Cytat:
2013-12-03 12:24:11, kardam napisał(a):
Czy ktos jest zorientowany w temacie Electoral Roll.
Mianowicie na Experianie pokazuje mojemu mezowi, ze nie jest zarejestrowany. Pisalismy do nich list, ze jest tak dlugo zarejestrowany jak ja. Otrzymalismy odpowiedz, ze przeciez oni maja go w bazie, ze jest zarejestrowany. W liscie tym zauwazylismy, ze do tej pory maz byl zarejestrowany na ER, ale pod zlym imieniem (byla w imieniu literowka). Akurat w tym czasie przyszla do domu aktualizacja rejestracji, wiec na niej poprawilismy literowke i odeslalismy do Councilu. Bylo to juz prawie dwa miesiace temu, a na koncie w Experian nic sie nie zmienilo.
Czy mamy do nich napisac jakis list z wytlumaczeniami i prosba o zmiane czy jeszcze poczekac az zczytaja poprawione dane od Councilu?
Cytat:
2013-12-03 12:28:54, Richmond napisał(a):
Napisz do Experiana, ze imie meza bylo przekrecone we wczesniejszej rejestracji i zeby podpieli te jego rejestracje ze zlym imieniem do jego danych.
Byłam w Council, oni wysłali do tych trzech instytucji maila, że dane męża były niewłaściwe, przez co nie może otrzymać kredytu i w zwiazku z tym, że krajowa aktualizacja danych na Electoral Roll będzie dopiero 17/02, to oni proszą o aktualizację u męża już.
Długo nie przychodziły żadne informacje, na koncie EQUIFAX nic się nie zmieniło, wysłaliśmy w te same miejsca maile z prośbą o szybkie zmienienie danych.
Dziś dostaliśmy odpowiedź od Experian, że oni mogą to zrobić dopiero jak odczyta ją aaktualizację 17/02. To prawda? Nic się nie da z tym zrobić? Nas czas goni. Chcemy w kwietniu wnioskować o kredyt hipoteczny, a tu brak u męża historii kredytowej
![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )
[ Ostatnio edytowany przez: kardam 08-01-2014 18:14 ]