Str 76 z 93 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
grzes-24 |
Post #1 Ocena: 0 2016-06-10 20:33:58 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2009 Skąd: Londyn |
Cytat:
2016-06-10 19:49:36, greg1990 napisał(a):
Witam,
Mam pytanie do posiadaczy karty Capital One.
Otrzymałem tę kartę w Styczniu, od stycznia regularnie ją zadłużam i spłacam na max 60%.
Mam pytanie kiedy u Was nastąpiła pierwsza podwyżka limitu na karcie ? Mi minęło 5 miesięcy i przez cały czas mam ten startowy limit 200 funtów.
Ja wystartowałem z pierwszą kartą kredytową Barclays Platinum.
Miał być limit 1200 dali mi od razu 2500, po trzech miesiącach (spłacałem całość) sami podwyższyli na 3500
|

|

|
|
|
AlmostFamous |
Post #2 Ocena: 0 2016-06-10 21:46:52 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Każda historia jest inna i nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie. Ja przy przyzwoitych zarobkach dostałem z Barcalysa limi 400 nie podniesiony przez dwa lata.
Capital one w tym czasie podniósł mi o ponad 500% Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|

|
 |
|
Turefu |
Post #3 Ocena: 0 2016-06-10 23:10:34 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat:
2016-06-10 19:49:36, greg1990 napisał(a):
Witam,
Mam pytanie do posiadaczy karty Capital One.
Otrzymałem tę kartę w Styczniu, od stycznia regularnie ją zadłużam i spłacam na max 60%.
Mam pytanie kiedy u Was nastąpiła pierwsza podwyżka limitu na karcie ? Mi minęło 5 miesięcy i przez cały czas mam ten startowy limit 200 funtów.
Mnie podwyzszyli po pol roku. 5 miesiecy to krotko, badz cierpliwy.
|

|

|
|
krakn |
Post #4 Ocena: 0 2016-06-10 23:13:04 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
2016-06-10 21:46:52, AlmostFamous napisał(a):
Każda historia jest inna i nie ma odpowiedzi na Twoje pytanie. Ja przy przyzwoitych zarobkach dostałem z Barcalysa limi 400 nie podniesiony przez dwa lata.
Capital one w tym czasie podniósł mi o ponad 500%
bussnes, standardowo barklays zarabia na czymś innym, inne firmy, zarabiaja na % kart i im bardziej zależy że wpadniesz w karuzelę niewypłacalnosci. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
AlmostFamous |
Post #5 Ocena: 0 2016-06-10 23:17:56 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2016-06-10 23:13:04, krakn napisał(a):
Cytat:
2016-06-10 21:46:52, AlmostFamous napisał(a):
Capital one w tym czasie podniósł mi o ponad 500%
bussnes, standardowo barklays zarabia na czymś innym, inne firmy, zarabiaja na % kart i im bardziej zależy że wpadniesz w karuzelę niewypłacalnosci.
W sumie tak, ale. Podstawowa karta Barclays i CapitalOne jest na takich samych %
Wiele razy przerabiane w tym temacie, ze wszystko co tak naprawdę ma wpływ na limit - wcale go nie ma. Często po prostu nie wiadomo o co im chodzi.
Uczyłem sie wszystkiego o kartach w sumie z tego forum.
Miedzy innymi od Ciebie ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|

|
 |
|
|
krakn |
Post #6 Ocena: 0 2016-06-10 23:29:17 (9 lat temu) |
Nie chodzi o procent na karcie, chodzi o skalę jaką obracamy.
Taki przykład, kilkanaście lat temu postanowiłem że nie wezmę ze sobą miesięcznej wypłaty.
Dałem w zastaw 2 tygodnie mojej ciężkiej pracy, a ta osoba mi mówi że ok, będzie na obiad.
Rozumiesz? Na codzień spotykam się z podobnymi stanami, tam gdzie nam się wydaje że sięgamy chmur, tam dla innych są to drobne.
Barclays obraca z arabami takie miliardy że te twoje marne grosze są żadnym biznesem.
Natomiast np capital one czy inni liczą inacze, bo nie mają alternatywy Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
AlmostFamous |
Post #7 Ocena: 0 2016-06-11 08:25:07 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Oczywiście, ze rozumiem. Ale jak to sie ma do tego jaki kto ma limit i jak często go zmieniają? W ogole sie nie ma.
Na wszyskich kartach kredytowych od początku obracałam pieniędzmi tak samo. W tym samym momencie je spłacając. Jedni podnoszą drudzy nie. Przyczyn nie poznasz i nie zrozumiesz. Tak samo jak Grześ dostał na start 2500, ja 400 a inny w ogole karty nie dostał. [ Ostatnio edytowany przez: AlmostFamous 11-06-2016 08:25 ] Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|

