MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bank nie chce mi przyznać karty kredytowej, kredytu i innych produktow finansowych.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 68 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 67 | 68 | 69 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

Str 68 z 93

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

greg1990

Post #1 Ocena: 0

2016-01-15 22:32:39 (9 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Z nami od: 04-03-2014

Tu gdzie mieszkam idzie kupić dom w zabudowie szeregowej 2 bed room za 25 000 - 35 000funtów. Fakt ma to około 70-100 lat jednak mam znajomych którzy kupują takie domy, remontują swoimi siłami i mają tanio mieszkania w miejscu gdzie za czynsz płaci się 400f/miesięcznie.
Tak wiem, większość z Was mieszka w miastach gdzie domy są drogie.
Ja wybrałem naszczęście tańsze miasto, i żyje mi się w nim bardzo dobrze.

Żeby nie być gołosłownym.

Obrazek

Tak potrzebuje pożyczkę 15.000f.
Nie ma sensu ciągnąć tematu, bo nie o tym on jest.
Ja już zdecydowałem, a wiedzieć chcę jedynie czy waszym zdaniem dostaniemy ten kredyt. *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-01-15 22:39:18 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zalezy ile dziewczyna zarabia i jaka bedzie jej zdolnosc, bo Ty nie masz teraz zadnej. Teoretycznie nawet przy zarobkach 10tys rocznie, ma 40tys zdolnosci, ale Ty ja obnizasz i nie wiadomo na ile. Wylicza Wam jeszcze wydatki, itp.

Skoro masz juz pania broker, to rozmawiaj z nia i zobacz czy mozna cos wystrugac w tej sytuacji. Jak mieszka lokalnie, to bedzie wiedziala kto udziela niskich kredytow i jakie ma wymagania. Akurat HSBC i First Direct sa wybredne.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #3 Ocena: 0

2016-01-15 23:03:40 (9 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Zrezygnowałem z pracy, ponieważ nie miałem czasu na ogarnięcie wszystkiego co m.in związane jest z zakupem domu. Nie zrezygnowałbym z pracy to bym nie kupił domu ponieważ nie miałbym czasu na edukacje, biurokracje, spotkania itd. Poprostu musiałem.

Pomyślę jeszcze z Self Employed teraz, ponieważ cały czas myślę o własnym interesie więc self emloyed w mojej sytuacji chyba będzie teraz dobrym rozwiązaniem. W tym roku mogę ujawnić jeszcze 1500funtów do kwietnia bez ponoszenia podatku... tyle mi pozostało do 10600f.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Turefu

Post #4 Ocena: 0

2016-01-15 23:11:47 (9 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Wiekszosc ludzi kontynuuje prace podczas kupowania domu. Moze wezmiesz prace part-time? Bedziesz mial czas na spotkania I Twoj dochod I zdolnosc kredytowa sie zwiekszy. SE teraz Nie pomoze w zakupie , bo banki wymagaja przy najmniej 2 lat dzialalnosci, zanim przyznadza kredyt.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

greg1990

Post #5 Ocena: 0

2016-01-16 00:11:17 (9 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Rozumie, na mój chłopski rozum to wpłacając 20k za nieruchomość wartą 30k do tego ja od początku pobytu w UK (2 lata) przez cały czas pracowałem minimum 40h tygodniowo, kobieta teraz na kontrakcie. Potrzebujemy tylko 15 000 pożyczki. Mieszkamy na flacie nigdy zadłużeń itd, do tego kredyt hipoteczny więc bank zabezpiecza się naszym domem. Myślę, że bez problemu ten kredyt dostaniemy. Do tego nasza zdolność kredytowa sprawdzona na CreditScore wygląda ok, do listy wyborów do czasu zakupu domu napewno zostaniemy dopisani, więc będzie jeszcze lepsza ta zdolność. No i jeszcze karty kredytowe muszą pojawić się w systemie. Będzie też to miało wpływ.

Podsumowując :
Mały kredyt względem depozytu + kredyt hipoteczny + 1 kontrakt + mieszkanie na flacie = wydaje mi się że otrzymamy kredyt bez problemowo. Dam znać w tym temacie jak potoczy się historia.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #6 Ocena: 0

2016-01-16 06:42:35 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

greg, ja nie chciałem się kłócić tylko po prostu przeglądam od czasu do czasu oferty pod londyńskich domów, widziałem też ogłoszenia sprzedaży budek na plaży i dlatego byłem zaskoczony.
I tylko tyle.

Cytat:

2016-01-15 23:11:47, Turefu napisał(a):
Wiekszosc ludzi kontynuuje prace podczas kupowania domu. Moze wezmiesz prace part-time? Bedziesz mial czas na spotkania I Twoj dochod I zdolnosc kredytowa sie zwiekszy. SE teraz Nie pomoze w zakupie , bo banki wymagaja przy najmniej 2 lat dzialalnosci, zanim przyznadza kredyt.

