Cytat:
2013-05-02 06:09:08, Lucy_J napisał(a):
Zealot - a ja uwazalam ze wlasnie kontrakt moze mu pomoc. Mam konktrakt o 02 a maz T-Mobile i oba konktrakty widnieja w naszych raportach i zmiany sa uaktualniane co miesiac. Poza tym wydaje mi sie ze konktrakt mozna dostac latwiej niz karte kredytowa. Przynajmniej tak bylo w moim przypadku.
Wiec telefonu na kontrakt bym nie przekreslala, bo to jednak umowa kredytowa, z czego nie wszyscy zdaja sobie sprawe.
Wiecej tutaj:
http://www.bbc.co.uk/blogs/theoneshow/consumer/2009/01/27/mobile-phones-can-seriously-af.html
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Lucy_J</i> 02-05-2013 06:10 ]
W artykule do którego link podałaś jest informacja że ktoś tam nie zapłacił operatorowi 33 funtów, co odbiło się źle na historii kredytowej tej osoby.
Do sprawdzenia swojego credit score używam strony noddle.co.uk, tam nie ma informacji o moim kontrakcie. Może gdybym miał w experian.co.uk to taka informacja by tam była.
Mi się tam wydaje że jak płacisz to w żaden sposób nie odbija się to na twoim credit score, jak przeoczysz jakąś płatność to odbije się to negatywnie. Podobnie jest z płatnościami za wodę, tv licence, council tax, internet itp.
No ale w sumie żaden tam ze mnie ekspert w tych sprawach. Niech ktoś inny się wypowie