Str 56.1 z 93 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Richmond |
Post #1 Ocena: 0 2015-07-23 13:25:51 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Masz historie kredytowa: Twoje konto w banku jest zapisane pod Twoim adresem w agencjach kredytowych, tak samo jak rejestracja do wyborow.
W wiekszosci wypadkow spodziewalabym sie odrzucenia. A moze lepiej sprobowac z firmami, ktore udzielaja finansowania na konkretne auto? Ktos tu pisal w innym temacie, ze latwiej uzyskac wtedy pozyczke.
Inna opcja, sprobowac we wlasnym banku, zwykle mozna zlozyc wniosek online przez bankowosc internetowa. Carpe diem.
|

|
 |
|
|
zebra22 |
Post #2 Ocena: 0 2015-07-23 13:32:59 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-03-2015 Skąd: Birmingham |
Fisansowania na konkretne auto? Mówisz o komisach?
Jaki powinien być mój następny krok , by budować swoją historię kredytową na chwilę obecną?
Mam konto od początku w Lloyds, regularne wpływy, czy warto u nich starać się o kartę kredytową? Mają coś "wartego uwagi"? [ Ostatnio edytowany przez: zebra22 23-07-2015 13:35 ]
|

|
 |
|
AlmostFamous |
Post #3 Ocena: 0 2015-07-23 13:43:04 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja sie sporo ostatnio w temacie auta na kredyt dowiadywałem. Wiec finansowanie auta odpada. We wszytskoch komisach, ktore obsługują rożne firmy trzeba mieć konto w banku minimum 3 lata.
Nawet jak masz 999 pkt na 999 możliwych w agencjach to nie ma żadnego znaczenia.
Staranie sie o kartę kredytowa i budowanie historii to moim zdaniem dobry pomysł. Choć sa oczywiście przeciwnicy takich kart.
Jesli chodzi o staranie sie we własnym banku. Coz. Mozna spróbować. Mnie odrzucili, ale po miesiącu sami wysłali propozycje. Z tym, ze ja 8 miesięcy wstecz obsługiwałem dwie karty kredytowe, plus abonament za telefon oraz ubezpieczenie auta na raty. Acha i jeszcze laptop na raty już spłacony. Wszytako bez żadnych opóźnień. No i oczywiście dochód tez jest istotny. Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|

|
 |
|
zebra22 |
Post #4 Ocena: 0 2015-07-23 13:46:39 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-03-2015 Skąd: Birmingham |
żeby dostać coś na raty to muszę być ten rok czy więcej w Uk? czy mogę w każdej chwili się starać o raty? Jeśli mi odmówią , jest to jakoś rejestrowane w mojej historii ?
O jaką kartę kredytową się najlepiej starać? Gdzie jest jakakolwiek możliwość , że ją dostanę? Czy bez rezydentury nie mam szans na żadną kartę? [ Ostatnio edytowany przez: zebra22 23-07-2015 13:48 ]
|

|
 |
|
Richmond |
Post #5 Ocena: 0 2015-07-23 14:04:00 (10 lat temu) |
Jestes rezydentem, bo mieszkasz w UK. Nie myl okreslenia resident ze stanem imigracyjnym i formalnym papierkiem z urzedu.
O komisach i przyznawaniu kredytow byl oddzielny watek, moze x_fish cos podpowie.
Kolezanka dostala kredyt na nowe auto po roku i paru miesiacach pobytu. Historia kredytowa co prawda nie starczyla sama w sobie, ale dala im kopie umowy o prace z wysokoscia zarobkow i dali jej kredyt.
Polecam lekture: http://www.moneysavingexpert.com/credit-cards/
Mozesz zaczac od swojego banku albo jakiejs Aquy. Byc moze Lloyds da Ci karte bez problemu, nigdy nie wiadomo. Tak samo zreszta z pozyczka moze byc.
Jak nie dostaniesz, to jedyne co zostaje w historii, to tzw. seach. Znika z historii po roku. Carpe diem.
|

