MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bank nie chce mi przyznać karty kredytowej, kredytu i innych produktow finansowych.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

Str 20 z 93

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2013-01-04 22:14:05 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-01-04 22:00:54, ctomek napisał(a):
Jeszcze jest wersja szybka na wykazanie że credit score posługuje się kiepskimi algorytmami ;)

Szukasz mortgage bez upfront fees (żeby proces aplikacji przejść za darmo i żeby sprawdzili CR) i mówisz że masz w akcjach ileśtam (np 47000), giełda kiepsko stoi i chcesz kupić jakieś mieszkanie w Luton do 90 000 (że niby masz ponad 50%). Dzięki temu w historii kredytowej pojawia się zaakceptowana aplikacja o kredyt mieszkaniowy z wkładem własnym 50% ;)

W historii kredytowej jest search, a nie zatwierdzony wniosek. Historia kredytowa nie pokazuje czy search zaowocowal zatwierdzeniem wniosku, tylko ze klient byl sprawdzony dla takiego produktu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sto-krotka

Post #2 Ocena: 0

2013-01-04 22:25:51 (12 lat temu)

sto-krotka

Kobieta

Z nami od: 07-09-2012

Cytat:

2013-01-04 22:09:10, Richmond napisał(a):
Cytat:

2013-01-04 21:40:39, sto-krotka napisał(a):
Richmond, od jakiegos czasu chodzi mi po glowie zalatwienie sobie karty kredytowej. Myslalam o CapitalOne( nie pamietam dokladnej nazwy). Nie spodziewalam sie,ze mam jakies szanse w swoim banku. Z tegi co troche wyczytalam to Capital ma bardzo wysoki procent i wszyscy polecaja ja dla tych osob ktore nie maja szans na karte w swoim banku. Dlatego mam cicha nadzieje, ze znajde na forum kogos kto sie orientuje w ofercie kart w Lloyds i cos mi doradzi.

Karty takie same jak kazda inna. Oprocentowanie Cie nie interesuje jesli nie masz zamiaru zadluzac sie na karcie. Jesli masz zamiar sie zadluzac, to lepiej wziac pozyczke.

Karty najlepiej uzywac do normalnych zakupow, splacac co miesiac (najlepiej automatycznie direct debit) i tyle. Mile Avios zbierane kartami z Lloyds sa raczej symbolicznie i trzebaby uzywac glownie Amex'a, zeby ich uzbierac wiecej.

Karta moze przydac sie przy wynajmie samochodu, kupowaniu biletow na samolot itp.

Kiedys napisalam artykul o korzysciach korzystania z kart kredytowych:
http://inwestowanieuk.blogspot.co.uk/2011/09/korzysci-z-uzywania-kart-kredytowych.html

i to: <a href="http://inwestowanieuk.blogspot.co.uk/2009/11/krotki-przewodnik-po-kartach.html" target="_blank" target="_new">http://inwestowanieuk.blogspot.co.uk/2009/11/krotki-przewodnik-po-kartach.html</a>
Zdaje sie, ze jest to samo w Poradniku na MW.

Dzieki, zabieram sie za lekture.
... serva me, servabo te...

Do góry stronyOffline

ctomek

Post #3 Ocena: 0

2013-01-05 00:03:31 (12 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

Richmond- jeśli dadzą Ci kredyt to będzie w credit score że zaakceptowany, jeśli odrzucą to że odrzucony. żeby zagrać w lotto i założyć konto miałem sprawdzany CS przez camelot... i jest to w CR.

O ile jak ktoś potrzebuje pieniędzy to lepsza jest pożyczka niż karta się z Tobą zgodzę, ale o "płaceniu za drobne zakupy" bzdury piszesz. Przy sprawdzaniu wyciągów z karty dajesz tylko do zrozumienia osobie która sprawdza że nie stać Cię na codzienne zakupy i posiłkujesz się kartą kredytową- a Ty tylko chciałeś popracować na CS. Za codzienne zakupy najlepiej płacić debetówką.

pogooglujcie credit score miths

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2013-01-05 05:01:54 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ctomek, mylisz się.

Owszem zależy od rodzaju karty.
Ale gdy budujesz sobie CS to konieczny i wystarczajacy jest obrót nawet najmniejszymi kwotami, by było tego jak najwięcej.
Czyli zamiast debetówki, kredytówka spłacana co miesiąc.

