Na pewno mozesz podpiac karte pod PayPal i platnosci beda pobierane bezposrednio z karty. Karta sama w sobie tez mozesz placic na Ebay.
Str 37 z 93 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2014-01-08 22:55:38 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Mozesz uzywac karty wszedzie, gdzie sa akceptowane karty danego wydawcy: Visa, Mastercard czy Amex.
Na pewno mozesz podpiac karte pod PayPal i platnosci beda pobierane bezposrednio z karty. Karta sama w sobie tez mozesz placic na Ebay. Carpe diem.
|
elekpantofelek | Post #2 Ocena: 0 2014-01-08 23:03:57 (12 lat temu) |
Z nami od: 22-10-2010 Skąd: manchester |
Właśnie chodziło mi o Paypal,tylko żle sie wyraziłam. Dzięki. Pytałam o sklepy,bo dziś byłam w Lidlu i nie mogłam zapłacic kartą kredytową. Ale teraz juz wiem o co chodzi
![]() [ Ostatnio edytowany przez: elekpantofelek 08-01-2014 23:11 ] "niektórym za całe życie wewnętrzne wystarczą pasożyty jelitowe"
|
zealot | Post #3 Ocena: 0 2014-01-09 02:01:12 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
chyba tylko lidl w tym kraju akceptuje wszystkie karty, tylko nie kredytowe.
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2014-01-09 02:08:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2014-01-09 02:01:12, zealot napisał(a): chyba tylko lidl w tym kraju akceptuje wszystkie karty, tylko nie kredytowe. Nie tylko, jest sporo sklepów, bywa że za użycie karty kredytowej chcą pobierać dodatkową opłatę, nawet kilka procent. Kredytówką można zaplacić np Tax, itp ale też chcą dodatkowej opłaty i wg mnie przynajmniej za dużo. Z najbardziej odrzucanych kart jest Amex, zwłaszcza przez małe sklepy, ale też przez np sprzedawców samochodowych, podobno za drogo ich to kosztuje i dość długo się czeka na pieniądze. Co do Paypala to ja Amexa podpiąłem, w ten sposób mam dodatkowe punkty na nectar card, raz za zakupy na ebay, dwa za użycie Amex nectar. natomiast jak chciałem zapłacić kartą firmową przez paypal to mnie chcieli skasować chyba 25 funtów extra! Nie wiem czy to wina samej karty czy tak jest ze wszystkimi firmowymi, ale poleciała do szuflady. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2014-01-09 05:57:05 (12 lat temu) |
Cytat: 2014-01-08 23:03:57, elekpantofelek napisał(a): Właśnie chodziło mi o Paypal,tylko żle sie wyraziłam. Dzięki. Pytałam o sklepy,bo dziś byłam w Lidlu i nie mogłam zapłacic kartą kredytową. Ale teraz juz wiem o co chodzi ![]() Nie bylam nigdy w Lidlu, to nie wiem. Ale wiekszosc sklepow akceptuje karty kredytowe bez problemu, nie mowie o malych sklepikach, bo tam bywa roznie. Amex to oddzielny temat, bo maja wysoka prowizje. Carpe diem.
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2014-03-13 19:45:22 (11 lat temu) |
Hm, od chyba 2 tygodni Tesco Bank nie może odnaleźć i potwierdzić mojego wcześniejszego adresu.
Uparcie im powtarzam i na google maps jest do znalezienia, wcześniej jak brałem u nich kartę kredytową nie było problemu. A teraz dzwonią raz po raz i czy na pewno podałem im prawidłowy adres bo oni nie moga go znaleźć :/ Chyba jedyne usprawiedliwienie że ze Szkocji przez te mgły to faktycznie słabo widać ![]() Dziś już ich do google odesłałem :> Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2014-03-14 06:14:37 (11 lat temu) |
Mojej kolezance w ogole nie odpowiadali na wniosek. Przyslali papiery, one odeslala i zero odzewu. W koncu nacisnelam na nia, zeby zadzwonila i okazalo sie, ze wniosek zaginal, ale w koncu sie odnalazl. Czyli bez jej telefonu nic by sie nie wydarzylo. Z ciekawostek dodam, ze wniosek zlozyla chyba w styczniu i jeszcze karty nie dostala.
I dla tych co mowia, ze nie da sie dostac karty bez mieszkania 3 lata, ona tu mieszka poltora roku. Od poczatku zarejestrowana do wyborow, po roku dali jej finansowanie na samochod. Carpe diem.
|
kardam | Post #8 Ocena: 0 2014-03-14 09:45:25 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Ja mówiłam np. że wiele banków i operatorów kom nie chce dawać kredytu przed tą barierą 3 lat.
A my dalej mamy problem z Electoral Roll ![]() |
krakn | Post #9 Ocena: 0 2014-03-22 12:29:12 (11 lat temu) |
to są jakieś jaja.
Tesco odmówiło mi ponownie kredytu. Oni wogóle jakieś jaja mają w tym systemie, mam ich kartę kredytową, co miesiąc robię obrót około 300-500 funtów. A oni nie mogli potwierdzić tym razem mojego poprzedniego adresu zamieszkania. Nie chcieli mi powiedziec co jest przyczyną odmowy. Barclays, w którym mam konto od 10 lat, również "nie mamy aktualnie oferty" Sainsbury... "nie mamy oferty, sugerujemy...." i tu wymieniona jakaś firma oprocentowanie jak na kartach kredytowych. Nie rozumiem systemu, poza ww kartą, robię znacznie większy obrót na Amex, pula dostępnego kredytu to coś około 20K i Amex co 2-3 miesiace dokłada kolejny tysiąc i tylko na tej karcie mam już kilkanscie tyś limitu. Nie zalegam ani grosza. I kurde znowu nie... NIC NIE ROZUMIEM A żeby było śmieszniej Beata mimo symbolicznych dochodów ma już kilka tysięcy limitu na kredytówce. Przecież z jej dochodami nie byli by tego wstanie ściągnąć nawet przez kilka lat. A dają! W zasadzie nie zależy mi na tej kasie samej w sobie, tylko chciałem podbudować historię kredytową. Szkoda że odkładałem w czasie swój pomysł,licząc na wykorzystanie tych pieniędzy. Po prostu wyjmuje gotówkę i kupuję co mam kupić, już rozsyłam zapytania o oferty. Pier@ ten system wrrr Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Lucy_J | Post #10 Ocena: 0 2014-03-22 13:33:23 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Krakn sprawdzales dokladnie swoj raport kredytowy? Moze jakas informacja jest zle wpisana, typing error i to powoduje odmowy.
Normalnie az mi sie wierzyc nie chce! |