Str 56 z 93 |
|
---|---|
zebra22 | Post #1 Ocena: 0 2015-07-23 13:15:36 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-03-2015 Skąd: Birmingham |
Chciałbym starać się o pożyczkę na samochód, problem jest taki, że nie wiem jak się za to wziąć. Mieszkam i pracuję w UK niecały rok, mam stałe zatrudnienie.Nie mam żadnej historii kredytowej, ani karty ani nic nie brałam na raty, również nie mam abonamentu. Płacę jedynie rachunki za mieszkania, council, wode itd. Jestem zarejestrowana na liście wyborców.
I tu moje pytanie, czy aplikując o pożyczkę gotówkową mogę w takich przypadku z marszu oczekiwać odmowy? |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2015-07-23 13:25:51 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Masz historie kredytowa: Twoje konto w banku jest zapisane pod Twoim adresem w agencjach kredytowych, tak samo jak rejestracja do wyborow.
W wiekszosci wypadkow spodziewalabym sie odrzucenia. A moze lepiej sprobowac z firmami, ktore udzielaja finansowania na konkretne auto? Ktos tu pisal w innym temacie, ze latwiej uzyskac wtedy pozyczke. Inna opcja, sprobowac we wlasnym banku, zwykle mozna zlozyc wniosek online przez bankowosc internetowa. Carpe diem.
|
zebra22 | Post #3 Ocena: 0 2015-07-23 13:32:59 (10 lat temu) |
Fisansowania na konkretne auto? Mówisz o komisach?
Jaki powinien być mój następny krok , by budować swoją historię kredytową na chwilę obecną? Mam konto od początku w Lloyds, regularne wpływy, czy warto u nich starać się o kartę kredytową? Mają coś "wartego uwagi"? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: zebra22 23-07-2015 13:35 ] |
AlmostFamous | Post #4 Ocena: 0 2015-07-23 13:43:04 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja sie sporo ostatnio w temacie auta na kredyt dowiadywałem. Wiec finansowanie auta odpada. We wszytskoch komisach, ktore obsługują rożne firmy trzeba mieć konto w banku minimum 3 lata.
Nawet jak masz 999 pkt na 999 możliwych w agencjach to nie ma żadnego znaczenia. Staranie sie o kartę kredytowa i budowanie historii to moim zdaniem dobry pomysł. Choć sa oczywiście przeciwnicy takich kart. Jesli chodzi o staranie sie we własnym banku. Coz. Mozna spróbować. Mnie odrzucili, ale po miesiącu sami wysłali propozycje. Z tym, ze ja 8 miesięcy wstecz obsługiwałem dwie karty kredytowe, plus abonament za telefon oraz ubezpieczenie auta na raty. Acha i jeszcze laptop na raty już spłacony. Wszytako bez żadnych opóźnień. No i oczywiście dochód tez jest istotny. Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
zebra22 | Post #5 Ocena: 0 2015-07-23 13:46:39 (10 lat temu) |
żeby dostać coś na raty to muszę być ten rok czy więcej w Uk? czy mogę w każdej chwili się starać o raty? Jeśli mi odmówią , jest to jakoś rejestrowane w mojej historii ?
O jaką kartę kredytową się najlepiej starać? Gdzie jest jakakolwiek możliwość , że ją dostanę? Czy bez rezydentury nie mam szans na żadną kartę? [ Ostatnio edytowany przez: zebra22 23-07-2015 13:48 ] |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2015-07-23 14:04:00 (10 lat temu) |
Jestes rezydentem, bo mieszkasz w UK. Nie myl okreslenia resident ze stanem imigracyjnym i formalnym papierkiem z urzedu.
