Str 10 z 93 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-06-22 14:28:11 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-06-22 16:35:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Richmond, warto wyodrebniac flat z adresu.
Gdy mieszkalem przy battersea br. To gdy podawalem tak jak ty to czesto mialem problemy. Samo to ze wyszukujac adres inaczej podaje się w przypadku gdy jest to blok, a inaczej gdy jest to dom. Wpisz nr flatu i kod pocztowy to wyjdzie ze nie ma takiego numeru domu na tej ulicy, albo pod takim nr nie mieszkasz. Dopiero jak ktoś recznie wpisze sam kod i potem wybierze z listy nr flatu to się wyjasnia. Oj a ile ja się nie raz naszukalem adresu. Bo ktoś podaje kod i np 127 Oxford Street, I roznica miedzy blokiem a domem jest kilka kilometrów. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Dinth1906 | Post #3 Ocena: 0 2012-06-22 16:58:16 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
To jeszcze kilka pytanek dorzuce.
Czy ktos probowal z kartami od supermarketow typu ASDA, Sainsbury czy M&S? Czy jest je ciezko dostac (tak jak bankowa) czy latwo (tak jak od lichwiarza ![]() Czy rozne rzeczy kupowane na direct debit jak np. prenumerata czasopisma moga zwiekszyc credit score? Czy posiadanie oszczednosci na ISA moze zwiekszyc wiarygodnosc dla kredytodawcy i czy powinna ta ISA byc wtedy w tym samym banku czy moze byc gdzie indziej ? Jak czesto mozna aplikowac zeby credit score nie popsuc ? Jedni mowia ze po miesiacu, inni ze po kwartale jeszcze inni ze po pol roku? PS. Richmond - jestes ta sama osoba ktora robi bloga Inwestowanie w UK ? [ Ostatnio edytowany przez: Dinth1906 22-06-2012 17:01 ] |
Post #4 Ocena: 0 2012-06-22 17:20:19 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2012-06-22 17:26:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
tak to ta sama osoba
![]() masz linka w jej profilu przecież. co do łatwości, to zależy która karta. Karty które są dla osób ze słabą lub nawet złą historią kredytową obarczone są bardzo dużym oprocentowaniem i ew karami. Zresztą jak wejdziesz na wyszukiwarki kart, to koło propozycji masz zazwyczaj napisane która karta jakiego score wymaga. Nawet Capital One, ma również karty które są dla ludzi tylko z bardzo dobrym score. Sainsbury Nectarcart jest dla osób które mają dobre score, ale ryzykujesz aplikując po nią jako pierwszą, to samo z Tesco. Ja poszedłem za radą wielu osób w tym Richmond i zaczynałem od tych najbezpieczniejszych, czyli z dużym oprocentowaniem, ale za to bez odrzucenia, bo odżucenie to jak juz wiesz powoduje że trzeba odczekać kolejne kilka miesięcy. A potem można aplikować nawet co miesiąc, ja nawet miałem 2 w jednym miesiacu, jedna z kart obniżyła mi score ale tylko na 1 miesiąc po 2 miesiącach score poszło z początkowych 861, do 856 , następna 808, następna 900 miesiąc temu i na dziś 911. Ostatnio aplikowałem o Tesco i score utrzymało się na tym samym poziomie 900 punktów. Dostałem list z Banku że zanim rozpaczą moją aplikacje o kartę kredytową, sugerują zapoznanie się z tą stroną https://www.applywithconfidence.com/barclaycard/Apply.aspx I od tego zaczynałem, bo wg tej strony największe szanse miałem na C.One Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2012-06-22 18:47:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2012-06-22 16:35:04, krakn napisał(a): Richmond, warto wyodrebniac flat z adresu. Gdy mieszkalem przy battersea br. To gdy podawalem tak jak ty to czesto mialem problemy. Samo to ze wyszukujac adres inaczej podaje się w przypadku gdy jest to blok, a inaczej gdy jest to dom. Wpisz nr flatu i kod pocztowy to wyjdzie ze nie ma takiego numeru domu na tej ulicy, albo pod takim nr nie mieszkasz. Moj adres wyszukuje sie wpisujac numer mieszkania i kod pocztowy i dziala to w 99,9%. Poprawny adres brzmi: X Nazwa Budynku, gdzie X to numer mieszkania. Ulica (czasami pokazuje sie numer budynku czasami nie) itd... Nigdy nie uzywam slowa Flat w adresie. Kod pocztowy odpowiada tylko temu budynkowi. Z reguly jest po prostu lista wszystkich mieszkan do wyboru. Takze mysle, ze to byl blad w systemie w chwili wysylania wniosku. Carpe diem.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2012-06-22 18:50:21 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-06-22 16:58:16, Dinth1906 napisał(a): Czy rozne rzeczy kupowane na direct debit jak np. prenumerata czasopisma moga zwiekszyc credit score? Czy posiadanie oszczednosci na ISA moze zwiekszyc wiarygodnosc dla kredytodawcy i czy powinna ta ISA byc wtedy w tym samym banku czy moze byc gdzie indziej ? Jak czesto mozna aplikowac zeby credit score nie popsuc ? Jedni mowia ze po miesiacu, inni ze po kwartale jeszcze inni ze po pol roku? PS. Richmond - jestes ta sama osoba ktora robi bloga Inwestowanie w UK ? Zadne direct debits ani oszczednosci nie licza sie. Licza sie tylko produkty kredytowe i te sa raportowane do historii. Ewentualnie dlugi. Wiec jak placisz rachunki na czas to jest ok, ale jak przestaniesz placic, to mozesz znalezc brzydki wpis o tym. Mozesz tarzac sie w gotowce, ale jak nie masz zadnej historii kredytowej, to nie dostaniesz nic. No dobra, jak otworzysz konto w ramach private banking, to dostaniesz karte kredytowa jako dobry klient ![]() Ja bym nie robilam wiecej niz 3 searches w ciagu pol roku. Tak, to ja ![]() Carpe diem.
|
Post #8 Ocena: 0 2012-06-22 19:08:37 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2012-06-27 08:38:03 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-06-22 14:28:11, lucaa_rules napisał(a): Za 56 dni sie dowiesz ![]() Dostalam dzisiaj mail: "Dear Ms Richmond Congratulations - you've been accepted for a bmi Credit Card." Najwyrazniej moja reklamacja zadzialala ![]() Carpe diem.
|
Post #10 Ocena: 0 2012-06-27 16:35:36 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|