MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bank nie chce mi przyznać karty kredytowej, kredytu i innych produktow finansowych.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 60 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 59 | 60 | 61 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

Str 60 z 93

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zebra22

Post #1 Ocena: 0

2015-10-27 15:19:50 (10 lat temu)

zebra22

Kobieta

Z nami od: 17-03-2015

weszłam w historię i rzeczywiście mam kilka searches , z ubezpieczalni samochodowej, ale ubezpieczenie normalnie dostałam , wiec dlaczego popsuło mi to zdolnosc kredytowa?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2015-10-27 15:22:35 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak to wyszukiwania/searches kredytowe, nie id check, to po prostu sprawia to wrazenie, jakbys szukala kredytu wielokrotnie. ALe nie przejmuj sie, bo to jest automatyczny system wyliczania score, ktory uwzglednia pewne punkty i nie ma to nic wspolnego ze scoringiem instytucji finansowej.

Ja za to odkrylam id check search z Orbitz jak rezerwowalam samochod przez Ebookers. Ebookers oczywiscie twierdzi, ze nie robia zadnych credit search i pewnie wnioskowalam o ich karte kredytowa ...
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

zebra22

Post #3 Ocena: 0

2015-10-27 15:55:15 (10 lat temu)

zebra22

Kobieta

No właśnie z tą moją historią jest coś nie tak, bo mam 3 searches z tytułem "General Insurance " i jedną "Identification Check". Zawsze jak sprawdzam porównywarki ubezpieczeń to nigdy nie wpisuje swoich prawdziwych danych , wiec nie wiem skąd w jedym dniu aż 4 pozycje się wziely?
No i jeszcze 2 searches z Argosa, a zapewniali, że nie wpłynie to na historię kredytową.... :/

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2015-10-27 16:00:02 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Te ubezpieczeniowe i Indentification check nie maja wplywu.

Dwa searche z Argosa tez nie rujnuja historii kredytowej. Nie przejmuj sie, to tylko scoring Experiana/Equifaxu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

zebra22

Post #5 Ocena: 0

2015-10-31 00:26:57 (10 lat temu)

zebra22

Kobieta

Cytat:

2015-10-27 16:00:02, Richmond napisał(a):
Te ubezpieczeniowe i Indentification check nie maja wplywu.

Dwa searche z Argosa tez nie rujnuja historii kredytowej. Nie przejmuj sie, to tylko scoring Experiana/Equifaxu.

to skąd strata ponad 200 pkt? teraz juz mam prawie "poor" :/ zresztą chyba jednak mam się czym przejmować, bo żadna sieć mi nawet telefonu na abonament dać nie chce, mimo stałych wpływów na konto i kontraktowi :/

Do góry stronyOffline

zealot

Post #6 Ocena: 0

2015-10-31 11:23:07 (10 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Może jakieś inne czynniki popsuły ci tę zdolność? np:
- częsta zmiana adresu w ostatnim czasie
- wykorzystanie prawie całego limitu kredytowego na karcie lub overdrafta w koncie bankowym
- nowo rozpoczęte w ostatnim czasie produkty kredytowe(karta kredytowa, pożyczka itp)
- może było coś nie spłacane na czas?

Poza tym nie masz co tak patrzeć mocno na strate tych 200 punktów. To tylko wewnętrzny system oceny experiana. Każdy bank operator komórkowy czy firma sprzedająca coś na raty ma swój system oceny ryzyka, który wcale nie musi się pokrywać z tym który jest na Experian

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2015-10-31 11:24:28 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Nie wiemy nic o rejestracji do wyborow, moze tejze brakuje.

Jak zadna siec nie chce Ci dac telefonu, to zapewne kazda siec zrobila search na Twoim koncie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

zebra22

Post #8 Ocena: 0

2015-10-31 13:58:34 (10 lat temu)

zebra22

Kobieta

Cytat:

2015-10-31 11:23:07, zealot napisał(a):
Może jakieś inne czynniki popsuły ci tę zdolność? np:
- częsta zmiana adresu w ostatnim czasie
- wykorzystanie prawie całego limitu kredytowego na karcie lub overdrafta w koncie bankowym
- nowo rozpoczęte w ostatnim czasie produkty kredytowe(karta kredytowa, pożyczka itp)
- może było coś nie spłacane na czas?

Poza tym nie masz co tak patrzeć mocno na strate tych 200 punktów. To tylko wewnętrzny system oceny experiana. Każdy bank operator komórkowy czy firma sprzedająca coś na raty ma swój system oceny ryzyka, który wcale nie musi się pokrywać z tym który jest na Experian

Nie przejmowałabym się wynikiem Experiana , gdybym właśnie nie miała problemów, by wziąć telefon na abonament czy tą karte z Argosa.
Jestem zarejestrowana w spisie wyborców, nie był zmieniany adres od czasu , gdy miałam te 200pkt więcej, nie mam żadnej karty kredytowej ani kredytu , także tutaj nie mogłam sobie popsuć historii poprzez niesplacanie, overdraftu również nie zrobiłam, nic na raty nie brałam.
Jedynie w ostatnich miesiącach odmówili mi karty argos, telefonu na abonament w 2 sieciach , wzięłam i dostałam ubezpieczenie na samochód spłacane co miesiąc. Co do sieci komórkowych miałam sprawdzaną zdolność bez robienia search, które wpłynie na historię kredytową , zresztą nawet w historii na Experianie nie ma po tym śladu. Nawet w banku mi konto bankowe zaproponowali lepsze , z racji na regularne wpływy.
Wychodzi na to, że ten Argos zniszczył mi historie, która i tak nie była najlepsza;/

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2015-10-31 14:16:57 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

odczekaj ze 4-6 miesięcy i spróbuj aplikować o tą karte
rowseTable&ContentElement=31%3BSecured+MasterCard%3Csup%3E%26reg%3B%3C%2Fsup%3E&TargetLob=MTS%3A%3ALCTMMQC4S&TargetPageName=Secured+MasterCard+Details&referer=https%3A%2F%2Fwww.capitalone.com%2Fcredit-cards%2Fcompare" target="_blank">Karta do odbudowy CS

Po kolejnych 6-8 miesiącach regularnego obrotu ta kartą postaraj się o inną, też z podstawowych. Karta Argos Master Card wcale nie jest jakiś cymes, aż 29.9% rocznie!

To mniej ma CapitalOne, 24,9% A sądzę ze prościej ją dostać. Byłe m w podobnej sytuacji.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

DAAVIDF2

Post #10 Ocena: 0

2015-11-06 00:22:26 (10 lat temu)

DAAVIDF2

Mężczyzna

Z nami od: 11-04-2015

Witam zrobiłem sobie credit score bo chce ubiegać się o karte kredytową wyszło mi
806 punktów - fair to good brakuje mi 75 punktow
mam 2 negatywy
Average age of all of your credit accounts (including active and closed accounts): The higher the average age of your credit accounts, the more your credit score can increase by.

Average credit balance on revolving accounts (e.g. credit cards): If the balance on your revolving credit accounts has reduced over the last 12 months this may increase your credit score.

Pytanie brzmi czy jest szansa gdzieś dostać kartę czy czekać....
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 60 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 59 | 60 | 61 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,