Str 51 z 93 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
krakn |
Post #1 Ocena: 0 2015-03-29 13:38:11 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
2015-03-29 13:24:29, nicaraqua napisał(a):
Cytat:
2011-06-16 18:12:52, Nora77 napisał(a):
Zajerestrowałam się w Littewoods. Kredyt 750 funciaków. Oby coś się w końcu ruszyło. Do Capital One jakoś za bardzo nie jestem przekonana, ale też słyszałam, że w sytuacji jak moja może się przydać
W sumie troche dziwne to jest. Kumpel ze złym credit score dostał kartę kredytową na 2000 funtów, potem miał problemy z jej spłatą  ale bank bez problemu udzielił mu kolejnego kredytu. A mi powtarzają, że wszytsko jest perfect,ale...
Dzięki z informacje
wlasnie dlatego dostal kredyt.bo banki zarabiaja na tych co nie splacaja I na biednych.jak ktos zarabia 700f dpstanie karte kredytowa na 1000 bo bank wie ze zarobi na biedaku.jak ktos zarabia 1500f I stac go na wszystko bank nie widzi potrzeby wydawania karty kredytowej bo osoba ja splaci.
Trochę prawdy w tym jest, ale jest jeszcze druga prawda.
Każda transakcja kartą jest obarczona opłatą.
Ta opłata najczęściej jest wliczona w cenę towaru, niezależnie czy płacisz gotówką czy kartą Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
AlmostFamous |
Post #2 Ocena: 0 2015-04-06 15:43:11 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Mam takie pytanie.
Ostatnia płatność na jednej z kart kredytowych miałem do 30.03.15.
29.03.15 wpłaciłem całość.
Kiedy moge jej znów użyć żeby previous balance był na 0??? Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|

|
 |
|
|
Post #3 Ocena: 0 2015-04-06 15:53:15 (10 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
AlmostFamous |
Post #4 Ocena: 0 2015-04-07 07:05:42 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Właśnie stad moje pytanie. Ponieważ tak jak napisałem kartę spłaciłem 30.03. Użyłem jej 03.04.
Czyli teoretycznie saldo kończące poprzednie rozliczenie powinno wynosić zero. Na czym oczywiście mi zależało. A jednak nie mam zero, bo policzyło i mój zakup wykonany 03.04 na kwotę £65. Wiec saldo za poprzedni miesiąc pomimo, ze zapłaciłem tak jak powinienem wynosi nie zero a te £65.
I nie jestem z tego zadowolony... Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|

|
 |
|
krakn |
Post #5 Ocena: 0 2015-04-07 07:43:07 (10 lat temu) |
Patrz na okres rozliczeniowy.
Jest pewien poślizg w rozliczeniach.
Można spłacić w połowie trwania okresu rozliczeniowego, ale trzeba uważać.
Mnie kiedyś brakło limitu, splaciłem i korzystałem dalej. Co skutkowało automatyczna karą 12 funtów.
Po telefonie i wyjaśnieniu sprawy, zwiększono mi limit i anulowano karę.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
AlmostFamous |
Post #6 Ocena: 0 2015-04-07 07:53:22 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Muszę sie do nich przejść i zapytać.
Wydawało mi sie, ze skoro płatność mam do 30 to 31 moge od nowa używać i bede miał 0 skoro wszystko spłaciłem...
A użyłem karty 3 czyli po 4 dniach od daty rozliczenia miesięcznego...
Wychodzi na to, ze potrzebują kilku dni. Ale dziwne to trochę bo w tym samym banku mam i konto o kartę kredytowa. Mój przelew otrzymują natychmiast. Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|

|
 |
|
krakn |
Post #7 Ocena: 0 2015-04-07 08:08:57 (10 lat temu) |
Ale to są zupełnie oddzielne działy, wręcz instytucje.
Przelew idzie natychmiast, ale kwestia tzw zaksięgowania. Nie martw się.
Normalnie używaj tak dalej będzie ok Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
Richmond |
Post #8 Ocena: 0 2015-04-07 11:02:32 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2015-04-07 07:53:22, AlmostFamous napisał(a):
Wydawało mi sie, ze skoro płatność mam do 30 to 31 moge od nowa używać i bede miał 0 skoro wszystko spłaciłem...
Wychodzi na to, ze potrzebują kilku dni. Ale dziwne to trochę bo w tym samym banku mam i konto o kartę kredytowa. Mój przelew otrzymują natychmiast.
Nie rozumiem do konca co chcesz osiagnac.
Aby uniknac placenia odsetek, karte musisz splacic do daty podanej na wyciagu. Nie musisz zerowac karty, zeby uzywac jej dalej, chyba ze jestes blisko limitu i splacasz i uzywasz dalej. Wtedy mozesz spawdzac dostepny limit na koncie online.
Wazne, zebys co miesiac splacal pelna kwote podana na wyciagu i unikal odsetek. A transakcje mozesz dokladac codziennie, byle nie przekroczyc limitu. Carpe diem.
|

|
 |
|
AlmostFamous |
Post #9 Ocena: 0 2015-04-07 12:29:29 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2015-04-07 11:02:32, Richmond napisał(a):
Cytat:
2015-04-07 07:53:22, AlmostFamous napisał(a):
Wychodzi na to, ze potrzebują kilku dni. Ale dziwne to trochę bo w tym samym banku mam i konto o kartę kredytowa. Mój przelew otrzymują natychmiast.
Nie rozumiem do konca co chcesz osiagnac.
Aby uniknac placenia odsetek, karte musisz splacic do daty podanej na wyciagu. Nie musisz zerowac karty, zeby uzywac jej dalej, chyba ze jestes blisko limitu i splacasz i uzywasz dalej. Wtedy mozesz spawdzac dostepny limit na koncie online.
Wazne, zebys co miesiac splacal pelna kwote podana na wyciagu i unikal odsetek. A transakcje mozesz dokladac codziennie, byle nie przekroczyc limitu.
Chodzi mi o last statement.
Spłaciłem ja cała. Przed data końcowa.
Użyłem jej 4 dni pozniej.
Wiec dlaczego last statement mam 59.65 (na tyle ja użyłem) a nie £0?
W takiej sytuacji jak dla mnie wyglada to tak jakbym całej nie spłacił... Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|

|
 |
|
Richmond |
Post #10 Ocena: 0 2015-04-07 12:47:27 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Splacasz cala kwote z last statement. Nastepny wyciag pokaze Ci zakupy dokonane w ostatnim okresie rozliczeniowym.
Karty, ktorych uzywam na codzien nigdy nie pokazuja £0 na wyciagach, bo ciagle produkuje nowe transakcje. Wazne, ze splacac kwoty z ostatniego wyciagu w calosci i nie place odsetek. Zero to widze na kartach, ktorych nie uzywam. Carpe diem.
|

|
 |
|