Jak prześledzisz moje wypowiedzi dotyczące kart kredytowych i problemów jakie miałem to się przekonasz że ważny jest i adres i to kto meszkał przed tobą, ważni są również współlokatorzy, oraz właśnie przepuszczanie pieniędzy przez karty.

Tu w przeciwieństwie do Polski, można mieć kłopoty mieszkając w spalonym adresie, przekonałem się o tym paskudnie już wiele lat temu i też nie mogłem pojąć o co chodzi.

Po kilku miesiącach po przyjeździe do uk, wynajeliśmy własne mieszkanie w centrum londynu, miałem pracę od kilku miesięcy, zapłaciłem wszytkie rachunki, miałem list referencyjny z renomowanej, znanej z TV restauracji w której pracowalem.

I nie mogłem pojąć dlaczego banki odmawiają mi konta.
Inni koledzy, szli w 3 dni po przyjeździe założone ja... dupa, mało tego jak poszedłem koledze pomóc, też nowy w UK jemu założyli, mnie odrzucili. W koncu chyba za 10 razem się udało.

Ale to nic, chciałem teleon na abonament.
Wszędzie chcieli odemnie 150 funtów kaucji na rok!

W zasadzie nie zalezalo mi aż tak, więc ich olewałem, miałem P#Go

W koncu po kilku latach zacząłem się trochę tym interesować i dopiero wtedy dowiedziałem że przyczyną moich problemów jest spalony adres.

Facet, anglik mieszkał przed nami i nie dość że przez kilka lat nie placił za nic, to jeszcze nabrał wiele kredytów, a był na tyle sprytny że jeszcze rok po naszej wprowadzce udało mu się wyłudzić kredyt z uczelni 35000 funtów.

Potrzebowaliśmy kilku lat by zacząć prostować sprawy, ale i tak nie było łatwo.

Zmienialiśmy mieszkania. mijał czas.
Ponieważ nigdy nie miałem kłopotow z płatnosciami, doszło do paradoksu.

Bank zaoferował mi kartę kredytową Platynową z tego co pamientam kredyt 14000 funtów.

He, karta przyszła, pin.... po tygodniu kartę anulowali, nawet nie zdążyłem jej użyć.

Niedawno wymyśliłem sobie że zrobie porządek w CS i zobaczę o co chodzi.

Miałem średni, mój bank w którym mam w kąta, odrzucił moją aplikację o karte, mimo tego ze mam 1000 funtów rezerwy bezodsetkowych, bez opłat i coś około 4000 dopuszczalnego debetu.

Ale jednocześnie ktoś w banku, w liście odmowy zasugerował mi stronę internetową gdzie moge wybrać jedną z kilku operatrów.

Przestudiowałem też informacje i porady od Richmond.

zacząłem od Capital One, potem w dość krótkim czasie karty się posypały.

Amex nectar card, paliwo zakupy, zakupy internetowe, w tym ebay, o2 itd bo zbierasz punkty,

Tesco do codziennych i wybranych zakupów,

Karta firmowa do zakupów zaopatrzenia, reklama itd, tylko po to by robić sobie Score na firmowym koncie.
Ale mało opłacalna, duże fee za użycie.

efekt taki że od notorycznych odmów, do uzyskania kilku kart z kilku tysięcznym limitem każda, potrzebowałem około roku, bo z tego co pamientam to zacząłem się tym bawić właśnie rok temu.

A czy to z kim się mieszka ma znaczenie?
okazuje się że bardzo.
Chciałem Beacie też zobić podobną ścieżkę, czyli żeby wystartowała od Capital One itd.
Tym bardziej że ona do niedawna była gospodynią domową :)
A przepływ gotówki przez jej konto jest śmiesznie niski, tyl żeby zapłacić za wodę, TV licence, i na drobne zakupy w TKMax. :)

Ale Beata jak dostała z banku list z ofertą stwierdziła że ryzyk fizyk, aplikuje.
I co się okazało?
Dostała kartę i ponad 1000 limitu, przed świętami podnieśli jej do 1600.
Szczena mi spadła.
A przeciez ona nawet części tego nie ma wpływów na konto.!

W tym momencie Tylko jedną kartę jaką używamy, spłacamy w ratach, I będziemy tak lawirować aż do końca okresu bezodsetkowego.

Reszta kart, jest co miesiąc spłacana w całości.

