MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bank nie chce mi przyznać karty kredytowej, kredytu i innych produktow finansowych.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 21 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

Str 21 z 93

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ctomek

Post #1 Ocena: 0

2013-01-05 15:12:32 (12 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

zdjęcie

Entry number P5- wniosek o kredyt- odrzucony
Entry number P6- sprawdzenie tożsamości przez National Lottery
Entry number P7- to że sprawdzałem swój credit score.

"Previous searches show the names of organisations that have seen some or all of the information recorded on
your credit report within the past 12 months. Searches of your credit report should have been made with your
consent. Most will relate to credit applications you have made but some may be routine checks by your lenders on
accounts you already have. Unrecorded enquiries, quotations, identity verification checks and credit report
applications are shown for you on your copy of your report but are not seen by lenders."

Jeżeli masz pierwszą kartę z limitem np 14000 to wiadomo że całego limitu nie rozwalisz bo masz na tyle w głowie poukładane że wiesz iż to co daje bank trzeba oddać. więc w sekcji C wyglądasz na kogoś kto ma 14 000 limitu i tak dobrze zarządza swoimi pieniędzmi że wykorzystał np tylko 2800. Natomiast Osoba która ma 1000 limitu i balans 900 (bo np bank aktualizuje dane 4 każdego miesiąca a kartę masz do spłacenie do 10go i zawsze 7go płacisz) jest mniej wiarygodna dla banku bo ma wykorzystane 90% limitu a nie 20 pomimo tego że jest kilka razy mniej zadłużona od Ciebie.

[ Ostatnio edytowany przez: ctomek 05-01-2013 15:17 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2013-01-05 15:14:43 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-01-05 11:39:06, darek74 napisał(a):
Teraz czekam na karte i zobaczy sie jaki limit, w sumie duzo nie potrzebuje bo karta potrzebna jest mi do budowania CS.

100f

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2013-01-05 15:18:17 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-01-05 15:12:32, ctomek napisał(a):
zdjęcie

Entry number P5- wniosek o kredyt- odrzucony
Entry number P6- sprawdzenie tożsamości przez National Lottery
Entry number P7- to że sprawdzałem swój credit score.

P5 - pokazuje tylko search. Nigdzie nie ma pozycji, ktora by sugerowala, ze pozyczke otrzymales lub nie. Taka informacja nie jest zapisywana w historii kredytowej.

Co do podchodzenia blisko kwoty calkowitych dostepnych srodkow, to pisalam o tym wielokrotnie, ze zle to wyglada.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ctomek

Post #4 Ocena: 0

2013-01-05 15:41:37 (12 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

http://experian.co.uk/consumer/top-10-credit-myths.html

Jakby została przyznana to by była w aktywnych albo spłaconych (na tamtą chwilę nie miałem nie wiem czy spłacone kredyty też widnieją przez 6 lat, ale logika sugeruje że tak) To na podstawie historii wyliczany jest credit score.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2013-01-05 15:55:01 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Pisalam wyzej, pozyczka mogla zostac przyznana, a Ty mogles nie skorzystac. I co wtedy? Tez nie byloby jej w Twojej historii kredytowej.

Search nie zawiera informacji czy produkt zostal przyznany czy nie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ctomek

Post #6 Ocena: 0

2013-01-06 09:33:45 (12 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

teza- capital daje kartę każdemu- ryzykuje.
Może inne banki biorą ich klientów którzy po iluś tam miechach bo się sprawdzili i płacą pomimo iż nie są wiarygodni? Nie są wiarygodni dla algorytmów ale udowodnili że płacą (też algorytm ;) )

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2013-01-25 12:37:58 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Cytat:

2013-01-04 17:59:11, Richmond napisał(a):
Bank M&S obdarowal mnie karta kredytowa z promocja 0% na zakupy na 15 miesiecy, ale nie wiem jeszcze jaki jest limit, bo nie ma tego w papierach.

Update: M&S dal przyzwoity limit na karcie. Niestety kwote limitu poznaje sie dopiero, gdy jest przyslana karta.

Zaleta tej karty jest to, ze mozna kupowac waluty zagraniczne w punktach M&S i jest to liczone jako transakcja kupna i lapie sie to w okres bezodsetkowy oraz promocje 0% na zakupy.

Tu mozna zrobic ten trick, o ktorym pisal Dwunasty: kupic walute i sprzedac gdzies indziej - desperacka proba wyplacenia gotowki z karty.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2013-01-25 13:43:51 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

A ja po ostatnim podniesieniu limitu, miałem kilka telefonów od nich, w końcu przysłali list żeby się z nimi skontaktować.
Olałem

w tym tygodniu przyszedł list ze ponownie mi podnoszą limit, gdyż manewruje blisko limitu i w trosce bym nie zapłacił kary za przekroczenie limitu podnoszą mi limit:-T[:-D ... ile? no spoooro poszło, aż się zdziwiłem.

Limit jest wyższy niż do tej pory wszystkie karty razem wzięte.
Czyli u nich można dostać podniesienie limitu co 3 miesiące mniej więcej.

Fakt że robię wszystkie zakupy, a zwłaszcza:
-Sainsbury
-paliwo BP
-eBay, bo okazało się że płatność tą kredytówką na PayPal jest bez dodatkowych opłat i zbiera się nectar punkty i za kartę i za zakup na eBay. Czyli 1 funt to 2 do 4 punktów
-Amazon też bez dodatkowych opłat.

Jak dla mnie to ta karta jest idealna.
Szkoda że czasami zdarza się że nie akceptują Amexa, Dlatego warto mieć jeszcze drugą rezerwową, np Visa lub MasterCard.
U mnie role rezerwy pełni Tesco MasterCard club card.

2 moich dostawców z którymi ostro handluje nie akceptuje Amexa :/
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2013-01-25 13:48:33 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Ja robilam tak, ze tam gdzie sie dalo, placilam PayPalem, podpietym do Amexa.

Nie wiem co rozumiesz przez dodatkowe oplaty? Dlaczego mialbys placic ekstra za Ebay czy Amazon?

Moje Amexy leza teraz w szufladzie, bo sa nabite i maja promocje 0%. Uzywam teraz pozostalych kart.

Z ciekawostek MBNA znowu chojnie daje swoje promocje 0%, przysylaja mi oferty non stop na obu kartach (Virgin, BMI).
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2013-01-25 17:00:46 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Chciałem zapłacić kartą Barclays Busnes MasterCard, PayPalem to mi wyszło 25 funtów opłaty, a nie pamiętam, może ze 200 funtów było do zapłaty...

A i raz chciałem przelać komuś kasę też kilkaset funtów to to samo było z tą kartą.

Sprecyzuj proszę, "nabite promocją 0%" ?
po czym to poznać ;)

A tak w ogóle to nie mogę odnaleźć litu który dostałem z Amexem i nie wiem kiedy mi się kończy 0% i czy już się skończyło.

Gdzie szukać takich informacji, po zalogowaniu?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 21 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,