Ale dla nowych klientow, ktorzy chca zbierac mile lotnicze, to lepszy bedzie Amex Gold z promocja, darmowa karta przez pierwszy rok i podwojne punkty w supermarketach.
Str 12 z 93 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2012-09-29 12:36:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ja pewnie wspominalam wczesniej, obecnie moja najlepsza karta to BMI Credit Card, Amex wydawany przez MBNA. Mile zbieraja sie az milo.
Ale dla nowych klientow, ktorzy chca zbierac mile lotnicze, to lepszy bedzie Amex Gold z promocja, darmowa karta przez pierwszy rok i podwojne punkty w supermarketach. Carpe diem.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-09-29 12:54:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-09-29 12:36:58, Richmond napisał(a): Ja pewnie wspominalam wczesniej, obecnie moja najlepsza karta to BMI Credit Card, Amex wydawany przez MBNA. Mile zbieraja sie az milo. Ale dla nowych klientow, ktorzy chca zbierac mile lotnicze, to lepszy bedzie Amex Gold z promocja, darmowa karta przez pierwszy rok i podwojne punkty w supermarketach. jaki trzeba posiadać scoring, by o nie aplikować? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2012-09-29 13:21:44 (13 lat temu) |
Nie wiem jaki scoring, ale na pewno dobra historie kredytowa i okreslone dochody do Amexu. Na pewno na ich stronie jest lista wymagan.
Carpe diem.
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2012-09-29 14:28:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-09-29 13:21:44, Richmond napisał(a): Nie wiem jaki scoring, ale na pewno dobra historie kredytowa i okreslone dochody do Amexu. Na pewno na ich stronie jest lista wymagan. czyli wymagaja pewnego doświadczenia z kartami kredytowymi i czystej historii kredytowej. + jw odowiednich dochodów O to mi chodziło. By się ktoś nie porwał na taką karte jako pierwszą. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2012-10-05 09:15:13 (13 lat temu) |
Taka ciekawostka, moja karta kredytowa MBNA zostala zawieszona, bo logowalam sie do konta z Polski. Przy pierwszym logowaniu wyskoczyly dodatkowe pytania, na ktore odpowiedzialam i wszystko bylo cacy. Logowalam sie codziennie przez tydzien z Polski, a dzisiaj po zalogowaniu zobaczylam zawieszona karte.
Nie dokonywalam zadnych transakcji, tylko sprawdzalam stan konta, bo czekam na refund. Jak widac banki sa coraz bardziej upierdliwe i nie dosc, ze chca wiedziec gdzie klient bedzie uzywal karty, to chca nawet wiedziec skad bedzie sie logowal. Carpe diem.
|
|
|
Eddmund | Post #6 Ocena: 0 2012-10-05 10:24:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-09-2010 Skąd: Manchester |
Polecam dwa linki dla osób zainteresowanych uzyskiwaniem kredytu:
http://www.moneysavingexpert.com/loans/credit-rating-credit-score Tutaj zwróciłbym uwagę na punkt "2. It's all about PROFIT not RISK" - spłacanie balansu karty kredytowej w całości nie zawsze jest postrzegane pozytywnie. Również info o National Hunter jest ciekawe. Trzeba uważać, żeby w każdej aplikacji kredytowej podawać te same dane. Drugi link: http://www.checkmyfile.com/free-credit-score.htm Tu w minute podadzą ci twój credit score, na podswtawie kilku pytań, więc można się zorientować co ma wpływ na naszą historię kredytową, np. jak długo jesteśmy klientem banku lub czy mamy linię telefoniczną w domu (jeżeli masz telefon stacjonarny to system przyjmuje że kontakt z tobą jest łatwiejszy, niż gdy tylko masz komórkę). [ Ostatnio edytowany przez: Eddmund 05-10-2012 10:26 ] |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2012-10-05 11:21:40 (13 lat temu) |
"spłacanie balansu karty kredytowej w całości nie zawsze jest postrzegane pozytywnie. "
Rozwin to stwierdzenie. Nie splacanie calosci, jesli nie ma promocji 0% i stac Cie na splate, jest bledem z punktu widzenia finansowego. Nie widze zadnej korzysci z placenia odsetek. W historii kredytowej i tak jest widoczne 0 niezaleznie od tego czy zaplacilo sie minimum, czesc czy calosc. Carpe diem.
|
Post #8 Ocena: 0 2012-10-05 13:27:36 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2012-10-05 13:55:48 (13 lat temu) |
Zera beda zawsze, niezaleznie od kwoty splaty, tak dlugo jak byla minimalna splata. Mowie o zerach na gorze, przy prowadzeniu konta, nie stanie kont.
Natomiast jesli byly jakies kwoty i byly splacone, to bedzie to wyraznie widoczne w stanach kont, jesli sa pokazywane. Nie chce mi sie logowac do Experiana teraz, zeby zrobic print screen, ale jest tam informacja o kwocie ostatniej splaty, o wysokosci zadluzenia, czy jest okres promocyjny, itp. Z Experiana, dane dla karty kredytowej: Status Code - to wlasnie to wspomniane zero, jak sie placi na czas Balance - przy biezacym uzywaniu widac tam kwoty z wyciagow na koniec okresu rozliczeniowego Payment Amount Previous Statement Balance Number of Cash Advances Cash Advance Amount Payment Code Promotion (Y/N) Pierwsze 3 pozycje pokazuja czy klient uzywa karty, ile splacil i czy w calosci. Najgorsze co moze sie pokazac, to Cash ADvances, bo pokazuja desperacje klienta i klopoty z plynnoscia. Dla niektorych kart widoczne jest tez: Credit Limit History. Nie ma zadnego powodu, zeby placic odsetki, gdy nas stac na splate karty w calosci. Carpe diem.
|
Post #10 Ocena: 0 2012-10-05 16:04:37 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|