Str 4 z 4 |
|
---|---|
myfreedom | Post #1 Ocena: 0 2012-01-14 23:27:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
nie no jasne ze moga ale jak tu zyc nie uzywajac karty, placic zawsze i wszedzie gotowka itp.
splacic albo nie marzyc wiecej o zyciu tutaj, nie ma innego wyjscia |
AMAZINGREAKTYWA | Post #2 Ocena: +2 2012-01-15 00:13:40 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-11-2011 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-08-18 12:42:59, ewayahoo napisał(a): ok.dzięki za pomoc. Szukam emaila do lloyds tsb i nigdzie nie ma. Wolałabym napisać list zamiast dzwonić. Sytuacja jest na tyle beznadziejna ,że nawet nie mam pieniędzy na to aby zadzwonić.;( pozdrawiam Bo karta kredytowa jest dla tych bardziej rozsądnych... |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2012-01-15 09:05:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-01-15 00:13:40, AMAZINGREAKTYWACJA napisał(a): Cytat: 2011-08-18 12:42:59, ewayahoo napisał(a): ok.dzięki za pomoc. Szukam emaila do lloyds tsb i nigdzie nie ma. Wolałabym napisać list zamiast dzwonić. Sytuacja jest na tyle beznadziejna ,że nawet nie mam pieniędzy na to aby zadzwonić.;( pozdrawiam Bo karta kredytowa jest dla tych bardziej rozsądnych... A ja jeszcze dodam, że kredyty są dla bogatych ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2012-01-15 09:15:45 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2012-01-15 09:17:14 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
marcinb | Post #6 Ocena: 0 2012-01-15 09:25:32 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Cytat: 2012-01-14 23:12:07, Dodziunia napisał(a): Cytat: 2012-01-14 22:54:29, myfreedom napisał(a): dokladnie o tym samym pomyslalem, nie chce a toleruje dlug, wezcie sie w garsc, dlug trzeba splacic albo zapomnij o wizytach w tym kraju A to czemu???? Co maja wizyty do dlugu??? Jesli to nie jest dlug za Council Tax-to nikt ich na lotnisku nie zatrzyma.wiec odwiedzac Uk moga spokojnie. Powyzej poewnej sumy dlugu zostanie wpisany na europejska liste dluznikow - banki czy instytucje finansowe moga skorzystac z tej listy aby sprawdzac wiarygodnosc finansowa osob, ktore przebywaly w innych krajach EU. Zaczela sie to kilka lat temu, kiedy niektorzy polacy pobrali kredyty w UK i zjechali do PL nie splacajac ich. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Qstosh | Post #7 Ocena: 0 2012-01-16 08:01:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-09-2005 Skąd: Wigley , Wellesey Rd TW25SF Twickenham |
Opisywałem wcześniej sytuację z HSBC. Niestety tak jak przypuszczałem o zerowaniu długu nie ma mowy. Listy od HSBC były zawsze w "angielskim tonie" czyli że rozumiemy twoją trudną sytuację i bla bla bla. Gdy poprosiłem ich o nienaliczanie odsetek lub zmniejszenie to właściwie zostało to bez odzewu. Dalej naliczają jakieś drakońskie odsetki (29,9%) i właściwie obniżenie raty comiesięcznej sprowadziło się do tego że zmniejszyli kwotę spłacanego kapitału w racie. Więc de facto jeszcze gorzej dla mnie. Liczyłem na to że gdy przestaną naliczać odsetki to spłacę powoli im tą kartę i ok. Myliłem się. Mało tego zaczęli mnie straszyć sądem i nakazali spłatę całości zadłużenia. Sic!Ostatecznie wziąłęm kredyt w Polsce w moim banku i spłaciłem 80 procent karty. Śmieszne było to że nawet po tej spłacie przysłali mi nakaz spłaty reszty zadłużenia a dwa dni później przysłali normale rozliczenie comiesięczne karty z ratą 25 funtów. Totalny bałagan i zlewka. Liczenie na to że banki rozpatrują każdą sprawę indywidualnie jest mżonką. Oni mają swoje pisma na zasadzie "kopiuj wklej" i uzupełniają (bardzo często z błędami)pod konkretnego delikwenta. I właściwie nie są zainteresowanie np. nienaliczaniem odsetek. A na koniec co do rejestrowania w europejskim rejestrze dłużników... Jeśli ktoś jest w Polsce to w mojej opinii może nie spłacać długu z UK. Wpisanie do rejestru dłużników w praktyce w Polsce nie zadziała. Ale pod jednym warunkiem. Jeżeli bierzecie kredyt w Polsce to pod żadnym pozorem nie mówcie że mieszkaliście lub mieszkacie za granicą np. w UK. Jedynie taka deklaracja powoduje że banki sprawdzają czy nie ma was europejskim rejestrze. Ja już się wyleczyłem z Kart Kredytowych na całe życie... Potrzeba ogromnej dyscypliny finansowej i budżetowej aby Karta Kredytowa miała sens. Ja niestety zbyt mało odpowiedzialny jestem w tej kwesti więc to nie dla mnie . Powodzenia dla wszystkich emigrantów
![]() |