MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bank nie chce mi przyznać karty kredytowej, kredytu i innych produktow finansowych.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 43.1 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 42.1 | 43.1 | 44.1 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

Str 43.1 z 93

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2014-07-14 23:38:08 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no właśnie.
Używać codziennie, kilka dni temu dostałem list że Amex w podzięce za codzienny obrót kartą , podnosi mi limit o kilka tysięcy, mimo że o 1500 podnieśli znowu miesiąc temu. Bo zazwyczaj co 3 miesiace.

Tesco, również się postarało i dało kolejne 1,5 tyś.
No i wpłynął mi kredyt na konto, tym razem tesco nie miało już problemów z ustaleniem gdzie mieszkałem ani innych głupich pytań. Podpisałem i dostałem kilkanaście tyś, na 5%.

na takim procencie jestem wstanie jeszcze zarobić więc luz.

Mam nadzieje że skończy się mój bankowy koszmar w tym kraju.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

ilmm24

Post #2 Ocena: 0

2014-07-15 00:49:12 (11 lat temu)

ilmm24

Mężczyzna

Z nami od: 02-05-2011

Dzięki za odpowiedz Richmond. Dostałem potwierdzenie ze mam ustawione DD, problem ze na stronie mojego banku nie pojawia jak czesto. Przy innych DD jest np. monthly, a przy tym puste pole. Po zalogowaniu na strone rachunku mojej karty kredytowej w zakladce DD (next payment) tez nic nie ma. Czy to błąd z ich strony, czy moze za wczesniej - moze jeszcze sie pojawi?

Do góry stronyOffline

Swiaadek

Post #3 Ocena: 0

2014-07-19 18:38:07 (11 lat temu)

Swiaadek

Mężczyzna

Z nami od: 26-09-2013

Witam!

Mam darmowe konto w Barclays. Jak mogę ustawić overdraft?? Trzeba aplikować osobiście w banku, czy można zrobić to online?? Karta visa debit.

Ustawiłem sobie DD na mojej credit card(ten sam bank). Wybrałem opcję spłaty całej pożyczonej kwoty, ale przy tej opcji widniała cyfra 0£. Dlaczego??

Pozdrawiam ;)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2014-07-19 19:30:48 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-07-15 00:49:12, ilmm24 napisał(a):
Dzięki za odpowiedz Richmond. Dostałem potwierdzenie ze mam ustawione DD, problem ze na stronie mojego banku nie pojawia jak czesto. Przy innych DD jest np. monthly, a przy tym puste pole. Po zalogowaniu na strone rachunku mojej karty kredytowej w zakladce DD (next payment) tez nic nie ma. Czy to błąd z ich strony, czy moze za wczesniej - moze jeszcze sie pojawi?

Nie pojawia sie informacja jak czesto jest pobierany DD, bo jeszcze nie pobrali pierwszej platnosci.

Jak nic nie ma w next payment to zapewne ostatni wyciag jeszcze nie zalapal sie na DD i musisz zaplacic recznie, przy zalozeniu, ze byl juz wyciag i miales juz jakies kwoty na nim.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Swiaadek

Post #5 Ocena: 0

2014-07-20 23:27:13 (11 lat temu)

Swiaadek

Mężczyzna

Z nami od: 26-09-2013

Witam!

Czy może mi ktoś wyjaśnić, na jakiej zasadzie działa overdraft w Barclays?? Jakie są drogi, żeby ubiegać się o niego??

Pozdrawiam ;)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2014-07-20 23:53:55 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Zazwyczaj po przekroczeniu pewnego stanu konta na plus, dostajesz propozycje.
W moim przypadku było po ponad 10K funtow, zaproponowano mi najpierw 1000, a po jakimś czasie 5tys.

Mam jeszcze jakaś rezerwę.
Pierwsze 100 funtow jest bez opłat, poniżej jednorazowa drobna opłata, potem jeszcze poniżej ileś tam, dochodzi kolejna opłata i odsetki jak za kredyt.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2014-07-21 08:16:52 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2014-07-20 23:27:13, Swiaadek napisał(a):
Witam!

Czy może mi ktoś wyjaśnić, na jakiej zasadzie działa overdraft w Barclays?? Jakie są drogi, żeby ubiegać się o niego??

