MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pomocy, Sprawa z abonamentu telefonu.

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

knowakuk

Post #1 Ocena: 0

2011-01-25 16:14:08 (14 lat temu)

knowakuk

Mężczyzna

Z nami od: 07-01-2011

Cytat:

2011-01-25 16:04:18, pmarcys1 napisał(a):
Co do Konwencji Luganskiej to nie wiem jakie pieniadze by musial ktos zalegac aby oplacalo sie uruchomic cala procedure.

W cale nie takie duże, skoro można egzekwować, np alimenty :-)
http://www.monitorprawniczy.pl/index.php?mod=m_artykuly&cid=20&id=1684
:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2011-01-25 16:39:55 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ciomasta

Post #3 Ocena: 0

2011-01-25 16:42:03 (14 lat temu)

ciomasta

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2011

tzn ze mozna olać abonament (innym slowym dac wnoge ) , tylko ze jak się wróci to będzie zle .

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-01-25 16:46:07 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

knowakuk

Post #5 Ocena: 0

2011-01-25 16:53:45 (14 lat temu)

knowakuk

Mężczyzna

Z nami od: 07-01-2011

Cytat:

2011-01-25 16:42:03, ciomasta napisał(a):
tzn ze mozna olać abonament (innym slowym dac wnoge ) , tylko ze jak się wróci to będzie zle .

Haha, to już jest Twoja subiektywna ocena. Po Twoich postach wnioskuję, że od początku chciałaś jedynie potwierdzenia słuszności decyzji o powrocie do Polski bez wcześniejszego uregulowania swoich zobowiązań wobec o2.
Co to za problem skontaktować się z o2 i spróbować wynegocjować korzystną dla obu stron ofertę?
Rozumiem, że telefon chcesz zabrać do Polski, ściągnąć simlocka i pokazać o2 środkowy palec?
Dla mnie jest to złodziejstwo nie różniące się niczym od kradzieży ze sklepu. Widzisz, gdybyś chciała to rzeczywiście wyjaśnić, to już dawno zadzwoniłabyś pod numer, który dałem Ci we wsześniejszym poście. Ty jednak czekasz na to, aż ktoś Ci napiszę:
TAK, WEŹ ZE SOBĄ TELEFON, OLEJ KONTAKT, WRACAJ DO POLSKI I NIE BĘDZIESZ MIAŁA Z TEGO WZGLĘDU ŻADNYCH KŁOPOTÓW.
Już nawet nie chodzi o to, że w myśl prawa masz zobowiązania względem o2 wynikające z 18 miesięcznego kontraktu, ale o fakt głupoty i cwaniactwa z Twojej strony.
Skoro jest szansa załatwić sprawę po Twojej myśli, nie lepiej tak zrobić?
Sprzedaj telefon, wpłać pieniądze na konto bankowe dzięki czemu pokryjesz abonament za rok czasu, a resztę dołożysz jak będziesz miała. Proste jak drut.
Jak czytam to co piszesz, to nie dziwię się czemu później na Polaków patrzą wszędzie jak na oszustów:-]
To Twoje życie, Twoje sumienie i zrobisz po swojemu - nie oczekuj, że ktoś Cie tu na forum rozgrzeszy :-)
Prawo prawem, ale dobre wychowanie to inna kwestia.

[ Ostatnio edytowany przez: knowakuk 25-01-2011 16:55 ]

:-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

MARCIN87PL

Post #6 Ocena: 0

2011-02-23 21:01:17 (14 lat temu)

MARCIN87PL

Mężczyzna

Z nami od: 23-02-2011

Podepne sie pod temat bo ciekawi mnie jedna rzecz. Mam takiego "znajomego", ktory narobil sobie tu w UK dlugow, od jakiegos czasu nie pracowal z tego co wiem. I zdecydowal sie czmyhnac cfaniak do Polski. Na koniec przed wyjazdem wyludzil kilka Iphonow od kilku operatorow + nabral w jakims littlewodsie na 2 tys i twierdzi ze za dlugi nie beda go scigac w Polsce :) Myli sie prawda? Przeciez nawet w Polsce jak wezmie sie telefon na abonament i nie zacznie sie go placic to to juz podpada pod oszustwo czy wyludzenie i kilka lat grozi? Jak jest tutaj? Czy taki Virgin czy vodafone nie zakabluja go gdzie trzeba za fraud jesli nie wplynie kasa za pierwszy rachunek? Nie lubie wtracac sie w czyjes sprawy, ale zdenerwowal mnie cwaniaczek smiejac sie w twarz ze nic mu nie zrobia... I chetnie bym mu wyslal link do tego tematu. Wiec prosze o odpowiedz czy znacie takich asow i czy ich tu czy tam sciga tutejsza prokuratura?

Do góry stronyOffline

_niunia_

Post #7 Ocena: 0

2011-02-23 21:15:48 (14 lat temu)

_niunia_

Kobieta

Z nami od: 18-02-2011

tak ja znam osoby które myślały że jak zostawią kredyt w banku i telefon z abonamentem x2 i wyjada do polski to ich "sprawiedliwość" ominie. W sumie już za same niespłacone telefony razy dwie sztuki (zostało im po 17 mcy) byli ostro zdziwieni jak dostali pismo w polsce (jakoś po około 6 miesiącach) a z kredytem w banku jeszcze nie jestem w temacie. Pamiętajcie że jesteśmy w UE i mieszkając tu i dostając jakiekolwiek pieniądze czy to z benefitów czy z czegoś innego podawaliśmy polski adres nie raz ! więc myślę że to jest kwestia czasu i nie liczyłabym na ulgi po zwianiu z wysp.
TELEFON Z ABONAMENTEM MOŻNA SPRZEDAĆ NA EBAYU I PRZEPISAĆ UMOWĘ NA KUPUJĄCĄ OSOBĘ (oczywiście muszą być dwie osoby w punkcie).
Mam GG i nie zawaham się go użyć :D

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2011-02-23 21:34:58 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

mozna inaczej, iść do nich i poprosić o zmiane abonamentu na najtańszy jaki jest.
uzasadnić że nie ma się z czego płacić bo kryzys cie dopadł, dobrze jest napisać to na piśmie.
W o2 umożliwiają coś takiego bez problemu.
Bo lepiej mieć klienta co płaci mało ale płaci niż takiego co nie płaci w ogóle.

Oni ci zmienią abonament, wtedy po 2-3 dniach spłacasz całość i zamykasz umowę.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,