MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bank nie chce mi przyznać karty kredytowej, kredytu i innych produktow finansowych.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 40 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 39 | 40 | 41 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

Str 40 z 93

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2014-03-26 15:31:55 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W nawiazaniu do dyskusji o platnosciach kartami zagranica:

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/63/28712/Anglia-Polska-samochodem,210

Teraz pare szczegolow z mojego ostatniego wyjazdu, specjalnie zapamietalam ceny:

Placilam za cos w czeskich koronach i mialam do wyboru dwie waluty przy placeniu 1. CZK, 2. GBP. Wybralam CZK i na moim wyciagu widnieje kwota 423 funty po przeliczeniu przez Vise (bez zadnych prowizji). Natomiast terminal platniczy pokazywal mi wtedy kwote 436 funtow, czyli roznica 13 funtow na moja niekorzysc.

Takze przypominam, ze zagranica najlepiej placic w walucie danego kraju, nie wybierac funtow jesli terminal oferuje taka opcje.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-03-26 17:18:02 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2014-03-26 18:02:13 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-03-26 15:31:55, Richmond napisał(a):
W nawiazaniu do dyskusji o platnosciach kartami zagranica:

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/63/28712/Anglia-Polska-samochodem,210

Teraz pare szczegolow z mojego ostatniego wyjazdu, specjalnie zapamietalam ceny:

Placilam za cos w czeskich koronach i mialam do wyboru dwie waluty przy placeniu 1. CZK, 2. GBP. Wybralam CZK i na moim wyciagu widnieje kwota 423 funty po przeliczeniu przez Vise (bez zadnych prowizji). Natomiast terminal platniczy pokazywal mi wtedy kwote 436 funtow, czyli roznica 13 funtow na moja niekorzysc.

Takze przypominam, ze zagranica najlepiej placic w walucie danego kraju, nie wybierac funtow jesli terminal oferuje taka opcje.

Ale czy bank / operator karty nie obciąży dodatkowymi kosztami przewalutowania? bo mi się coś wydaje ze tak.
Jak byłem w Polsce i kupiłem coś do jedzenia, to mi wyszło dość drogo po doliczeniu opłaty.

A płaciłem za głupotkę jakąś :-T[
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2014-03-26 18:20:47 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Moja karta nie obciaza mnie kosztami przewalutowania, a samo przewalutowanie jest po kursie hurtowym Visa.

Lista takich kart:

http://www.moneysavingexpert.com/travel/cheap-travel-money
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

ilmm24

Post #5 Ocena: 0

2014-03-27 01:55:34 (11 lat temu)

ilmm24

Mężczyzna

Z nami od: 02-05-2011

Dzięki za odpowiedz.

Cytat:

2014-03-25 08:23:38, Richmond napisał(a):
Jesli duzo latasz to rozwasz moze karte Amex Gold Rewards, zwlaszcza jesli jestes w stanie wydac 2tys funtow w ciagu pierwszych 3 miesiecy, zeby dostac bonus 20K mil.

https://www.americanexpress.com/uk/content/gold-card/

Bardzo fajna karta. Szkoda tylko, że jest te 125 GBP... ale i tak jest ok.

Cytat:

2014-03-25 16:18:03, Lucy_J napisał(a):
Tak wiec glowa do gory i napewno sie uda. Jestem zywym przykladem ze od zera do bohatera (credit ratingu):P

Dzięki, twoja opoowieść zdecydowanie dodaje otuchy. W zasadzie nasz plan jest identyczny.

Jeszcze dorzucę dwa pytania:
1. Czy dla banku ja + żona = "gospodarstwo domowe", czy nasza historia i ranking jest oceniana razem czy osobno?
2. Co zalicza się jeszcze jako tzw. produkty kredytowe: karta kredytowa, coś na raty, telefon na rachunek, gaz... i co jeszcze?

Z góry dziekuję...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2014-03-27 06:06:42 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2014-03-27 01:55:34, ilmm24 napisał(a):
Dzięki za odpowiedz.

Cytat:

2014-03-25 08:23:38, Richmond napisał(a):
Jesli duzo latasz to rozwasz moze karte Amex Gold Rewards, zwlaszcza jesli jestes w stanie wydac 2tys funtow w ciagu pierwszych 3 miesiecy, zeby dostac bonus 20K mil.

https://www.americanexpress.com/uk/content/gold-card/

Bardzo fajna karta. Szkoda tylko, że jest te 125 GBP... ale i tak jest ok.