Pozdrawiam ;)

W inny bankach, w bankowosci internetowej, moze kliknac opcje request overdraft albo zwiekszyc, itp. Nie wiem jak to wyglada w Barclays. Nie trzeba czekac, az bedziesz mial na koncie nie wiadomo ile, po prostu poprosic. A jak nie ma opcji online, to zadzwonic do banku i zamowic przez telefon.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2014-07-21 08:42:16 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

u mnie taki request się pojawił dopiero po przekroczeniu takiego stanu konta, wcześniej było 10 funtów.
Po prostu cały czas wisiał napis że nie mamy dla ciebie żadnych ofert.

Dzwonić nie dzwoniłem. Czasy też się zmieniają i oferty też.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2014-07-21 08:49:48 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

W Lloyds i Nationwide pod kontem jest taka opcja, nie jest to oferta. Moze Barclays jest inny. I tak warto skontaktowac sie z nimi bezposrednio.

Smiem podejrzewac, ze wiekszosc osob nigdy lub prawie nigdy nie przekracza 10tys funtow na koncie biezacym. Albo nigdy takie kwoty nie przechodza przez ich konta albo sa trzymane na kontach oszczednosciowych.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

van1985

Post #10 Ocena: 0

2014-08-06 11:23:10 (11 lat temu)

van1985

Mężczyzna

Z nami od: 06-08-2014

Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na forum i jakoś tak wyszło, że po przeczytaniu kilkunastu ostatnich stron w temacie, postanowiłem napisać z kilkoma pytaniami.

Jak pewnie wiele innych osób, mam zamiar zacząć budować swoją historię kredytową, dlatego też chciałbym (być może za jakiś czas) aplikować o swoją pierwszą kartę kredytową.
Jakieś 9 miesięcy temu skorzystałem z darmowego triala w Experianie i wyszedł mi Credit Score na poziome 800 punktów (nie miałem wtedy rejestracji w Electoral Roll i mieszkałem pod tamtym adresem jakieś 1,5 roku).
Pół roku temu przeprowadziłem się na nowy adres. Wczoraj skorzystałem z darmowej rejestracji na www.noodle.co.uk i moim oczom ukazał się wynik rzędu 572 :( Czy możliwe jest, żeby z faktu samej przeprowadzki wynik mi tak poleciał w dół? Fakt, to dwie różne agencje (Experian, Noodle), ale aż tyle? Nie mam i nigdy nie miałem żadnych debetów, pożyczek, zaległości.
Do tego w kwietniu rejestrowałem się do Electoral Roll już na ten nowy adres, dostałem pismo potwierdzające. W Noodlach informacji o mojej rejestracji nie mają, a jak teraz zamówiłem dodatkowo Statutory Report z Equifax, to u nich taka informacja widnieje.

To chyba tyle tytułem opisu sytuacji, teraz kilka pytań:
1. Czy powinienem posprawdzać te raporty we wszystkich 3 agencjach i w razie czego poprostować sprawę z rejestracją Electoral Roll, jakby tego nie mieli w swojej bazie?
2. Kiedy i o jaką kartę mógłbym się postarać? Robiłem test na stronie BarclayCard i wyszło mi 80-90% szans na przyznanie Barclaycard Initial APR 34.9% oraz 70%-80% na Barclaycard Platinum Purchase APR 18.9%
Zaś test na Noodlach mi ocenia prawdopodobieństwo przyznania Barclaycard Platinum Purchase na 80%, Barclaycard Initial o dziwo na 50% , Capital One Classic na 60%, Aqua Classic na 50%. Jakieś dziwne te wyniki z tych Noodli...

Czytałem w temacie, że Capital One "stosunkowo" łatwo dostać, a to prawdopodobieństwo powyżej trochę mnie niepokoi.
Dodam, że w UK mieszkam od czerwca 2012, ale pracowałem tu już kiedyś przez rok na przełomie 2007/2008.
Proszę o poradę bardziej doświadczonych użytkowników.

[ Ostatnio edytowany przez: van1985 06-08-2014 11:25 ]

Do góry stronyOffline

Strona 43.1 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 42.1 | 43.1 | 44.1 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,