do tego banku, to uwazaj co mowisz, bo jak wspomnisz ze jestes w konflikcie z mezem czy tam facetem, to nie zamkna Ci wtedy konta, zgodnie z tym warunkiem:

"22.3. If any one of you tells us of a dispute
between any of you, we may treat this as
notice of cancellation of the authority set out at
clause 22.1."

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

biscuits

Post #4 Ocena: 0

2011-09-28 19:59:46 (14 lat temu)

biscuits

Kobieta

Z nami od: 18-08-2011

dobrze ze poczekala na odp od Richmond, bo wczesniej byly inne porady

Do góry stronyOffline

emonkaa

Post #5 Ocena: 0

2011-09-30 19:14:21 (14 lat temu)

emonkaa

Kobieta

Tak wiec bylam w banku przedstawiłam sytuacje-tym razem milej pani-i od razu "zamroziła " konto znaczy ze zadne platnosci nie beda juz z niego robione dopoki nie przyjde razem z ex partnerem do banku wyjasnic sprawe. tak czy owak jestem odpowiedzialna za spłate 813funtow w pełni jesli on nie bedzie chciał płacić.dzieki za rady :)
wniosek na przyszłosc? zadnych wspolnych kont i umow!!.amen

Do góry stronyOffline

myfreedom

Post #6 Ocena: 0

2011-09-30 21:58:08 (14 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

Moze niezupelnie /zadnych wspolnych kont i umow/ ja bym raczej odnalazl tego lepszego partnera, kochanego, ktoremu mozna ufac nie tylko w sprawach bankowych..

a tak powaznie to ciesze sie, ze przynajmniej teraz masz spokoj z tym kontem, pieniadze i tak musisz oddac, niestety

mnie tez czeka zamkniecie wspolnego konta ale powod jest inny, nie jest nam juz potrzebne, tylko czasu nie mozemy zgrac by razem byc w banku (te kobiety zawsze zajete robieniem dziwnych rzeczy..)

zycze powodzenia w szukaniu i zamykaniu

Do góry stronyOffline

emonkaa

Post #7 Ocena: 0

2011-10-02 11:12:19 (14 lat temu)

emonkaa

Kobieta

Cytat:

2011-09-30 21:58:08, myfreedom napisał(a):
Moze niezupelnie /zadnych wspolnych kont i umow/ ja bym raczej odnalazl tego lepszego partnera, kochanego, ktoremu mozna ufac nie tylko w sprawach bankowych..

a tak powaznie to ciesze sie, ze przynajmniej teraz masz spokoj z tym kontem, pieniadze i tak musisz oddac, niestety

mnie tez czeka zamkniecie wspolnego konta ale powod jest inny, nie jest nam juz potrzebne, tylko czasu nie mozemy zgrac by razem byc w banku (te kobiety zawsze zajete robieniem dziwnych rzeczy..)

zycze powodzenia w szukaniu i zamykaniu

:) nie no ja sie upre jednak przy wersji zero wspólnych kont i umów-zero ryzyka-umiesz liczyć licz na siebie :)
teraz juz ciężko o szczerych i dobrych ludzi niestety tym bardziej na obczyźnie
dziękuję raz jeszcze za pomoc i ciepłe słowa!
pozdrawiam cieplutko
p.s piękna pogoda za oknem a ja z anginą :(

Do góry stronyOffline

CapitalismConvi

Post #8 Ocena: 0

2011-10-02 13:54:16 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Z nami od: 02-02-2011

"Przecież to zupełnie proste!
Pieniądze z banku londyńskiego może podjąć tylko Ryszard Ochódzki, lub Irena Ochudzka.
Dogadaj się szybko z jakąś Ireną. Ożeń się nią. I masz Irenę Ochódzką!":-]

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,