MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z autem z komisu

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

maximus_ja

Post #1 Ocena: 0

2011-03-04 22:05:11 (14 lat temu)

maximus_ja

Mężczyzna

Z nami od: 25-07-2010

WItam. Mam problem z autem kupionym z komisu. Mianowicie miesiąc temu kupiłem auto, po 4 dniach uslyszalem pukanie. Niestety u lokalnego mechanika powiedzieli mi ze sprzęgło i koło dwumasowe do wymiany (koszt 600 funtów). Od razu pojechałem do komisu ponieważ dali mi 3 misiące gwarancji mialem nadzieje ze nie bedzie problemu z zalatwieniem tego. Ale wlasciciel komisu powiedzial ze gwarancja tego nie obejmuje bo jest to "wear and tear" czyli zuzycie eksploatacyjne. Powiedzial tez zebym sie tym nie przejmowal i jezdzil dalej ja jednak nie dalem sie splawic wiec on powiedzial ze poprosi swojego mechanika zeby to sprawdzil. Jego mechanik powiedzial ze auta do sprzedazy dlugo stoja i musze troche poczekac zeby sie tam cos dotarlo heheh cwaniaki. Pojechalem wiec do nastepnego mechanik ktory mi powiedzial to samo co w lokalnym garazu sprzeglo i dwumasa do wymiany. Napisalem list do kolesia w ktorym opisalem co jest nie tak i co chce zeby z tym zrobil. Dalem mu 2 tyg na odpowiedz i zastanawiam sie teraz jakie moga byc moje kolejne kroki jezeli on nadal bedzie mnie zwodzil. Moze ktos z Was byl w podobnej sytuacji i moze mi cos poradzic. Zaplacilem za auto 3200 i od razu po tygodniu mam dokladac 600 cos tu chyba nie gra. Z gory dzieki za podpowiedz.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2011-03-04 23:08:17 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Proponuje dopisac w liscie, ze masz zamiar skontaktowac sie z Trading Standards, i nie dla postraszenia, ale naprawde sie poradzic w tej instytucji.
Ada

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2011-03-05 00:44:24 (14 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

a glownie przeczytac umowe kupna-sprzedazy, ktora podpisales a zaloze sie czytales po lebkach lub wcale w chwili zakupu. Tam jest napisane za co odpowiada sprzedawca.

Do góry stronyOffline

SonnyBoy

Post #4 Ocena: 0

2011-03-05 00:53:00 (14 lat temu)

SonnyBoy

Mężczyzna

Z nami od: 15-10-2007

A co to za salon? Wlasnie rozgladam sie za jakims w Stockporcie.
BTW, ja tez mam padajaca dwumase, co to za autko tak z ciekawości?

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2011-03-05 02:07:40 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

My od swieta kupujemy nowy samochod, zwykle z komisu, "mlodzik", czasem zdarzalo sie, ze jakies ciekawostki sie pojawialy po miesiacu uzywania, nigdy nie bylo problemu z naprawa na koszt komisu; zwykle gwarancja 12 miesiecy.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-03-05 07:22:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-03-05 07:47:55 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

maximus_ja

Post #8 Ocena: 0

2011-03-05 08:36:34 (14 lat temu)

maximus_ja

Mężczyzna

Z nami od: 25-07-2010

wiec autko to passat oczywiście hehe z 2004 roku pukanie słychać jak silnik się rozgrzeje i jak się wciśnie sprzęgło wiec nie miałem szans zauważyć tego. Komis jest nieduży przy A6 przed szpitalem jak się jedzie w stronę Buxton. Koleś stara się mnie zwodzić od samego początku a gwarancję dostałem słowną powiedział że warunki mi wydrukuje ale nie dostałem ich do tej pory hehe musze tam zadzwonić i poprosić jeszcze raz. Dzięki za podpowiedzi wiem że ostatecznie mogę iść do sądu ale to dość czasochłonne i wolałbym jak bym załatwić to między nami ale jak nie będzie innego wyjścia. Boję się tylko trochę czy sąd może to zaakceptować jako zużycie eksploatacyjne.

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #9 Ocena: 0

2011-03-05 10:12:08 (14 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Kupując od zarejestrowanego handlarza masz 1 miesiąc gwarancjii. Jak najszybciej znajdż jakiegoś prawnika, bo czas gra na twoją niekożyść.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-03-05 10:14:55 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie