Ja zarejestrowalam sie do wyborow od razu po przyjezdzie, po pol roku otwieralam konto w Lloyds i od razu dali mi karte kredytowa. Wczesniej mialam konto gdzie indzie i do tej pory je tam mam.
Str 25 z 93 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2013-05-03 06:15:51 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Zarejestruj sie do wyborow, odczekaj minimum miesiac - dwa i dopiero wnioskuj o karty kredytowe.
Ja zarejestrowalam sie do wyborow od razu po przyjezdzie, po pol roku otwieralam konto w Lloyds i od razu dali mi karte kredytowa. Wczesniej mialam konto gdzie indzie i do tej pory je tam mam. Carpe diem.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2013-05-03 20:13:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Co do rejestracji do wyborów.
To BARDZO WAŻNE by aktualizować każdą zmiane natychmiast. Niech przykładę będzie mój znajomy, który notabene posiadał kilkanaście domów, apartamentów, generalnie majątek był szacowany na dziesiątki mln funtów. Pewnego dnia w swoim zakręceniu "wymeldował" się z jednego adresu, i zapomniał czy też po prostu zaniedbał rejestracji w nowym, i tak mieszkał sobie w pieknym nowym apartamencie wart kilka mln funciaków. Pewnego dnia zachciało mu się nowego domu, piekny pałacyk. Poszedł do banku. A banku mu odmówił. Powód? Brak rejestracji do wyborów. Koleś miał tyle kasy że ten pałacyk mógł kupić za gotowkę, na kontach firka kasy, że tak powiem oryginalny anglik, z dziada pradziada. a tu taki zonk. To jest właśnie odpowiednik Polskiego meldunku, którego tu teoretycznie nie ma. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #3 Ocena: 0 2013-05-03 22:16:32 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2013-05-03 23:22:09 (12 lat temu) |
Weryfikuja Twoje id elektronicznie przez agencje kredytowe. Jak nie beda tego mogli zrobic, to moga Cie prosic o przeslanie dodatkowych dokumentow.
Carpe diem.
|
Post #5 Ocena: 0 2013-05-03 23:32:36 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2013-05-03 23:37:27 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-05-03 23:32:36, Flexip napisał(a): Rozumiem. Czy rejestracja do wyborów jest warunkiem koniecznym do otrzymania jakiegokolwiek produktu kredytowego czy tylko jednym z wielu czynników składających się na pozytywną decyzję? Nie, Nie jest warunkiem koniecznym. Zdecydowanie jednak poprawi Twoja wiarygodność..nie tylko kredytową. W tajemnicy powiem... rejestracja do wyborów nie boli.... |
Lucy_J | Post #7 Ocena: 0 2013-05-20 11:01:38 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Nowa karta dla zbieraczy mil
![]() https://www.etihadairways.com/sites/Etihad/global/en/guestrecognition/visitor/etihadguest/PartnerDetails/Pages/mbna-ey-guest-credit-card.aspx Oprocz Etihad, sa rowniez dostepne inne linie lotnicze jak Air Berlin, Alitalia etc. |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2013-05-20 12:00:09 (12 lat temu) |
Dziwna kombinacja partnerow lotniczych, czesc ze Star Alliance, a czesc to nawet nie wiem z jakich aliansow.
Raczej tylko dla tych, ktorzy lataja Etihad, bo tak, to kazda linia ma swoje karty dla zbieraczy i pewnie sa lepsze. Carpe diem.
|
kardam | Post #9 Ocena: 0 2013-07-09 10:16:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Cytat: 2013-05-02 22:38:50, Richmond napisał(a): Najprostsza metoda na obejscie problemu to zaznaczenie, ze mieszka sie pod tym adresem 3 lata. Oczywiscie klamiesz, ale inaczej nie przeskoczysz tego. A co jeśli ktoś jest zarejestrowany na liście wyborców? Rejestrując się podajesz datę od kiedy mieszkasz pod danym adresem (z tego co pamiętam, choć mylić się mogę) - bank tego nie widzi? Nie sprawdzi? |
kardam | Post #10 Ocena: 0 2013-07-09 11:22:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Zarejestrowalam siebie bez problemu na noodle.co.uk i o dziwo nie moge zarejestrowac meza
![]() w innym temacie pisalam juz, ze choc maz mial stala prace, mieszkal ode mnie o pol roku dluzej w UK, byl na liscie wyborcow, telefon stacjonarny na niego, wszystkie rachunki na niego - nie dostal kredytu gotowkowego. Na drugi dzien ja zlozylam wniosek o ten kredyt (ja pracowalam dopiero 3 tygodnie i nic porejestrowane na mnie) otrzymalam ten kredyt bez problemu. Konto osobiste mamy jedno wspolne. Chce zbudowac mezowi historie kredytowa - po tym czasie raz probowal cos wziac na raty - odmowa i raz wnioskowal o KK w naszym banku i tez odmowa. Mialam jeszcze jedno przypuszczenie, jak wynajelismy pierwsze mieszkanie stary dostawca energii dal mojego meza do windykacji, w procesie reklamacji cofna decyzje i myslalam, ze moze to gdzies w systemie byc jeszcze widoczne. Teraz jak mielismy problemy z jego weryfikacja na noodle.co.uk obawiam sie, ze to moze byc jakas grubsza sprawa. Tylko czym to moze byc spowodowane? Moze bank cos zle zarejestrowal jego dane? Choc adresy, imiona i nazwisko sie zgadzaja. Czy ma ktos jakis pomysl? Umiecie mi cos poradzic? |