![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )

Str 11 z 93 |
|
---|---|
agarudii | Post #1 Ocena: 0 2012-06-28 10:29:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
pod wplywem tematu i kraka
![]() ![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-06-28 10:43:32 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-06-28 10:29:24, agarudii napisał(a): pod wplywem tematu i kraka ![]() ![]() przepraszam ![]() Jak chcesz mieć pojęcie jaki masz wpływ i co się dzieje to warto zapłacić te kilka funtów np experian, co miesiąc przychodzi mi raport i za każdym razem gdy jakaś firma mnie sprawdza to dostaje informację o tym na email. Np, wczoraj ktoś coś kombinował na liście wyborców z moimi danymi. Co do spamu Też tak mam, ale w emailach, bo zawsze odznaczam "oferty pocztą" i telefoniczne pozwalam tylko na kontakt emailowy, ustawiłem sobie już nawet folder gdzie filtrowane są do jednego katalogu. Nie przerobisz tego człowieku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kurcze korci mnie ta karta o której wspomina Richmond, te mile lotnicze...., ale chyba bym przegiął ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2012-06-28 14:27:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2012-06-27 16:35:36, lucaa_rules napisał(a): Widocznie jak aplikowalas to wzieli cie jak ja to mowie 'application queue'. Ze niby odmowa ale jeszcze twoja aplikacje trzymali/przetwarzali. W kazdym badz razie gratuluje ![]() To czysta gra, wydam ile tam trzeba by dostac te 20 mil. Uzbieram ile trzeba i karte zamkne. Chyba, ze okaze sie dobra do zbierania mil Avios. Trzeba o tym poczytac, nie mialam na to czasu. Krakn, skup sie na jednym produkcie, ktory daje Ci optymalne zyski. Ja sie skupilam na milach, bo duzo latam. W samym czerwcu zaoszczedzilam jakies 900 funtow na lotach dzieki zebranym wczesniej milom. Carpe diem.
|
Post #4 Ocena: 0 2012-06-28 20:45:23 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2012-06-28 21:50:01 (13 lat temu) |
to może zacznij czytać wątek od początku.
99 % masz gotowe odpowiedzi Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Daniel69 | Post #6 Ocena: 0 2012-09-29 08:19:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2012 Skąd: Peterborough |
Amazon daje 13 miesiecy na pierwszy zakup za 300 gbp lub wiecej na kartę kredytowa (Banc od America). Kupie produkt za 500 gbp, spłace go kiedy chce, w małych lub większych własnych ratach, przez 13 miesięcy (żeby nie wejść w oprocentowanie). Za miesiąc lub dwa kupuje kolejny produkt za 100, 200 lub wiecej gbp. W jakim terminie mogę oddać kredyt bez naliczania odsetek ? Czy będzie różnica terminów czy kupuje w Amazonie albo na innych stronach lub sklepach po za internetem ? Przepraszam za pytanie ale to będzie pierwsza karta kredytowa z limitem 1200 gbd.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2012-09-29 08:59:29 (13 lat temu) |
Jesli zalezy Ci, zeby miec karte z 0% na zakupy przez jakis okres, to lepiej wystapic o normalna karte. Karta Amazonu jest dosc ograniczona i moim zdaniem tylko dla fanow Amazonu, ktorzy nie moga/ nie chca innej karty.
"0% for up to 13 months on all purchases of individual items of £300 or more that are made at Amazon.co.uk from the date your account is opened. For this great rate purchases must be made within the first 30 days of account opening" Czyli to 0% jest tylko na produkty powyzej 300 funtow kupionych tylko na Amazonie i pierwszy zakup musi byc dokononany w ciagu 30 dni od otwarcia karty. Przeglad kart z promocja 0% - http://www.moneysavingexpert.com/cards/best-0-credit-cards Carpe diem.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2012-09-29 10:23:09 (13 lat temu) |
Richmond, czy dobrze roumiem że tesco wymaga by wydać 5 000. by zakwalifikować sie na 0% ?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2012-09-29 12:20:27 (13 lat temu) |
Min income: £5,000 - minimalny dochod 5K.
Mialam kiedys karte Tesco, tylko wtedy mieli 12 miesiecy promocje. Po skonczeniu promocji nigdy jej nie uzywalam i w tym roku zamkneli mi ja z automatu, a ja nie prostestowalam, bo i tak mialam zamiar to zrobic. Teraz jade na 16 miesiecznej promocji z Amex, karta oferowana wylaczenie przez MoneySupermarket. Nie rozni sie wiele od innych kart. Carpe diem.
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2012-09-29 12:26:58 (13 lat temu) |
dziekuje, za odpowiedź .
ja tez do zakupu paliwa, zakupy w sklepie, ebay, i niektore platnosci jade na amex, nectar ze wzgledu na punkty. Już w tym roku uzbieralem ponad 120 funtow. Firmowy master card tylko do platnosci za reklamy, bo moji dostawcy slono doliczaja za uzycie kart kredytowych, a szkoda bo to bardzo znaczacy przeplyw gotowki, no ale przy takich kwotach procentowa prowizja ,jest bez sensu. Capital One już poszedl do szuflay, na razie pracuje jako kredyt dostepny. Jak tylko znaje cos fajnego i sobie cos ubzduram do zabawy, to pojdzie do skasowania. Tesco club credyt card, ponieważ kupujemy na nią bardzo sporadycznie to na niej otwarlem kredyt kilkuset funtow i bede go splacal w terminie bezodsetkowym po kilkadziesiat funtow. I to na razie tyle. Moja punktacja była juz bardzo dobra i nagle radykalnie spadla do sredniej. Powód to -dużo nowych lini kredytowe w bardzo krotkim czasie i to w 1 roku -ponieważ przepuszczam przez nie praktycznie wszytkie wydatki są zużywane do 80=90% a więc wg nich gram ryzykownie ostatni raport utrzymał ww minusy, ale doszły dwa plusy: -splata całości -duży przeplyw splacany w terminie Wefekcie rporcie jaki dostalem okreslili mi wzrost do puktacji DOBRA. Zobaczymy jak bedzie dalej i kiedy osiagnę B, dobra Amazon to dobry produt jak ktos duzo i czesto kupuje na amazonie, bo przy kazdym zakupie jest pare procent taniej, kupujac czesto i drogo to wcale nie male oszczednosci. Ja nie zdecydowalem sie aplkowac bo za malo kupuje na Amazonie, no i w moim wypadku nadwyrezylo by zaufanie wobec mnie ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|