Bierzesz karte na pierwszy rok, nabijasz ile sie da mil, a potem przed koncem roku negocjujesz oplate roczna. Jesli nie chca jej obnizyc lub dac CI ekstra punktow, to rezygnujesz.

Cytat:

Jeszcze dorzucę dwa pytania:
1. Czy dla banku ja + żona = "gospodarstwo domowe", czy nasza historia i ranking jest oceniana razem czy osobno?
2. Co zalicza się jeszcze jako tzw. produkty kredytowe: karta kredytowa, coś na raty, telefon na rachunek, gaz... i co jeszcze?

Z góry dziekuję...

1. Jestescie powiazani, jesli macie wspolne produkty finansowe: konto w banku, kredyt hipoteczny, itp. Jedno bedzie mialo slaba histore, to bedzie ciagnac w dol drugie.

2. Rachunki za media nie wpadaja do historii kredytowej, oprocz chyba jakies firmy, ktora dostarcza wode gdzies tam i British Gas chyba zaczal cos wpisywac.

Karty kredytowe sa najlepsza do wyrabiania historii kredytowej, poniewaz nie ponosisz zadnego kosztu kredytu, jesli splacasz je co miesiac w calosci. Branie innych produktow kredytowych, za ktore placisz, tylko zeby wyrobic historie kredytowa, to strata pieniedzy.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Lucy_J

Post #7 Ocena: 0

2014-03-27 06:17:19 (11 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Ja tylko dorzuce ze British Gas reportuje, niezmiennie od 4 lat ;)

Ja z calego serca polecam Capital One dla poczatkujacych. Splacajcie w calosci a zadne odesetki nie beda was martwic. Mnie przerazalo 34.9% ale nie taki diabel straszny ;)

Tutaj strona gdzie mozna wykonac soft search odnosnie kart :) Jako ze soft search nie zostawi sladu na historii :)

https://creditcards.moneysavingexpert.com/

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2014-04-05 18:49:38 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Wiele razy pisałem że zarabiam na karcie kredytowej obracając nią jak zwykłą kartą debetową, nawet batonik kupuje płacąc tą kartą :-D

Konkretnie na Amex Nectar card.
żeby nie było że bajki opowiadam, od momnentu gdy byliśmy w Polsce, bo Beata wydała punkty na bilety lotnicze, w styczniu uzbierało się tyle
Obrazek

Teraz jest okazja by dostać extra punkty za aplikowanie z Polecenia, otrzymuje się 21000 nectar card. co w przeliczeniu na pieniądze jest warte 105 funtów. Warunkiem jest wykonanie zakupów w ciągu 3 PIERWSZYCH miesięcy na kwotę 2000 funtów, co w sumie chyba nie jest trudne.
(Nectar zbiera się również na ebay i sainsbury i wiele stacji paliw)
Jeżeli macie kogoś znajomego, lub w rodzinie, a wasza credit score jest dobry, nie musi być bardzo dobry, to warto aplikować i dołożyć do karty lojalnościowej Nectar.

Jak ktoś nie ma, a chce to mogę dać referal.

roductLandingPage.productLandingPage_nectorCard_c1062fc71&evttype=0" target="_blank">Więcej na stronie Amexa, lub po zalogowaniu do Nectar card

A teraz aplikuję o kartę wolną od opłat za granicą... :-T[

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2014-04-06 10:39:57 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Amexy lotnicze tez daja takie oferty, 20K mil lotniczych jak sie wyda 2tys funtow w ciagu pierwszych 3 miesiecy. Sa tez oferty za polecenie kogos.

Ja ostatnio odkrylam, ze karta BMI daje x4 mile za zakupy w British Airways. Akurat rezerwowalam wypade przez ich strone i wpadlo troche mil ekstra.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2014-05-04 07:46:59 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2014-03-26 07:24:52, Richmond napisał(a):
. W przypadku pozyczek bankowych mozna ominac oplaty za wczesniejsza splate.

Masz na myśli aplikowanie o kolejny kredyt, na spłatę wcześniejszego, z krótszym terminem spłaty?

A tak przy okazji, Miesiąc temu Tesco nie mogło ustalić mojego starego adresu, odrzucili też moją aplikacje o kredyt, o czym wspominałem.
A jakoś tydzień temu podnieśli mi limit na karcie kredytowej o 7200, co w sumie z poprzednim limitem, oznacza że limit na karcie mam wyższy niż aplikowałem o kredyt.
:-U
Ja się poddałem z kredytami.

"boją się" dać mi normalny kredyt, a bez problemu w tym samym czasie podnoszą mi linie kredytowa na karcie. *DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

Strona 40 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 39 | 40 | 41 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,