MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bank nie chce mi przyznać karty kredytowej, kredytu i innych produktow finansowych.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 91 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 90 | 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

Str 91 z 93

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2018-04-25 19:33:42 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

a sprawdzales wczesniej swoj credit score? na noodle mozna go monitorowac za free bezterminowo

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2018-04-25 19:50:01 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2018-04-25 18:01:10, Iwan89 napisał(a):
Nie mogę już niestety edytować a mam pytanie. Dostałem odmowę karty kredytowej i zastanawiam się czy przychodzi wtedy zawsze list z informacją co było powodem odmowy?(widziałem w tym wątku, że ktoś dostał) Zmieniłem miejsce zamieszkania i aplikowałem, zastanawiam się czy to był powód. Jak sprawdzałem "eligibility" to szanse były 95% a jednak nie przeszło.

Zapewne brak rejestracji do wyborow. O karte najlepiej wnioskowac przed zmiana adresu albo pare dobrych miesiecy po, jak juz wpis na rejestr wyborcow jest wszedzie widoczny.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

AlbertDock

Post #3 Ocena: 0

2018-06-06 13:23:59 (7 lat temu)

AlbertDock

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2018

No mnie również irytuje to w jaki sposób banki przyznają karty kredytowe.

Mój przypadek:
- w UK od września 2016
- mieszkam pod obecnym adresem od października 2016
- wynajmuje mieszkanie i jestem zapisany na listę wyborców od 4 miesiecy
- w Experianie widzę że płacę internet w BT i telefon w Three, zero zaległości (wszystko na zielono), scoring w okolicach 800,
- mam konta bankowe w Lloyds, Bank of Scotland, Nationwide i Santander
- w każdym z wymienionych banków dostałem odmowę (wnioskowana kwota 1500 f)

Jedyne co udało mi się wywalczyć to kartę z NewDay Aqua (tą dla bankrutów) z limitem 300 funtów.

Niestety mam taki zawód, że zmieniam prace co kilka miesięcy i pewnie to im się nie podoba. Obstawiam, ze to główny powód.

Zauważyłem też że nie patrzą oni zupełnie na wysokość zarobków.
W Polsce mBank dał mi kartę kredytową na podstawie kryterium dochodowego, w ogóle bez sprawdzania zdolności.

Taka ciekawostka.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2018-06-06 13:26:32 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Za krotko jestes na liscie wyborcow, to pewnie jest glowny powod. Czy agencje kredytowe widza informacje o Electoral Roll?

Poczekaj z 6 miesiecy i moze wtedy bedziesz mial wiecej szczescia z karta kredytowa. Tylko nie rzucaj sie na wszystkie na raz.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

AlbertDock

Post #5 Ocena: 0

2018-06-06 14:58:30 (7 lat temu)

AlbertDock

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2018

No staram się bardzo delikatnie podchodzić do kwestii zapytań do agencji ratingowych.

Niestety, ja sie zwijam z UK za miesiac, wiec pewnie już nic nie zrobię.
Karty kredytowej potrzebują do wynajmu samochodu - w niektórych krajach i wypożyczalniach nadal akceptują TYLKO i wyłącznie kredytówki.

Trochę mnie to dziwi, że w UK nie ma produktu typu "Secured Credit Card", gdzie wystawiający karte dostaje zabezpieczenie w gotówce w wysokości 100% limitu na karcie. Wiem że kiedyś Capital One miało coś takiego ale już nie ma.

Do góry stronyOffline

MrAquario

Post #6 Ocena: 0

2018-06-15 12:08:27 (7 lat temu)

MrAquario

Konto usunięte

...z czystej ciekawości

czy płacąc w sklepie kartą kredytową jest dostępna opcja cashback?
jeżeli tak to czy transakcja jest dalej traktowana jako zakupy czy już może jako gotówka z bankomatu?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2018-06-15 12:16:14 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Nie, sklep nie zrobi cashback czyli wyplaty gotowki z karty kredytowej.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

AlexStoke

Post #8 Ocena: 0

2018-10-06 21:38:09 (7 lat temu)

AlexStoke

Kobieta

Z nami od: 10-09-2016

Witam, czy może mi ktoś powiedzieć jaki może być powód odmowy karty kredytowej jeżeli pracuje od 3 lat w tej samej firmie na stałym kontrakcie, od 2 lat mieszkam pod tym samym adresem I nigdy wcześniej nie aplikowalam o kartę, ani żadna pożyczkę . Na koncie mam nie mala sume pieniedzy i jestem zarejestrowana w wyborach. Byłam w banku zapytać dostałam odmowę, dzisiaj chciałam spróbować przez Internet i też nic z tego. Wczoraj zaaplikowalam o telefon na abonament też dostałam odmowę. Jeszcze jakieś kilka miesięcy temu dzwonili do mnie I wysłali listy żeby na siłę coś wziąć bo mam dobry credit score, po ostatnim telefonie grzecznie odmówiłam Panu I powiedziałam że jak będę zainteresowana to przyjdę do banku. Nie place żadnych rachunków bo przelewam tylko dana kwotę chłopakowi I on za wszystko płaci, jedyne na co mi pobierają pieniądze co miesiąc to siłownia. Rok temu mieszkali z nami znajomi którzy zjechali na stałe do polski I mają długi, abonament na telefon i jakieś pożyczki. Czy to może być teraz tego powodem? Co powinnam zrobić?

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #9 Ocena: 0

2018-10-06 22:46:29 (7 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:
Co powinnam zrobić?

Zmienić adres zamieszkania.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2018-10-06 23:44:09 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Sprawdzic historie kredytowa, moze masz dlug o ktorym nie wiesz albo zostalas przypadkiem powiazana ze znajonymi.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Strona 91 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 90 | 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,