|
 |
|
|
Lucy_J |
Post #6 Ocena: 0 2015-07-23 15:02:26 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Mozesz sobie sprawdzic na stronie Capital One czy dostaniesz od nich jakas karte. Bez obciazania historii:
https://www.capitalone.co.uk/creditcards/secure/find-my-card.jsf
|

|
 |
|
kasiachery |
Post #7 Ocena: 0 2015-07-23 17:54:46 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
torche inaczej teraz. Od jakis 8 lat mam karte kredtowa ( bylam w llodysie, teraz jestem w tsb) jak dostalam ta karte (£500 limitu) to dopiero w maju tego roku ja aktywowalam. Oczywicie kilka razy dostawalm nowa karte bo stara wychodzila z waznosci. Aktywowalam ja z tego wzgledu ze *na juz* potrzebowalam ok 1500f, bez problemu zwiekszylam limit (na wiecej niz potrzebowalam) dzwoniac do banku. Oddalam wszystko w ciagu jednej wplaty. Jestem teraz na 0. I tu moje pytanie - czy jesli bede na 0 to czy bank bedzie sobie sciagac kase za prowadzenie konta (wiem ze musze odsetki zaplacic za to co bylam pod 0 przez te kilka tyg) ale czy jesli dopelnie konto i znow bede na 0 to wlasnie czy bank bedzie mi kase zabieral za to ze mam kredytowke. Wiem, ze musze sprawdzic umowe, lub zadzownic do nich ale ciekawa jestem czy ktos z was mial taka syt ze byl z kontem na 0 a bank jakas kase pobieral co miesiac. Dodam ze przez te 8 lat jak karta byla nieaktywna to tylko raz w roku dostawalam list ze stanem konta i tyle, nic nie placilam za to ze mam kredytowke.
|

|
 |
|
radzik77 |
Post #8 Ocena: 0 2015-07-23 18:55:27 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2015-07-23 17:54:46, kasiachery napisał(a):
torche inaczej teraz. Od jakis 8 lat mam karte kredtowa ( bylam w llodysie, teraz jestem w tsb) jak dostalam ta karte (£500 limitu) to dopiero w maju tego roku ja aktywowalam. Oczywicie kilka razy dostawalm nowa karte bo stara wychodzila z waznosci. Aktywowalam ja z tego wzgledu ze *na juz* potrzebowalam ok 1500f, bez problemu zwiekszylam limit (na wiecej niz potrzebowalam) dzwoniac do banku. Oddalam wszystko w ciagu jednej wplaty. Jestem teraz na 0. I tu moje pytanie - czy jesli bede na 0 to czy bank bedzie sobie sciagac kase za prowadzenie konta (wiem ze musze odsetki zaplacic za to co bylam pod 0 przez te kilka tyg) ale czy jesli dopelnie konto i znow bede na 0 to wlasnie czy bank bedzie mi kase zabieral za to ze mam kredytowke. Wiem, ze musze sprawdzic umowe, lub zadzownic do nich ale ciekawa jestem czy ktos z was mial taka syt ze byl z kontem na 0 a bank jakas kase pobieral co miesiac. Dodam ze przez te 8 lat jak karta byla nieaktywna to tylko raz w roku dostawalam list ze stanem konta i tyle, nic nie placilam za to ze mam kredytowke.
Nic nie zapłacisz za "prowadzenie karty". Żadnych odsetek tez nie bedzie. Kredytowa działa troche inaczej. Po zadłużeniu karty najpierw przychodzi rachunek i termin na spłacenie zadłużenia bez żadnych dodatkowych kosztów.
Ty spłaciłaś wszystko szybciej niz musiałaś
|

|
 |
|
Richmond |
Post #9 Ocena: 0 2015-07-23 19:53:00 (10 lat temu) |
Pod warunkiem, ze nie byla to wyplata gotowki ... Carpe diem.
|

|
 |
|
radzik77 |
Post #10 Ocena: 0 2015-07-23 20:09:37 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Ooops
Faktycznie, jesli cos kupiłaś to tak jak pisałem. Jesli była to wypłata/przelew gotówki to bedzie niewielka opłata. [ Ostatnio edytowany przez: radzik77 23-07-2015 20:10 ]
|

|
 |
|