Jak będziesz miał wiecej kart i większą sumę limitów, to tych ostrzeżeń będzie mniej.
Ja grałem cały czas do 90% limitu, nie przeszkadzało to uzyskać kolejnych kart kredytowych i podniesienia limitu.
Ja miałem inny numer.
Wykorzystałem kartę prawie w całości, spłaciłem i dalej używałem.
I mi przysłali że przekroczyłem limit, ale po dyskusji, bo stwierdziłem ze ich limit jest dla mnie za mały, dlatego spłaciłem żeby dalej korzystać, anulowali mi karę, i 3 krotonie podnieśli limit :>
Wpis w CS się nie zdążył pojawić.
A z innej Beczki, w tym momencie się zastanawiam czy pod koniec roku nie zrezygnować z Amexa, upierdliwa karta, w wielu miejscach nie honorowana, ten sam efekt zarabiania na kartach, teraz uzyskuje MasterCard z Sainsbirego, a Amex pobiera roczną opłatę.
Do tej pory rekompensowały mi punkty nectar z jej użycia.
No ale jak Mastercard mogę wykręcić to samo, jak nie więcej to nie wiem czy jest sens jej trzymać.
Jedynie co mnie powstrzymuje to uzyskany limit prawie 30 000, na Sainsbury cały czas jeszcze mamy 1500.
Tesco też coś mi tam ostatnio dodał z tysiąc, ale już nie pamiętam ile mam tam limitu, na pewno mniej niż na Amex.
Barclays mnie rozbawił, bo przerzuciłem trochę kasy, przez firmową kredytówkę, i mnie skroili słono, więc przestałem ją używać, a i jeszcze zachcieli roczną opłatę/
Przysłali mi list że nie uzywam to ze za miesiąc mi anulują kartę.
Posłałem ich w diabli, odpisałem że są absurdalnie drodzy, a limit jak na firmę to żart, było chyba 1200
Przysłali mi nową, z promocją 24 miesięcy bez opłat, z 3000 limitu.
hm, pomysleć że 4 lata temu nikt nie chciał mi dać karty ...