MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bank nie chce mi przyznać karty kredytowej, kredytu i innych produktow finansowych.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 89.1 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 88.1 | 89.1 | 90.1 | 91.1 | 92.1 | 93.1 ] - Skocz do strony

Str 89.1 z 93

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2018-01-12 10:39:30 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Dzisiaj ostatni dzien oplat za platnosci kartami kredytowymi.

Jak ktos chcial zaplacic podatki karta kredytowa i zyskac za to punkty czy mile, to ostatni dzwonek. Od jutra HMRC nie akceptuje kart kredytowych.

Z kolei jak ktos chce za cos zaplacic karta k. i nie chce dodatkowych oplat, to warto poczekac do jutra. Chociaz sama jestem ciekawa czy firmy podwyzsza od razu ceny w zamian i czy faktycznie zniosa oplaty.

Ja wlasnie zaplacilam podatek i czekam z kupnem ubezpieczenia na wynajem samochodu, bo teraz chca ekstra za platnosc KK.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Melanija

Post #2 Ocena: 0

2018-01-12 13:21:15 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Wszystko kupujesz na kredyt?
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2018-01-12 16:55:35 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Uzywanie karty kredytowej do wszystkiego nie oznacza kupowania na kredyt. Wystarczyc splacac karty w calosci co miesiac.

Place za wszystko co sie da karta kredytowa dla roznych korzysci, ktore zostaly opisane wczesniej. Karte debetowa wyjmuje z portfela tylko, zeby skorzystac z bankomatu i moze z raz na kwartal, zeby za cos zaplacic online, bo byla oplata za kredytowke.

https://www.moneysavingexpert.com/credit-cards/best-credit-card-rewards

https://www.headforpoints.com/best-uk-avios-airline-hotel-credit-cards/
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

kubusandpuchate

Post #4 Ocena: 0

2018-01-12 17:19:42 (7 lat temu)

kubusandpuchatek

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2010

A jeszcze do tego section 75 dochodzi. Same zalety placenia wszystkiego karta kredytowa.

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #5 Ocena: 0

2018-01-12 18:32:09 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2018-01-12 16:55:35, Richmond napisał(a):
Uzywanie karty kredytowej do wszystkiego nie oznacza kupowania na kredyt. Wystarczyc splacac karty w calosci co miesiac.

Place za wszystko co sie da karta kredytowa dla roznych korzysci, ktore zostaly opisane wczesniej. Karte debetowa wyjmuje z portfela tylko, zeby skorzystac z bankomatu i moze z raz na kwartal, zeby za cos zaplacic online, bo byla oplata za kredytowke.

https://www.moneysavingexpert.com/credit-cards/best-credit-card-rewards

https://www.headforpoints.com/best-uk-avios-airline-hotel-credit-cards/

No w sumie to tak. A moje leza w pudle :-8 Jedna ta na zagraniczne wydatki mega pomocna ;-)
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2018-01-12 21:41:05 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Moje pracuja na mnie ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

jogurtt

Post #7 Ocena: 0

2018-02-05 13:29:17 (7 lat temu)

jogurtt

Mężczyzna

Z nami od: 21-07-2010

Czy warto przenosisz oszczednosci z H2B na LISA ?

(czytalem juz temat o LISA - https://www.moneysavingexpert.com/savings/lifetime-ISAs ) ale nie moge sie zdecydowac - niby przewaga ze cala sume zamiast 200/miesiac aczkolwiek jesli domu sie jednak nie kupi to traci sie 6%. Ktos cos?

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2018-02-27 10:32:30 (7 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

OK, opłaca się z paru powodów płacić kredytówką i szybko ją spłacać, ale pusty śmiech mnie ogarnia jak słyszę ludzi którzy mówią, że dzięki temu, że spłacają gigantyczne odsetki to mają budowaną historię kredytową.
W rzeczywistości ma to niewielkie znaczenie, chyba że ktoś nie spłaca to może sobie pogorszyć swój status. Bank przede wszystkim jest zainteresowany jednym: stałymi dochodami.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 27-02-2018 10:32 ]

Do góry stronyOffline

wojciechz

Post #9 Ocena: 0

2018-03-07 21:11:02 (7 lat temu)

wojciechz

Mężczyzna

Z nami od: 07-08-2014

Cytat:

2018-02-27 10:32:30, daavid napisał(a):
OK, opłaca się z paru powodów płacić kredytówką i szybko ją spłacać, ale pusty śmiech mnie ogarnia jak słyszę ludzi którzy mówią, że dzięki temu, że spłacają gigantyczne odsetki to mają budowaną historię kredytową.
W rzeczywistości ma to niewielkie znaczenie, chyba że ktoś nie spłaca to może sobie pogorszyć swój status. Bank przede wszystkim jest zainteresowany jednym: stałymi dochodami.

Nieodpowiedzialna zabawa a kartami kredytami kończy się bardzo źle. Ostatnio widziałem na youtube film o gościu który rzucił się pod tory. Obok jego głowy znależli torbe z wyciągami z karty. Gościu miał 120 000 funtów długu w kartach kredytowych i pożyczkach konsolidacyjnych. Zarabiał 26 rocznie.

A teraz moje pytanie.
Z jakiegoś powodu mój credit score spadł z 900 do 840. Jakieś 3 miesiące temu w reporcie z experiana było napisane, że trace punkty za to, że nie zamknąłem jeszcze żadnego konta kredytowego. Na drugi dzień zamknąłem initial card w barclays i zaaplikowałem o reward barclays card. Po tej operacji mój credit score spadł. Jedynym negatywnym czynnikiem ja daną chwile jest adres (mieszkam niecałe 2 lata pod obecnym adresem). Zaaplikowałem też o inną karte kredytową z halifaxu do budowania historii kredytowej. Mam nadzieje, że to mi pomoże wskoczyć powyżej 900.

Pytanie mam takie:

czy to prawda, że nie powinniśmy zadłużać się na więcej niż 30% całego limitu kredytowego ? czyli dajmy na to mam 3k na jednej karcie i 3 k na drugiej i bezpieczne zadłużenie było by 1800 funtów razem. Podobno wtedy ta ocena rośnie najbardziej ?

Inne pytanie jest następujące - Czy powinieniem aplikować o inne karty kredytowe ? Czy muszę odczekać jakiś okres czasu pomiędzy aplikacjami ? Nie potrzebuje tych kart, ale mam w planach kupno domu w najbliższych paru latach i chciałbym mieć dobrą ocene kredytową ażeby dostać atrakcyjne oprocentowanie ?

[ Ostatnio edytowany przez: wojciechz 07-03-2018 21:12 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2018-03-07 21:15:21 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Po pierwsze to tylko wlasne wyliczane Experian. Po drugie nie musiales zamykac tej karty, mogles ja zostawic pusta, niech sobie wisi.

Obnizyli Ci punkty za credit search i zdejma Ci za nowa karte, dopoki nie postarzeje sie.

Jak jestes zarejestrowany do wyborow i bedziesz mial te 2 karty, to nie bedziesz mial zadnych problemow z kredytem hipotecznym. Dostalbys go nawet bez kart kredytowych.

Co do wysokosci uzywania limitu, jak splacasz co miesiac, to nie ma to takiego wielkiego znaczenia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 89.1 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 88.1 | 89.1 | 90.1 | 91.1 | 92.1 | 93.1 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,