MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bank nie chce mi przyznać karty kredytowej, kredytu i innych produktow finansowych.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

Str 7 z 93

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2012-03-06 13:40:22 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To moze na razie nie probuj wiecej, bo masz juz pewnie tyle searches w historii, ze beda Cie odrzucac z automatu. Poczekaj pare miesiecy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2012-03-11 13:08:35 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

to i ja sie podczepie z takim pytaniem:
czy karta z Amazon podbije mi moja punktacje?

jedyny bol, ze trzeba zrobic zakupy za £300 w ciagu 30dni... ale to przeskoczenia jest 8-)

Do góry stronyOffline

zealot

Post #3 Ocena: 0

2012-03-11 13:24:09 (13 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

2012-03-11 13:08:35, clockwork_orange napisał(a):

jedyny bol, ze trzeba zrobic zakupy za £300 w ciagu 30dni... ale to przeskoczenia jest 8-)

z tego co widzę to jest to normalna karta kredytowa, więc spłacanie takiej karty podbije twoją historię kredytową.

Wcale nie musisz zrobić zakupów za 300 funtów. Karta ma oprocentowanie 16,9 APR, a jeśli zrobisz zakupy na amazonie w ciągu 30 dni od otrzymania karty za 300 lub więcej to do 13 miesięcy od tych zakupów nie będą naliczane odsetki. Tak że nie ma przymusu robienia zakupów w amazon.co.uk

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2012-03-11 13:30:41 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-03-11 13:24:09, zealot napisał(a):
Cytat:

2012-03-11 13:08:35, clockwork_orange napisał(a):

z tego co widzę to jest to normalna karta kredytowa, więc spłacanie takiej karty podbije twoją historię kredytową.

Wcale nie musisz zrobić zakupów za 300 funtów. Karta ma oprocentowanie 16,9 APR, a jeśli zrobisz zakupy na amazonie w ciągu 30 dni od otrzymania karty za 300 lub więcej to do 13 miesięcy od tych zakupów nie będą naliczane odsetki. Tak że nie ma przymusu robienia zakupów w amazon.co.uk

dzieki 8-)

to jedno pytanie dodatkowe - znaczy mam 13mc. na splate zadluzenia na tej karcie? np. robiac przelew z innego konta?

jesli chodzi o finanse, to jestem lewa noga do kwadratu... a zaczynam myslec o kupnie mieszkania (5-10 lat), wiec musze miec jakas historie :-(

Do góry stronyOffline

zealot

Post #5 Ocena: 0

2012-03-12 23:22:54 (13 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Cytat:

to jedno pytanie dodatkowe - znaczy mam 13mc. na splate zadluzenia na tej karcie?

Niekoniecznie. Spłacać możesz jak ci wygodnie, albo po trochę albo raz i więcej. Ta karta oferuje po prostu nieoprocentowany kredyt na 13 miesiecy na zakupy w amazon.co.uk.

Jedyna rzecz jaką musi robić posiadacz karty to co miesiąc płacić tzw "minimum payment". jest to zazwyczaj jakaś drobna kwota, zazwyczaj 1-2 % kwoty zadłużenia na koncie.

Kartę możesz spłacać przelewem z konta, na poczcie lub w banku, wypełniając odpowiedni blankiet, który ci przyślą do domu. Jedną z kart jakie mam spłacam w ten sposób że loguje się do panelu poprzez internet i wpisać musze dane z innej karty z której pieniądze mają być pobrane. Jak można spłacać będzie podane w umowie jaką dostaniesz.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

krakn

Post #6 Ocena: 0

2012-06-02 12:05:56 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ja mam inną strategie.

kupuje wszytko, nawet pierdoły na karte kredytową.
następnie wszytko spłacam.
Nawet za mieszkanie i benzynę icukierki.

wywaliłem do 90% limitu

na experianie zaświecił mi się czerwony monit że jestem niebezpiecznie zadłużony.
natychmiastowa spłata i pyk.

w 2 miesiące pięknie punkciki poleciały do góry. Liczę że w tym miesiącu uda mi sie dobić do zielonej strefy.

