MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypowiedzenie umowy najmu z agencją mieszkaniową

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sebeql84

Post #1 Ocena: 0

2011-10-30 18:57:35 (14 lat temu)

sebeql84

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2011

Witam. Ja też mam umowę z agencją na rok ale chciałbym ją rozwiązać. Powiedzieli mi że mogę to zrobić tylko jeśli znajdą kogoś na moje miejsce, i będę musiał ponieść tego koszty. Jeśli nie znajdą to będę musiał płacić do końca umowy... W związku z tym mam pytanie: Co jeśli ja nie dotrzymam warunków kontraktu, np. jeśli wprowadzę do mieszkania dodatkową osobę, albo psa??? Wiem że jeśli landlord nie dotrzymuje warunków kontraktu, to wtedy ja mogę go zerwać. A co jeśli ja będę poprostu złym lokatorem??? Czy mogą mnie wyrzucić??? Czy będę wtedy musiał ciągle płacić za to mieszkanie???? Proszę o poradę... zgóry dziękuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2011-10-30 18:59:03 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sebeql84

Post #3 Ocena: 0

2011-10-30 19:21:59 (14 lat temu)

sebeql84

Mężczyzna

Oki. W takim razie mam jeszcze jedno pytanie... Otóż w mojej umowie są pewne niezgodności... W punkcie nr 4 "The Term" pisze że umowa jest na okres 12 miesięcy kalendarzowych, do 17 września 2012 roku.

Natomiast w punkcie 7 "Housing Act 1988 (As Amended)" pisze tak, cytuje: "The Tenant acknowledges that the Permises were let to the Tenant under an assured shorthold tenancy granted for a term of six calendar months on seventeenth day of September TWO THOUSAND AND TEN which with subsequent extensions expired the day before the commencement of this Agreemnet."

Jak dla mnie jasno wynika z tego że poprostu się pomylili i wpisali zamiast 12 miesięcy, to 6 miesięcy. i dodatkowo zamiast 17 września 2011, to wpisali 2010 rok:)
Jak dla mnie to wynika z tego że ta umowa jest nie ważna....

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-10-30 19:34:17 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

bo dopuszcza możliwość rozwiązania umowy po 6 miesiącach od momentu podpisania umowy, z tym że musisz zachować proces rozwiązania umowy, czyli powiadomić miewsiąc wcześniej.
Natomiast jak mineło 6 miesięcy umowa trwa do końca.

jest to zabezpieczenie obydwu stron w przypadku gdyby np dom miał jakieś wady utrudniające mieszkanie, albo gdyby wynajmujący był kłopotliwy.

jako kłopotliwy najemca owszem możesz zostać wezwany do opuszczenia lokalu, ale tracisz depozyt, i możesz jeszcze zostać wezwany do zapłacenia za ew straty jeżeli depozyt nie pokryje strat.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

sebeql84

Post #5 Ocena: 0

2011-10-30 19:43:59 (14 lat temu)

sebeql84

Mężczyzna

tak, ale tam jest 17 wrzesnia rok 2010 tzn ze te 6 miesiecy a nawet rok juz dawno minelo..

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2011-10-30 19:51:42 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

chlopie, toz to jest czeski blad... umowe zawarles 17/09/11 na 12mc. z minimum 6 miesiacami zamieszkania - dopiero w marcu mozesz myslec o wypowiedzeniu i to z dobrym powodem... 8-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2011-10-30 19:52:51 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

noo, mineło, :)))
Ale jako taka umowa jest zawarta"

"W punkcie nr 4 "The Term" pisze że umowa jest na okres 12 miesięcy kalendarzowych, do 17 września 2012 roku. "

czyli w sumie możesz się wyprowadzić po 6 miesiącach, ale nie zapomnieć by dać wypowiedzenie po 4,5 miesiącach.

podpunkt wcześniejszego rozwiązania umowy Aneksem ci to załatwią.
bo logiczne że termin w punkcie minął przed faktem podpisania umowy.
Laska w agencji zapomniała poprawić datę.
pewnie klepią tak od 1,5 roku te umowy.

bo na dobrą sprawę to by wychodziło że termin kiedy możesz rozwiązać wcześniej umowę już minął ;))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

paolcia23

Post #8 Ocena: 0

2013-06-22 19:04:49 (12 lat temu)

paolcia23

Kobieta

Z nami od: 17-05-2012

hej mam pytanie jutro ma przyjechac landlord po rent ale wyszła taka sytuacja że w następnym miesiący chcemy się wyprowadzić , bo znależliśmy fajniejszą chatke i chcemu mu powiedziec ze mieszkamy ostatni miesiąc i chcemy odmieszkać depozyt bo napewnbo go nam nie odda, umowe mamy na rok ( a mieszkamy juz tutaj 4 ) dostałam ją tylko ze względu na housing benefit ona nawet nie jest podpisana ani przez landlorda ani przez nas , czy jutro jak mu powiem ze mieszkam ostatni miesiąc to muszę mu płacić ?? bo ja nie wiem czy my placimy za miesiąc z góry czy za każdy przemieszkany miesiąc ??

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,