MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bank nie chce mi przyznać karty kredytowej, kredytu i innych produktow finansowych.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 52 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 51 | 52 | 53 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

Str 52 z 93

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AlmostFamous

Post #1 Ocena: 0

2015-04-07 14:15:03 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Chyba nie możemy sie dogadać, albo ja złe rozumuje ;)

Ja wiem co mi pokaże wyciąg. Ze ostatni miesiąc moich wszytkich zakupów płaconych ta karta.

Tylko czemu last statement nie jest zero skoro spłaciłem kartę do zera?
Przecież jesli mi pokazuje last statement na prawie 60 fontów to wyglada jakby nie była spłacona....

Gdyby nie fakt, ze na razie jest ona bez oprocentowania to od tej kwoty bym miał odsetki. A powinna być na zero.

Wg mnie powinno to wyglądać tak.
Użyłem karty na 500.
Spłata jest do końca miesiąca.
Spłacam cała kartę żeby być na zero. I nie mieć odsetek.
Zaczyna sie nowy miesiąc.
Last statement wynosi 0, bo przecież karta została cała spłacona.
Używam jej znów przez miesiąc płacąc i spłacając a na koniec miesiąca jak sie kończy okres rozliczeniowy znów spłacam tyle ile mi zostało długu żeby znów nie płacić odsetek i mieć kolejny statement na zero. I tak co miesiąc...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2015-04-07 15:29:13 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja swoją kredytowke splacalem zawsze na początku miesiąca i zawsze na statemencie pokazywało jeszcze jakieś zadłużenie ale nie przejmowalem się tym bo na koncie online było napisane jasno na białym ze na karcie nie ma obecnie zadłużenia

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2015-04-07 16:42:26 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2015-04-07 14:15:03, AlmostFamous napisał(a):
Chyba nie możemy sie dogadać, albo ja złe rozumuje ;)

Ja wiem co mi pokaże wyciąg. Ze ostatni miesiąc moich wszytkich zakupów płaconych ta karta.

Moim zdaniem nie rozumiesz jak to dokladnie dziala, ale moze ja nie rozumiem co chcesz powiedziec.

Cytat:

Tylko czemu last statement nie jest zero skoro spłaciłem kartę do zera?

Wyciag bedzie pokazywal zero tylko wtedy, gdy splacisz karte po poprzednim wyciagu i nie uzyjesz jej do zakonczenia kolejnego okresu rozliczeniowego.

Cytat:
Przecież jesli mi pokazuje last statement na prawie 60 fontów to wyglada jakby nie była spłacona....

Jesli uzyles karty po zakonczeniu poprzedniego okresu rozliczeniowego, to nastepny wyciag pokaze laczna kwote zadluzenia na koniec nastepnego okresu rozliczeniowego.

Na wyciagu bedziesz mial wykazana splate poprzedniego miesiaca jako £xxx credit. Transakcje kupna beda debitami.

Odsetki placisz tylko jesli nie zaplacisz pelnej kwoty z wyciagu z poprzedniego miesiaca, np Total £350.

Zeby osiagnac to zero z Twojego przykladu, to musialbys uzywac karty co drugi okres rozliczeniowy.

Zalozmy, ze wyciagi sa produkowane 15 kazdego miesiaca. Wszystkie transakcje do 15 lutego podsumowuja sie do powiedzmy £350. Na wyciagu masz napisane jaka jest minimalna kwota splaty, pelna kwota splaty (to przykladowe £350) i do kiedy masz termin, np 10 marca.

Uzywasz karty od 16 lutego do 15 marca i te wszystkie transakcje pokaza Ci sie na kolejnym wyciagu, powiedzmy na kwote £500. Splacasz te £350 do 10 marca i od kwoty transakcji na karcie w danym okresie rozliczeniowym (przykladowe £500) odejmowana jest ta splata. Nastepny wyciag pokaze Ci, ze masz do splaty £500. I tak w kolko co miesiac.

Jak nie uzyjesz karty od 16 lutego do 15 marca, a splacisz te wczesniejsze £350, to wtedy na kolejnym wyciagu z 15 marca bedziesz mial £0.

Mam nadzieje, ze wytlumaczylam to w miare obrazowo.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #4 Ocena: 0

2015-04-07 17:37:33 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

[ Ostatnio edytowany przez: AlmostFamous 07-04-2015 17:43 ]

Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #5 Ocena: 0

2015-04-07 17:38:55 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2015-04-07 17:37:33, AlmostFamous napisał(a):
Teraz tak, ale... :)

Czyli ta kwota, która teraz widzę nie muszę sie przejmować, bo kartę miałem na zero. W związku z tym "bawię sie" nią dobrze? I w takiej sytuacji jaka mam, jesli karta już by zabierała odsetki to bym ich nie zapłacił, bo w gruncie rzeczy spłaciłem całość???

Dziękuje bardzo Richmond.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2015-04-09 22:13:33 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Barclaycard po raz pierwszy przyslal samoczynne podwyzszenie limitu. Moze chca, zeby zadluzyc sie na ich karcie, bo mam tam male obroty ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Marcelo87

Post #7 Ocena: 0

2015-04-16 22:47:20 (10 lat temu)

Marcelo87

Mężczyzna

Z nami od: 04-11-2011

Ciekawe a to mogą tak robić bez Twojej zgody?

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2015-04-16 22:54:02 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Marta_stop

Post #9 Ocena: 0

2015-04-25 12:26:21 (10 lat temu)

Marta_stop

Kobieta

Z nami od: 17-09-2014

Powiedzcie mi proszę, co to znaczy nieaktywne konto Talk Talk na Equifax? Mój mąż aplikował o kartę z Tesco, odmówili mu i polecili sprawdzić w agencji kredytowej. Jedyne co nie zgadza się z prawdą jest to nieaktywne konto Talk Talka, które ma direct debit od roku więc jest płacone regularnie. Ma tez abonamenty na telefony, które są wykazane. Punktacja jest bardzo marna przyznam szczerze. To była nasza pierwsza aplikacja na kartkę kredytową, nigdy nie korzystaliśmy z żadnych produktów bankowych, jedynie standardowe konto.

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #10 Ocena: 0

2015-04-25 14:06:32 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Odrzucili właśnie dlatego, ze nigdy nie korzystaliscie z żadnych produktów bankowych czy kredytowych.

Na początek lepiej zacząć od kart, ktore raczej napewno wam przyznają. Np w waszym banku.

Do góry stronyOffline

Strona 52 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 51 | 52 | 53 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,