Nawet 3 lat, a dochód, nie mylić z przychodem musi być na odpowiednim poziomie, by go zaakceptowali. Można mieć 5 lat, ale np jeden z 3 ostatnich lat ma zbyt niski dochód i też może być odmowa, bo liczy się też stabilność dochodu, bez gwałtownych skoków bo uznają że biznes jest niestabilny. Tak też bywa i znam takich co już się wyprowadzili do innego miasta by być bliżej i taniej przed zakupem domu, mimo że mają spory biznes od ponad 10 lat, przed świętami się dowiedziałem że bank cofnął im decyzje w ostatnim momencie, powód podany przez brokera to właśnie duże wahania dochodu!
A mieli bardzo dobre dochody.
Żeby było ciekawie, inne osoby miały podobny problem, obydwoje na SE. Dochody bardzo dobre, choćby fakt że wynajmowali dom za 3,5 tyś miesięcznie...

Banki raz po raz im odmawiały, aż ktoś poradził by jedno z nich zatrudniło się na etat, znaleźli osobę która żonę przyjęła na fikcyjne stanowisko, po roku, wystartowali ponownie. Bank im dał więcej niż nawet liczyli.
O dziwo osoby pracujące na etacie mają łatwiej niż osoby samozatrudnione *DONT_KNOW*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Turefu

Post #7 Ocena: 0

2016-01-16 08:35:37 (9 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2016-01-16 00:11:17, greg1990 napisał(a):
Rozumie, na mój chłopski rozum to wpłacając 20k za nieruchomość wartą 30k do tego ja od początku pobytu w UK (2 lata) przez cały czas pracowałem minimum 40h tygodniowo, kobieta teraz na kontrakcie. Potrzebujemy tylko 15 000 pożyczki. Mieszkamy na flacie nigdy zadłużeń itd, do tego kredyt hipoteczny więc bank zabezpiecza się naszym domem. Myślę, że bez problemu ten kredyt dostaniemy. Do tego nasza zdolność kredytowa sprawdzona na CreditScore wygląda ok, do listy wyborów do czasu zakupu domu napewno zostaniemy dopisani, więc będzie jeszcze lepsza ta zdolność. No i jeszcze karty kredytowe muszą pojawić się w systemie. Będzie też to miało wpływ.

Podsumowując :
Mały kredyt względem depozytu + kredyt hipoteczny + 1 kontrakt + mieszkanie na flacie = wydaje mi się że otrzymamy kredyt bez problemowo. Dam znać w tym temacie jak potoczy się historia.

I jeszcze jedna sprawa: wiele bankow ma swoj minimalny limit kredytu, np. przyznaja minimum 25k, bo 15k po prostu im sie nie oplaca. Wtedy pozostaje osobista pozyczka, ktorej partnerka nie dostanie, bo banki przyznaja pozyczki do 30% rocznych dochodow krdytobiorcy.
No I napisales, ze do czasu pozyczki dopisza Was do wyborcow- tzn. ze teraz nie jestescie. Dopisanie troche trwa , a potem nalezy byc jakis czas na liscie, zeby nabrac wiarygodnosci.
Ale zycze powodzenia, jakis to projekt jest.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2016-01-16 09:06:47 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jedyna szansa w bankach, ktore daja kredyty od 10K, na pewno HSBC i FIrst Direct. Broker bedzie wiedzial o innych.

Beda sie liczyc tylko dochody dziewczyny, jak druga osoba nie pracuje.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #9 Ocena: 0

2016-01-16 11:12:48 (9 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Krakn- ależ ja nie mam do nikogo żadnej pretensji :) Jest to forum dyskusyjne i każdy może wyrażać swoją opinie, myśli. *DRINK*

No nic, mam nadzieje że z kredytem się uda, może w wyżej wspomniamym HSBC lub First Direct.
Mam naprawdę ogarniętego brokera, firma ta ma 'ponoć' codziennie dostęp do ponad 1000 ofert wynika z informacji z e-maila wzrotnego oraz renomy firmy.

W poniedziałek prześlę do brokera credit score mój i narzeczonej, o co mnie prosili i zobaczymy co mi powie. Będę informował w temacie w każdym bądź razie. Może komuś w przyszłości się przyda.*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

greg1990

Post #10 Ocena: 0

2016-01-19 07:42:53 (9 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Szok.
Kobieta 2 lata w uk, jest na full time na kontrakcie, przez 2 lata cały czas pracowała. Obecnie mieszkamy na flacie.
Próbowałem teraz wyrobić jej kartę kredytową w Capital One, po wypełnieniu formularzu dostałem info, że się nie kwalifikuje.
Po chwili spróbowałem w Marbles, to samo.

Dziwi mnie to. Ja dostałem bez problemu. Może wina w tym, że konto ma w UK tylko 8 miesięcy ? Wcześniej mieliśmy jedno wspólne (tak wiem był to błąd).

P.S Czy takie sprawdzenie online czy dadzą czy nie dadzą mogło wpłynąć źle na zdolność kredytową ? Na Capital One pisało, że nie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 68 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 67 | 68 | 69 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,