Przeczytaj watek od poczatku.
Str 53 z 93 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2015-04-26 21:41:04 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
A do wyborow jestescie zarejestrowanie pod danym adresem?
Przeczytaj watek od poczatku. Carpe diem.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2015-04-27 16:07:48 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2015-04-25 14:06:32, AlmostFamous napisał(a): Odrzucili właśnie dlatego, ze nigdy nie korzystaliscie z żadnych produktów bankowych czy kredytowych. Na początek lepiej zacząć od kart, ktore raczej napewno wam przyznają. Np w waszym banku. To zależy, mój bank mimo bardzo dużego przepływu gotówki, kilku tysiecy debedu, za chiny, mało tego dostałem list od jakiegoś menagera który sugerował mi gdzie mam sobie poszukać kart. Nie pamiętam strony, ale generalnie chodzi o karty posiadających złą lub słabą historię kredytową. Zestaw z moneysupermarket inny przykład http://www.totallymoney.com/credit-cards/credit-cards-bad-credit/ a i jeszcze np http://www.experian.co.uk/ Tu po zalogowaniu się masz możliwość indywidualnej oceny, na którą kartę jaką masz szanse akceptacji. Również szukaj w dziale dla budowy historii kredytowej. Choćby podstawowa karta capitalone. Oczywiście zakładam że jesteście zarejestrowani do wyborów, bo to bardzo ważne. Tak ważne że rodowity anglik, który miał kilka nie domów, ale pałaców w kredycie, nie dostał kolejnego kredytu bo gdy sie przeprowadzał, w jednym miejscu się wyrejestrował w innym zapomniał zarejestrować. I nie to że nie było go stać bo grubo ponad bańke wypłacił z konta i kupił "kaszą" Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Marta_stop | Post #3 Ocena: 0 2015-04-27 18:18:37 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-09-2014 Skąd: Yeovil |
Dziękuje za odpowiedzi, przeczytałam cały wątek
![]() |
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2015-04-27 18:39:50 (10 lat temu) |
To nie ma znaczenia czy firma ma fizyczny bank czy nie, bo i tak wszystko odbywa sie korespondencyjnie i elektronicznie.
Carpe diem.
|
AlmostFamous | Post #5 Ocena: 0 2015-04-27 20:17:50 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-04-27 18:18:37, Marta_stop napisał(a): Dziękuje za odpowiedzi, przeczytałam cały wątek ![]() W Tesco musicie czekać pół roku, żeby moc zaaplikować raz jeszcze. Do domu powinno Wam przyjść wyjaśnienie dlaczego odmówili. Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
|
|
Marta_stop | Post #6 Ocena: 0 2015-04-27 21:32:40 (10 lat temu) |
Tak przyszło wyjaśnienie, że radzą nam sprawdzić historie kredytową przed aplikowaniem o każdą inną kartę.( tak, w Tesco za 6m-cy) Także sprawdziliśmy i jedyne co się nie zgadzało to to, że mamy nieaktywne konto Talk Talka, na które jest ustawiony direct debit. Wiecie co to może oznaczać i czy powinniśmy wyjaśnić tą sprawę z Talk Talkiem?
W ogóle przed tym odmownym pismem, dzień wcześniej przyszedł list żebyśmy wysłali potwierdzenie adresu i ID. Także już w ogóle nic nie wiem. Zadzwoniliśmy też na infolinie dopytać się o tą odmowę to na powiedzieli to co napisali w tym liście. |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2015-04-27 21:45:53 (10 lat temu) |
Co to jest nieaktywne konto TalkTalk? Nie wiem jak rozumiec Twoje tlumaczenie. Mieliscie u nich konto i zamkneliscie czy nigdy nie mieliscie, a jest w historii kredytowej?
Carpe diem.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2015-04-27 22:58:47 (10 lat temu) |
Między każdą odrzuconą aplikacją należy zachować odstęp 6 miesięcy, nie tylko w tesco.
To że się ma usługę w Tesco to nie znaczy że oni wszystko już wiedzą. Ja u nich miałem kartę kredytową od chyba roku, a jak aplikowałem o kredyt, to przez 3 tygodnie codziennie podawaliśmy poprzedni adres, bo nie mogli go znaleźć, wg nich nie istniał, nawet na google maps ich odsyłałem, a ci dalej swoje... I też mówię że przecież kurcze mam od nich kredytówkę i wtedy ten adres przeszedł potwierdzenie. No cyrk, a gościu że karty kredytowe to głównie sprawa operatora mastercard i tym się zajmuje inny dział w tesco bank w końcu dali spokój i puścili umowę. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Marta_stop | Post #9 Ocena: 0 2015-04-28 17:39:22 (10 lat temu) |
Richmond mamy internet z Talk Talka od roku mniej więcej i płacimy za niego poprzez direct debit a na Equifax pokazuje się to konto z Talk Talka i- Status- Inactive i jest na szaro a nie na zielono. I ma taki znaczek Zzzzz- hehehe chyba śpi
![]() |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2015-04-28 22:37:30 (10 lat temu) |
Teraz odczekaj kilka miesięcy, i wejdz na jakaś porównywarkę, poszukaj karty do budowy CS.
Np Capital One daje dość łatwo taką kartę, ja i wiele bardzo wiele osób od tego zaczynało. http://www.capitalone.co.uk/creditcards/credit-cards-for-bad-credit.jsf Używaj codziennie, spłacaj co miesiąc w całosci, będzie bez odsetek. Po kolejnych 6 -8+ miesiącach aplikować o kolejną, już nieco lepszą karte. A tą zostawić w szufladzie, niech robi na zwiększenie dostępnej puli. ITD itd Możliwe że Talk Talka i- Status, nie jest aktualizowany, nie otrzymują na bieżąco informacji o stanie zadłużenia. Po prostu wisi że jest zobowiązanie i nic więcej. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|