O komisach i przyznawaniu kredytow byl oddzielny watek, moze x_fish cos podpowie. Kolezanka dostala kredyt na nowe auto po roku i paru miesiacach pobytu. Historia kredytowa co prawda nie starczyla sama w sobie, ale dala im kopie umowy o prace z wysokoscia zarobkow i dali jej kredyt. Polecam lekture: http://www.moneysavingexpert.com/credit-cards/ Mozesz zaczac od swojego banku albo jakiejs Aquy. Byc moze Lloyds da Ci karte bez problemu, nigdy nie wiadomo. Tak samo zreszta z pozyczka moze byc. Jak nie dostaniesz, to jedyne co zostaje w historii, to tzw. seach. Znika z historii po roku. Carpe diem.
|
Lucy_J | Post #7 Ocena: 0 2015-07-23 15:02:26 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Mozesz sobie sprawdzic na stronie Capital One czy dostaniesz od nich jakas karte. Bez obciazania historii:
https://www.capitalone.co.uk/creditcards/secure/find-my-card.jsf |
kasiachery | Post #8 Ocena: 0 2015-07-23 17:54:46 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
torche inaczej teraz. Od jakis 8 lat mam karte kredtowa ( bylam w llodysie, teraz jestem w tsb) jak dostalam ta karte (£500 limitu) to dopiero w maju tego roku ja aktywowalam. Oczywicie kilka razy dostawalm nowa karte bo stara wychodzila z waznosci. Aktywowalam ja z tego wzgledu ze *na juz* potrzebowalam ok 1500f, bez problemu zwiekszylam limit (na wiecej niz potrzebowalam) dzwoniac do banku. Oddalam wszystko w ciagu jednej wplaty. Jestem teraz na 0. I tu moje pytanie - czy jesli bede na 0 to czy bank bedzie sobie sciagac kase za prowadzenie konta (wiem ze musze odsetki zaplacic za to co bylam pod 0 przez te kilka tyg) ale czy jesli dopelnie konto i znow bede na 0 to wlasnie czy bank bedzie mi kase zabieral za to ze mam kredytowke. Wiem, ze musze sprawdzic umowe, lub zadzownic do nich ale ciekawa jestem czy ktos z was mial taka syt ze byl z kontem na 0 a bank jakas kase pobieral co miesiac. Dodam ze przez te 8 lat jak karta byla nieaktywna to tylko raz w roku dostawalam list ze stanem konta i tyle, nic nie placilam za to ze mam kredytowke.
|
radzik77 | Post #9 Ocena: 0 2015-07-23 18:55:27 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-07-23 17:54:46, kasiachery napisał(a): torche inaczej teraz. Od jakis 8 lat mam karte kredtowa ( bylam w llodysie, teraz jestem w tsb) jak dostalam ta karte (£500 limitu) to dopiero w maju tego roku ja aktywowalam. Oczywicie kilka razy dostawalm nowa karte bo stara wychodzila z waznosci. Aktywowalam ja z tego wzgledu ze *na juz* potrzebowalam ok 1500f, bez problemu zwiekszylam limit (na wiecej niz potrzebowalam) dzwoniac do banku. Oddalam wszystko w ciagu jednej wplaty. Jestem teraz na 0. I tu moje pytanie - czy jesli bede na 0 to czy bank bedzie sobie sciagac kase za prowadzenie konta (wiem ze musze odsetki zaplacic za to co bylam pod 0 przez te kilka tyg) ale czy jesli dopelnie konto i znow bede na 0 to wlasnie czy bank bedzie mi kase zabieral za to ze mam kredytowke. Wiem, ze musze sprawdzic umowe, lub zadzownic do nich ale ciekawa jestem czy ktos z was mial taka syt ze byl z kontem na 0 a bank jakas kase pobieral co miesiac. Dodam ze przez te 8 lat jak karta byla nieaktywna to tylko raz w roku dostawalam list ze stanem konta i tyle, nic nie placilam za to ze mam kredytowke. Nic nie zapłacisz za "prowadzenie karty". Żadnych odsetek tez nie bedzie. Kredytowa działa troche inaczej. Po zadłużeniu karty najpierw przychodzi rachunek i termin na spłacenie zadłużenia bez żadnych dodatkowych kosztów. Ty spłaciłaś wszystko szybciej niz musiałaś ![]() |
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2015-07-23 19:53:00 (10 lat temu) |
Pod warunkiem, ze nie byla to wyplata gotowki ...
Carpe diem.
|