MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Auto na polskich blachach w Anglii.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2006-03-06 15:12 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Cześć.Czy ktoś wie może jak dlugo można trzymać auto w Anglii na polskich tablicach rejestracyjnych?Dvla mówią że do 6 miesięcy lecz policja twierdzi że nie dlużej niż 6 tygodni jeżeli auto jest starsze niż 3lata.Czy ktoś miał podobny problem? :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2006-03-10 19:03 (19 lat temu)

Anonim

jezdze autem na polskich blachach juz drugi rok, pare miesiecy temu mialam wypadek (nie z mojej winy) i nikt sie nie czepial. Slyszalam, ze faktycznie mozna jezdzic na polskich numerach nie dluzej niz rok czasu, ale jak ma sie to niby udowodnic policjantowi? Nie ma obowiazku posiadnia biletu, ani innego dowodu przekroczenia granicy, nie ma tez obowiazku uzywania paszportu, a w dowodzie nikt pieczatek nie wbija.. wyglada na to, ze zawsze mozna powiedzic, ze dopiero sie do Uk przyjechalo..

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2006-03-10 19:13 (19 lat temu)

Anonim

Ponoc w Dover podczas zjazdu z promu zczytuja tablice do ogolnego rejestru tak jak na ulicach ,do takiej bazy napewno maja dostep policyjne radiowozy ,tyle ze jak narazie policja nie robi z tego problemu i spoko mozna jezdzic nawet i ponad rok czasu , w moim wypadku 2-3 razy w roku robie wypad do polski wiec moze dlatego nie mam problemu ?

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4 Ocena: 0

2006-03-14 11:11 (19 lat temu)

Anonim

ja slyszal ze ponoc do pol roku ,bo to ponoc ogolne w UE ,ale angole (ja wole) sa sami dla siebie UE wiec.......... viva5691@interia.pl

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2006-03-15 20:58 (19 lat temu)

Anonim

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ODZEW W TEJ SPRAWIE.

Do góry stronyOffline

gotman25

Post #6 Ocena: 0

2006-03-28 23:17 (19 lat temu)

gotman25

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Do jednego roku tak samo jak z prawem jazdy potem musisz je wymienic(Formularz dostepny w Post Office lub na stronach i wysylasz do DVLA. Potem trzeba troche powalczyc gdzies mam jakies formularze:) Inna sprawa ze znajomi nic nie robia od 2 lat w tym kierunku i nie ma problemow:)

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Fleishmachine

Post #7 Ocena: 0

2006-04-17 14:40 (19 lat temu)

Fleishmachine

Z nami od: 17-04-2006

Ja jezdze po Londynie autem na polskich tablicach od 7 miesiecy - jak do tej pory mialem dwa zatrzymania przez policje ( jedno lajtowe, drugie... no coz, piecioro policjantow wyciagnelo mnie i moich kolegow z samochodu, kazali podniesc rece do goru, ustawili w szeregu... no i tak nas przeszukiwali ). Pytanie podstawowe: jak dlugo ten samochod jest na wyspie - ja w obydwu przypadkach bronilem sie mowiac ze auto jest pozyczone od ojca, miesiac temu przyjechalem nim tutaj, a zostane moze jeszcze ze 3 miesiace, bo dorabiam na studia ( nie wiem dlaczego, ale motywy z biednym studentem zawsze dzialaja, czy to z polskimi czy z angielskimi policjantami ;)) - prawda jest calkiem inna, ale nikt o tym nie musi wiedziec. tak wyglada moj przypadek

wczesniej czytalem na ten temat i istnieje zasada ( obecnie raczej teoretycznie niz praktycznie ) ze auto moze byc w ciagu roku tylko przez 6 miesiecy, po tym okresie auto trzeba rejestrowac w UK i tutaj tez robic oplaty. Pisze teoretycznie, poniewaz nie slyszalem jeszcze o takim przypadku, by kogos policja scigala za to. Kiedy mozna spodziewac sie problemu? Policja ma prawo poinformowac kierowce o dodaniu danego samochodu do rejestru, od tej daty auto moze byc na wyspie przez 6 miesiecy, pozniej albo uciekac do Polski albo rejestrowac na miejscu - te informacje wyczytalem jakis czas temu na forum.

Co wiecej...
Wczoraj bylem u znajomych polakow i podobno ( jeden ze znajomych wyczytal w gazecie, ale nie zna szczegolow ) od 1 maja sytuacja ma sie zmienic i osoba ktora mieszka badz pracuje na terenie UK nie bedzie mogla sie poruszac samochodem na obcych tablicach - ile w tym jest prawdy tego nie wiem, wlasnie wszedlem na forum by dowiedziec sie czegos w tej sprawie bo chce zmienic samochod na anglika, ale mam zamiar oplacac go w Polsce - ja bede szukal dalej, jesli czegos sie dowiem to dam znac, ale jesli ktos dobrze zna angielski to moze znajdzie te info na stronie DVLA.

Pozdrawiam
Mikolaj Majstruk

[ Wiadomość edytowana przez : Fleishmachine on 17-04-2006 14:43 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,