A kolejne karty jakie dostaje mają coraz wyższe limity, i coraz niższe oprocentowanie.

Daleko mi do Richmond i jej zbierania punktów, a jak przeglądam extrasy jakie oferują karty to i tak jest dla mnie mało przydatne, bo cos mało podróżuje ostatnio.

Najczęściej używam nectar card Amex i Barclays maestro.
amex nectar to wiadomo zakupy razem z cartą nectar card zbierasz punkty i co kilka miesięcy jest na flache.

Tak czy siak, teraz trochę żałuje że się tym tematem nie zainteresowałem kilka lat temu :-?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #7 Ocena: 0

2012-06-06 22:19:21 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2012-06-07 11:05:01 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-06-02 12:05:56, krakn napisał(a):
ja mam inną strategie.

kupuje wszytko, nawet pierdoły na karte kredytową.
następnie wszytko spłacam.
Nawet za mieszkanie i benzynę icukierki.

wywaliłem do 90% limitu

na experianie zaświecił mi się czerwony monit że jestem niebezpiecznie zadłużony.
natychmiastowa spłata i pyk.

Nie zadluzaj sie zbyt blisko limitow, bo jak widzisz wlasnie taki ma to skutek. Blisko limitu, to moze masz problem.

Ja tez wszystko kupuje placac kartami kredytowymi, chyba ze jest oplata za platnosc i place debetowka.

W tym roku kalendarzowym sporo oszczedzilam na przelotach korzystajac z mil. Niestety skonczyla mi sie promocja w Amex Gold na podwojne punkty i wrocilam do karty cashback ze wszystkimi wydatkami.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Nutter

Post #9 Ocena: 0

2012-06-08 00:40:56 (13 lat temu)

Nutter

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2012

Najlepiej to byloby kart kredytowych nie miec. No ale sie nie da. Cokolwiek na internecie kupic to kredytowka najbezpieczniej.

Ja mam tylko jedna karte Barclaycard 6.8% (od 2007 roku) i to moim zdaniem najtansza forma zadluzenia sie kiedy sie chce, bez dupereli i limitow czasowych. Zadluzam sie kiedy chce, a potem szybko splacam, albo powoli splacam, zalezy jak mi sie podoba. Odsetki sa tak smiesznie niskie ze w zasadzie bez znaczenia.

A teraz to sa dostepne nawet karty 34.9% i az dziwi mnie ze ludzie je biora.

[ Ostatnio edytowany przez: Nutter 08-06-2012 00:41 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2012-06-08 02:00:00 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Karty z tak wysokim oprocentowaniem, to tylko po to by zaistnieć w systemie bez wychodzenia w odsetki.

Mnie wszystkie karty jakie dostaje mają od 1000 do 1300, oprocentowanie od 19,5 do teraz nie pamiętam ale capital one, coś ok 34%

Właśnie spłacilem Amexa przed świętem i aplikowalem o kolejną, Tesco.

Dziś dostałem pin, limit przyznany to 1300.

Richmond, 80-90 % wybrałem na jednej karcie, dokładnie amex, Nectar, ponieważ place nią za paliwo to bardzo szybko poleciał, ale licząc wszystkie karty oraz dostępny overdraft na koncie, to jest mniej niż połowę.
Na firmowce też około 80 % bo wystarczy że zapłacę za reklamę, i wizyta w serwisie maszyny i po limicie.
Ale to obrót, nie wydatki.

No nic, zobaczymy co będzie wkrótce, jak system experiana przetrawi spłatę kart z zeszłego miesiąca i dodanie następnej.

Mam nadzieje że w najgorszym wypadku utrzymam punktacje, a nie pogorsze.
A przepływ przez kolejna kartę w następnym miesiącu zrekompensuje punktacje.

Po wakacjach chyba skasuje capital one.
Bo nie jest już mi potrzebna zrobiła swoje, może odejść. He he.
Tak patrzę na historię, to od momentu gdy nikt nie chciał dać mi karty, upłynęło zaledwie niecałe 5 miesięcy.

Potem będę polował na karty z jakimiś profilami czy coś takiego.
Zobaczymy czy dobrze czuje ta grę ;-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 7 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,