MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Spis powszechny -Census 2011

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 16 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jakobs

Post #1 Ocena: 0

2011-03-14 11:28:43 (14 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Jezeli nie wypelnisz, nie odeslesz censusa, zawitaja do ciebie specjalnie zatrudnione do tego celu drony (osoby z wypranym mozgiem, zdalnie sterowane przez system, z ktorymi nie da sie prowadzic merytorycznej konwersacji ;) ) i beda chcialy pomoc ci w ponownym wypelnieniu, jezeli bedziesz sie tlumaczyc ze nie dostalas czy nie wiesz jak wypelnic itp.
Pytanie jednak brzmi czy ktokolwiek do nas przyjedzie. Nie wiem ile rzad zatrudnil tych dronow za nasza kase.
10 lat temu nie wypelnilo censusa okolo 3.000.000 ludzi w UK, ukarano 100 :) tylko ze wtedy nie bylo takich pytan, tak wiec sadz ze w tym roku moze go nie wypelnic jeszcze wiecej, takwiec szanse ze ktos nas odwiedzi czy wysle pismo z kara jeszcze bardziej spadaja :) ale nigdy nic nie wiadomo.
Uwazam ze w obecnych czasach, gdzie mamy doczynienia z powdyzkami cen, rewolucji nie tylko w afryce ale rowniez w europie, mozliwymi wojnami i roznymi kataklizmami w ciagu ostanich tygodni, nie powinnismy sie zabardzo przejmowac czyms takim jak census, mamy wieksze problemy na glowie a przyszlosc wcale nie wyglada kolorowo.
Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jakobs

Post #2 Ocena: 0

2011-03-14 11:30:56 (14 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Cytat:

2011-03-14 10:32:28, krunschwitz napisał(a):
Cytat:

2011-03-14 10:09:31, meryczery napisał(a):
A ja wurzuciłam do kosza:):)

Brawo!
Pierwsza odważna decyzja:-]

Kilka kolejnych sposobow na "wypelnienie censusa" :)

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #3 Ocena: 0

2011-03-14 11:33:29 (14 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Pewnie kazdy z nas otrzymal census zaadresowany do THE OCCUPIER, a co to oznacza ?

the "Occupier" means

Occupier; "An Occupant; One who is in enjoyment of a thing" (the 'thing' named here is the Census)

Occupant; "One who takes possession of a thing (the Census) of which there is no owner; one who has the actual possession or control of a thing"

In other words, no one owns or possesses that 'thing' unless you pop your details onto.

Do góry stronyOffline

dominika-essex

Post #4 Ocena: 0

2011-03-14 11:44:15 (14 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Ja dalam dziecia do wypelnienia (4 i 2 lata).
Dziewczynki mialy super zabawe :-]:-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2011-03-14 12:05:39 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-03-14 12:39:30 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2011-03-14 12:39:49 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-03-14 12:05:39, moszka823 napisał(a):
to znaczy że wszystkich domowników pisze w papierach jest nas 5 osób ja z mężem i jego siostra z mężem i ich dziecko to jak ich wpisze to oni już nie muszą uzupełniać papierów, sorki za to pytanie ale ja w tych sprawach jestem ciemna.

wypełnia się jedną formę wpisuje się wszystkich pod dachem. :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #8 Ocena: 0

2011-03-14 12:50:34 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dominika-essex

Post #9 Ocena: 0

2011-03-14 13:17:57 (14 lat temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Cytat:

2011-03-14 12:39:30, thomas9996 napisał(a):
Osobiście uważam, że jestescie niepoważni. Przecież to nic wielkiego kliknąć w pare okienek na komputerze. Pytania są naprawde proste i nie aż tak osobiste jak to niektórzy wolbrzymiaja. Jeśli mieszka się w danym kraju, nieważne czy to jest Polska czy Wielka Brytania należy podporządkować sie przepisom prawa. Teraz staje się oczywiste, że osoby, które wywalają kwestionariusz do kosz albo np. dają go dzieciakom do zabawy czy ignorują to w jeszcze inny sposób mają coś do ukrycia (jedyne szczegółowe pytanie w spisie dotyczy wykonywanej pracy). Zasłanianie się nawałem innych jakże ważnych spraw dla przeciętnego polskiego imigranta jest po prostu głupie (wypełnienie arkusz spisowego zajmuje 15 minut). A rozważania na temat czy ktoś zastuka do drzwi czy jakiś list z kara przyślą czy też nie, jest dziecinne.
Jest takie stare przysłowie: "Jak cię widzą, tak cię piszą". Chyba nie trzeba nic więcej dodawać. Mam tylko nadzieję, że jednak rząd zatrudnił wystarczająco dużo "pomocników-ankieterów" i przygotował sądy na nawał pracy jaką będą miały pozakończeniu spisu.

Ja jestem jak najbardziej powazna i nie mam nic kompletnie do ukrycia. Wszystkie moje dane sa w odpowiednich miejscach i instytucjach zamieszczone. A Ty moze kiedys otworzysz oczeta i zobaczysz co sie dzieje na swiecie. Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krunschwitz

Post #10 Ocena: 0

2011-03-14 13:21:06 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Cytat:

2011-03-14 13:17:57, dominika-essex napisał(a):
Cytat:

2011-03-14 12:39:30, thomas9996 napisał(a):
Osobiście uważam, że jestescie niepoważni. Przecież to nic wielkiego kliknąć w pare okienek na komputerze. Pytania są naprawde proste i nie aż tak osobiste jak to niektórzy wolbrzymiaja. Jeśli mieszka się w danym kraju, nieważne czy to jest Polska czy Wielka Brytania należy podporządkować sie przepisom prawa. Teraz staje się oczywiste, że osoby, które wywalają kwestionariusz do kosz albo np. dają go dzieciakom do zabawy czy ignorują to w jeszcze inny sposób mają coś do ukrycia (jedyne szczegółowe pytanie w spisie dotyczy wykonywanej pracy). Zasłanianie się nawałem innych jakże ważnych spraw dla przeciętnego polskiego imigranta jest po prostu głupie (wypełnienie arkusz spisowego zajmuje 15 minut). A rozważania na temat czy ktoś zastuka do drzwi czy jakiś list z kara przyślą czy też nie, jest dziecinne.
Jest takie stare przysłowie: "Jak cię widzą, tak cię piszą". Chyba nie trzeba nic więcej dodawać. Mam tylko nadzieję, że jednak rząd zatrudnił wystarczająco dużo "pomocników-ankieterów" i przygotował sądy na nawał pracy jaką będą miały pozakończeniu spisu.

Ja jestem jak najbardziej powazna i nie mam nic kompletnie do ukrycia. Wszystkie moje dane sa w odpowiednich miejscach i instytucjach zamieszczone. A Ty moze kiedys otworzysz oczeta i zobaczysz co sie dzieje na swiecie. Pozdrawiam.

Bardzo rozsądne podejście do sprawy.Tak trzymaj8-)
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 16 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,