Nawet mój bank, na jesieni też przysłał mi ofertę na natępną kate, oraz jak się loguje do bank onlain to wisi informacja że mam przyznany kredyt i wystarczy że sobie tylko klikne.
to się chyba nazywa preorder
Oferują coś około 20 000

I Tak jak Richmond napisała, obrót pieniedzmi na kartach kredytowych ma ogromne znaczenie.

A ich użycie nie świadczy o tym że nie stać cię na zakupy mleka, czy batonika za funta.
Bo o tym czy cię stać czy nie, kredytodawca wnioskuje po spłatach i wysokości kwot.

Ja tam nawet jak batonika kupuje to płacę wybraną kartą kredytową, czy np przez ebay, kabelki za funta też...

Bo dodatkowo punkty lecą, a uzbierane punkty zamieniam na zakupy.

Właśnie sprawdzałem, w zeszłym roku do około września z karty Amex nectar uzbieraliśmy coś około 160 futów co zostało wybrane, a teraz już mamy 77 funtów do wybrania.

Tesco dało nam zaledwie 5 czy 7 funtów i zniżki na wybrane towary.
Ale to dlatego że nie robimy zakupów w Tesco.

Tak że da się i wszytko ma znaczenie, ważne by używając kart kredytowych użyć też głowy i posłuchać tych co wiedzą, i sami przeszli drogę i dobrze życzą.

I tu jeszcze raz podziękowania dla Richmond i jej poradnik, blog i porady.

A ty Tomku, googluj co chcesz, może i google ma swoje racje, a praktyka widać nie chce słuchać wujka google i można legalnie "oszukać system" :=)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Lucy_J

Post #5 Ocena: 0

2013-01-05 06:04:48 (12 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Krakn ja tylko dodam od siebie ze w moim przypadku spalony adres nie mial zadnego znaczenia.

Przede mna mieszkal tutaj Pan co samych rachunkow za wode mial na pare tysiecy. Chate zadluzyl tak, ze moja landlady miala wielkie opory czy wynajac mi dom. Do tej pory przychodza listy na nazwisko Pana plus zaliczylam kilka wizyt Panow od sciagania dlugow hehe.

Mimo tego, nie mialam problemow aby dostac karte, podajac w aplikacji 'spalony adresu' (Capital One, bo Capital One ale zawsze. Od czegos trzeba zaczac).

Nie mowie, ze nie masz racji, tylko w moim przypadku 'spalony adres' mi nie zaszkodzil.

Maz rowniez aplikowal o karte Capital One i zeby bylo smieszniej, mimo ze byl krocej w UK, mial na tamten czas mniejsze zarobki ode mnie, to dostal wiekszy limit :-] I zrozum tu system hehe :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Lucy_J 05-01-2013 06:08 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2013-01-05 06:54:53 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

No tam gdzie mieliśmy problemy to nawet nie wiem ile tego długu było, wiem że przez kilka lat nie płacił za nic, nawet za wynajem tego mieszkania. a ni tax po prostu NIC.

Włąscicielka mieszka w Hong Kongu, a agencja to nasze mieszkanie to traktowała jak 5 koło u wozu, bo oni praktycznie mają same apartamentowce w centrum londynu (teraz ta agencja i jich landodzi są moimi klientami hihi), gdzie miesięcznie ludzie płacą po kilkanaście tysięcy, to nasze wtedy 500 funtów było dla nich niezauważalne :-]

Komornicy nas nachodzili przez 2 lata.

Lucy_J, no właśnie bo Capital One, ma karty przewidziane właśnie dla osób ze słabym score.

Jak wejdziesz w czas odsetkowy to masz ogromne odsetki 34.94%

Owszem mają też i dla tych z dobrym, tyle że tych byś już nie dostała, tak samo jak to że twój bank bardzo możliwe że by ci odmówił i wiele innych firm również.

