MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bank nie chce mi przyznać karty kredytowej, kredytu i innych produktow finansowych.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 63.1 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 62.1 | 63.1 | 64.1 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

Str 63.1 z 93

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

greg1990

Post #1 Ocena: 0

2015-11-25 14:34:02 (10 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Z nami od: 04-03-2014

Podsumowując :

Moja dziewczyna mieszka w uk 2 lata, konto posiada dopiero 3 miesiące w Barclays, jednak pierwsza wypłata przyjdzie dopiero początkiem grudnia, wynajmujemy flata (w lutym minie rok), wszystkie rachunki są zapisane na 2 osoby. Jej praca to Full Time na kontrakcie 1200f/miesiecznie. Zarejestrowana w wyborach dopiero wczoraj.

Moja sytuacja :
Konto w LLoyds posiadam prawie dwa lata, wpływały na nie wypłaty 2 osób pracujących od początku pobytu w UK (2lata) . Rachunki płacone z tego konta, zakupy online jak i stacjonarne również.

Posiadam również 2 inne konta, halifax i tsb ze względu na promocje, na wszystkich trzech mam środki, i z wszystkich obecnie korzystam.

W wyborach zarejestrowałem się dopiero wczoraj.
Nigdy nie spóźniałem się z płatnościami.

Chcemy poprawić sobie zdolność kredytową.
Myślę, że dziewczyna nie dostanie innej karty niż, Capital One. Czy może się myle ? Przecież posiada kontrakt... Nie wiem też o którą kartę ma aplikować Capital One Classic czy Classic Platinum.

A co ze mną ? Myślicie, że mogę dostać Lloyds Bank Classic Card ? Czy składając wniosek Online, będzie to samo niżeli poszedłbym do jednostki banku ? Nie wiadomo czy składając wniosek online, sprawdzą historię mojego konta lloyds, która by pozytywnie wpłynęła na wynik.

Nie chcemy sprawdzać póki co "Credit Score" ponieważ negatywnie to wpływa na całość...
Będę wolał to sprawdzić przed staraniem się o kredyt gdy już będę miał kartę kredytową itd.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2015-11-25 14:37:41 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Na razie to poczekajcie z miesiac, dwa, az pojawia sie dane o rejestracji do wyborow w historii kredytowej. Mozecie sprawdzic swoja historie kredowa bez problemu, branie raportu nie ma zadnych konsekwencji. Credit Score jest malo warty i mozesz go sobie sprawdzac ile razy chcesz.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #3 Ocena: 0

2015-11-25 14:50:55 (10 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

I gdy już dziewczyna będzie w pełni zarejestrowana do wyborów, to myślisz, że będzie mogła się starać o coś więcej niż Capital One ?

Hmmm... w co najmniej 2 artykułach przeczytałem , aby być ostrożnym z 'Credit Score' 'Credit Raport' .

Rozumie, że sprawdzenie czy dane pojawiły się w rejestracji do wyborów, również mogę sprawdzić tylko w 'Credit Score' ?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

AlmostFamous

Post #4 Ocena: 0

2015-11-25 16:47:38 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Byc ostrożnym to pewnie chodziło o to, ze jak oni pokazują, ze jestes świetny to dla danej instytucji juz niekoniecznie...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2015-11-25 17:10:26 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Credit Score, to jest taki smieszny produkt agencji kredytowych, gdzie na podstawie informacji posiadanych o Tobie, wyceniaja Cie.

Natomiast Credit History, to jest wlasciwa historia kredytowa. Experian nawet dorzuca za darmo Credit Score jak masz u nich abonament. Mozesz sobie brac swoj wlasny raport nawet codziennie, jak masz takie widzimisie, bo to nie jest widoczne dla firm, ktore sprawdzaja Twoja historie kredytowa.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2015-11-25 19:24:43 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Chyba już wszytko było.
Samo w sobie nie ma nic złego w capital One.

Najważniejsze by dostać jakąś kartę, byle jaką i przez kilka miesięcy poiwedzmy 6-12 obracać nią, płacić nawet za batony i gumy nią.
Co miesiac spłacać w całości, a po tym czasie postarać się o następną, na pewnno nie platinium itp z górnej półki, ale już z jakimiś profitem.
I potem następna i następna, w odstępach po kilka do kilkunastu miesięcy , aż zbierzesz karty kredytowe z profitami wg własnych potrzeb.

http://www.moneysupermarket.com/credit-cards/credit-builder/
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

greg1990

Post #7 Ocena: 0

2015-11-25 19:59:43 (10 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Wszystko jasne, więc jestem pewien, że dla dziewczyny będzie Capital One, a co ze mną?
Moją sytuacje opisałem wyżej, czy też powinienem wyrobić Capital One, czy mogę liczyć na coś więcej?

Powiem szczerze, że nie bardzo mamy czas bo w przyszłym roku chcemy kupić pierwszy dom. A wiadomo, że jak będę miał lepszą kartę kredytową - szybciej dostanę kredyt hipoteczny - tak mi się bynajmniej wydaje.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2015-11-25 20:07:05 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Kredyt mozesz dostac i bez karty kredytowej. Wazne, zebys byl na liscie wyborcow i mial przyzwoite zarobki i depozyt.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #9 Ocena: 0

2015-11-25 20:09:08 (10 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Mogę, ale nie muszę - a z kartą zapewne szybciej dostanę, jak bez niej.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #10 Ocena: 0

2015-11-25 20:49:11 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

możesz ryzykować, ale pamiętaj że każda odmowa skutkuje pół rocznym oczekiwaniem na ew akceptację następnej aplikacji.

Można dostać kredyt na dom bez kart, bywa i tak.
ja bym na twoim miejscu działał ostrożnie wybierz sobie jedną z kart z linku co podałem, lepiej jedna byle jaka ale w ręku bo z mniejszym prawdopodobieństwem odrzucenia, niż ryzykować czas, na którym ci zależy.
Bo najważniejszy jest obrót na karcie, a jak spłacasz w całości to oprocentowanie cie nie interesuje.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 63.1 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 62.1 | 63.1 | 64.1 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,