|
 |
|
krakn |
Post #8 Ocena: 0 2016-06-11 19:42:43 (9 lat temu) |
chodzi mi tylko o "szczodrość"
Firmy które żyją głównie z kart będą robiły wszytko żebyś to ich wybrał i płacił ich kartami, bo każda transakcja to dla nich dochód.
Mało tego liczą na to że mając duży limit, skusisz się na skorzystanie z tak wysokiego limitu ze wpadniesz w odsetki, a te sa zazwyczaj dość wysokie.
natomiast banki, mają inne priorytety, bo mają bardziej dochodowe produkty. A klientów z kartami podstawowymi traktują ... no są bo są, nie chcą tracić pieniędzy na ew windykacje, jak mają lepszych klientów którzy mają karty z wyższej półki którzy jak idą na obiad i zostawiają 500 funtów...
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
Richmond |
Post #9 Ocena: 0 2016-06-12 19:44:56 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Wiekszosc, jak nie wszystkie karty, maja taka opcje online "Podniesienie limitu". Proponuje kliknac w ten link i wpisac nowy limit, ale nie wczesniej niz po 6 miesiacach od otwarcia karty.
Z mojego doswiadczenia najszczodrzejsza jest MBNA. Ostatnio co prawda otworzylam u nich kolejna karte i przeniesli mi limit z istniejacej na nowa, co bardzo mi sie nie spodobalo, bo nie o to chodzilo. Po wiadomosci online ustawili mi limity wedlug mojej instrukcji, dzielac ten pierwotny limit na dwie karty.
Te nowa karte otworzylam tylko po to, zeby nie wygasaly mi mile Miles & More i mam zamiar robic tylko jedna transakcje miesiecznie, bo taki jest warunek podtrzymywania tych mil.
MBNA podobno chce sprzedac swoj biznes kart kredytowych, co uwazam za zla wiadomos, bo nie wiadomo kto kupi i jak bedzie z hojnoscia ofert i limitow.
Barclays tez w sumie nie jest zly, na karcie pod marka sieci hotelowej dali mi przyzoity limit na starcie, a ostatnio podwyzszylam go ile sie dalo, zeby moc zaplacic podatek korporacyjny. Carpe diem.
|

|
 |
|
DAAVIDF2 |
Post #10 Ocena: 0 2016-06-13 00:04:01 (9 lat temu) |
Z nami od: 11-04-2015 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2016-06-12 19:44:56, Richmond napisał(a):
Wiekszosc, jak nie wszystkie karty, maja taka opcje online "Podniesienie limitu". Proponuje kliknac w ten link i wpisac nowy limit, ale nie wczesniej niz po 6 miesiacach od otwarcia karty.
Z mojego doswiadczenia najszczodrzejsza jest MBNA. Ostatnio co prawda otworzylam u nich kolejna karte i przeniesli mi limit z istniejacej na nowa, co bardzo mi sie nie spodobalo, bo nie o to chodzilo. Po wiadomosci online ustawili mi limity wedlug mojej instrukcji, dzielac ten pierwotny limit na dwie karty.
Te nowa karte otworzylam tylko po to, zeby nie wygasaly mi mile Miles & More i mam zamiar robic tylko jedna transakcje miesiecznie, bo taki jest warunek podtrzymywania tych mil.
MBNA podobno chce sprzedac swoj biznes kart kredytowych, co uwazam za zla wiadomos, bo nie wiadomo kto kupi i jak bedzie z hojnoscia ofert i limitow.
Barclays tez w sumie nie jest zly, na karcie pod marka sieci hotelowej dali mi przyzoity limit na starcie, a ostatnio podwyzszylam go ile sie dalo, zeby moc zaplacic podatek korporacyjny.
czy wszystkie swoje karty spłacasz w całości co miesiąc?
|

|
 |
|