A o kartach pozwalających zbierać punkty, czy airmile to już zapomnij, do puki nie "wyczyścisz" adresu.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Lucy_J

Post #7 Ocena: 0

2013-01-05 08:16:36 (12 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Krakn, powiem Ci ze po tym jak sobie troche polepszylam historie karta Capital One, nie mialam problemu z uzyskaniem:
- car finance
- pozyczki gotowkowej
- no i mam karte kredytowa HSBC z dosc pokaznym limitem

A o airmiles nie myslalam ani o punktowych narazie ;) Musze poczytac troche. Airmiles mnie nie interesuja, gdyz ja duzo nie latam i nie lubie latac :D Ale punkty brzmia interesujaco :)

PS. z tych Reward Card to najlepsza dla mnie bylaby Asdowska poczciwa karcioszka. Robie tam zakupy co tydzien i tankuje :)
Amex Nectar - nie kupuje az tak duzo u partnerow Nectar (sama mam zwykla Nectar). Ale kto wie kto wie :)

[ Ostatnio edytowany przez: Lucy_J 05-01-2013 08:21 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2013-01-05 09:47:39 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-01-05 00:03:31, ctomek napisał(a):
Richmond- jeśli dadzą Ci kredyt to będzie w credit score że zaakceptowany, jeśli odrzucą to że odrzucony. żeby zagrać w lotto i założyć konto miałem sprawdzany CS przez camelot... i jest to w CR.

O ile jak ktoś potrzebuje pieniędzy to lepsza jest pożyczka niż karta się z Tobą zgodzę, ale o "płaceniu za drobne zakupy" bzdury piszesz. Przy sprawdzaniu wyciągów z karty dajesz tylko do zrozumienia osobie która sprawdza że nie stać Cię na codzienne zakupy i posiłkujesz się kartą kredytową- a Ty tylko chciałeś popracować na CS. Za codzienne zakupy najlepiej płacić debetówką.

pogooglujcie credit score miths

Wklej przyklad search z historii kredytowej z kilku agencji, przy ktorym bedzie adnotacja, ze search bylo pozytywny lub negatywny.

Jedyna forma potwierdzenia, ze wniosek o cos mial pozytywny wynik i klient skorzystal z tego produktu, to pojawienie sie tego produktu w historii kredytowej, na liscie kont.

Zalozmy, ze wystepujesz o karte kredytowa/pozyczke/kredyt hipoteczny. Bank robi search, ktory pojawia sie w historii kredytowej. Bank moze dac Ci pozytywna lub negatywna odpowiedz. Ale nawet jak da Ci pozytywna odpowiedz, to mozesz nigdy nie skorzystac z tego produktu i nigdy nie pojawi sie on w historii kredytowej na liscie kont.

To co piszesz o Lotto, to jest id check albo generic check, wiele firm robi taki check. Ostatnio pojawily mi sie takie wpisy jak kupowalam obiektyw z Tesco i obiektyw z Warehouse Express. Rowniez firmy wynajmujace samochody moga robic id check, Europcar sprawdzal mnie przy wypozyczeniu drozszego auta.

Przy wystepowaniu o pierwszy brytyjski paszport rowniez sprawdzaja klienta w agencjach kredytowych, robia id check.

Uzywam kart kredytowych do placenia za 99% zakupow i jakos nikt nie uznal, ze jestem slabym klientem, bo nie stac mnie na cos ... Wrecz przeciwnie, daja mi kolejne produkty kredytowe. Czasami na niektorych kartach mam £0 przez miesiace a nawet lata, a potem nagle robie zakupy na tych kartach na mniejsze lub wieksze kwoty. Liczy sie to, ze nie mam opoznien przy splatach i nie mam kart zadluzonych pod sam limit.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Robertos37

Post #9 Ocena: 0

2013-01-05 09:54:38 (12 lat temu)

Robertos37

Mężczyzna

Z nami od: 20-07-2012

Krakn to Beata teraz moze szalec :)
jestem „wyznawcą” „tezy”, iż zinstytucjalizowane „żydostwo” i zinstytucjalizowane „watykaństwo” to paluszki tej samej łapki która próbuje prać ludziom mózgi i od wielu tysięcy lat czymi nas niewolnikami̷

Do góry stronyOffline

darek74

Post #10 Ocena: 0

2013-01-05 11:39:06 (12 lat temu)

darek74

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2012

Ja wlasnie zlozylem aplikacje w Capital One i przeszlo mi;) skladalem kiedys w barclays-moj bank ale mi odmowili.Teraz czekam na karte i zobaczy sie jaki limit, w sumie duzo nie potrzebuje bo karta potrzebna jest mi do budowania CS. Dobrze, ze jest to forum bo wielu ciekawych rzeczy mozna sie tu dowiedziec.

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 93 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 91 | 92 | 93 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,