MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pare pytan o HOME OFFICE

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

megamas

Post #1 Ocena: 0

2006-02-20 08:38 (19 lat temu)

megamas

Z nami od: 29-10-2005

Wiec;)
Pracowalem najpierw w smierdzacej agencji 4 dni, potem zalapalem sie do lepszej pracy ( jakies 4 tyg) - ale nie dostalem papierka - listu od pracodawcy - poiwiedzieli ze nie dadza i tyle.....

Obecnie mam kolejna prace i teraz pytanie jezeli w koncu uda mi sie wyrwac ten papierek - mam podac poprzednie zatrudnienie przy rejestracji? pomiedzy ta przedostatnia praca a obecna mialem miesiac bezrobocia ...

Dzieki za jakakolwiek odpowedz;)
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Hogata

Post #2 Ocena: 0

2006-02-21 12:08 (19 lat temu)

Hogata

Z nami od: 24-01-2006

Do rejestracji w HO to bez znaczenia. I tak wszystko liczy się od momentu zarejestrowania, a nie od kiedy faktycznie pracujesz. Możesz zaznaczyć we wniosku, ale i tak okres zatrudnienia będzieci się liczył od chwili rejestracji, nawet nie od chwili złożenia wniosku.
hogat

Do góry stronyOffline

katrina

Post #3 Ocena: 0

2006-03-02 09:49 (19 lat temu)

katrina

Z nami od: 22-02-2006

Podstawa do rejestracji w HO jest tne papierek ktorego nie masz z poprzedniej pracy. A wiec tego okresu ci nie dolicza tym bardziej ze spoczywa na nas obowiazek rejestracji w ciagu 30 dni od podjecia pracy - a ten okres tez ci minol.
Moja rada - wyrwij ten papierek jak najszybciej wyslij do HO, kazda nowo podjeta prace lub jej zmiane zglaszaj do HO, i postaraj sie aby przez 12 miesiecy nie miec dluzszej przerwy niz 30 dni.
pozdrawiam
;-)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,