Cytat:
2013-02-27 18:11:47, Richmond napisał(a):
Cytat:
2013-02-27 17:48:49, paposki19 napisał(a):
Ech....Rich....no gdzie nie podpowiem,ze mam ten cholerny boiler (jest niepotrzebny jak dla mnie),to mowia,ze gdyby....zabraklo gazu,to mamy podgrzewanie wody elektryczne.
To tak jak ja narzekalam na zbiornik z zimna woda, po co to komu. To kolega powiedzial, ze przynajmniej dzieki temu bede miala wode, jak odlacza. W ciagu tych 8 lat w UK jeszcze nigdy nie odlaczyli mi wody, w Polsce zreszta tez bylo to rzadkie zjawisko.
Chociaz z drugiej strony, rzeczonemu koledze wylaczyli wode pare razy, to moze i w jego przypadku ma to zastosowanie.
A ja w dwóch domach odkryłem po co jest ten zbiornik
Najpierw u nas w domu jak mieszkaliśmy na SW18, po wprowadzeniu stwierdziłem że po pierwsze trzeba umyć patio, i kamienie w ogrodzie, po drugie kawalek chodnika do drzwi zeby się to zielsko do domu nie wnosiło na butach, no i przy okazji umyć samochód i motocykl.
No i kurde w połowie mycia, nagle myjka przestała działać.
Myślałem że ją szlak trafił.
odczekałem chwilę costam pokąbinowałem .... działa.
za chwile znowu nie działa.
Naraz koleżanka się drze co się stało z wodą bo ona głowy nie może spłukać
Po prostu, woda dostarczana jest cieniutkimi rurkami, w polsce główne zasilanie domu to co najmnej 3/4" a często 2" w domu rozprowadzane jest 1/2" a tu mamy zasilanie domu 10mm.
i ciśnienie praktycznie żadne, w efekcie, pralka, zmywarka mycie garów i prysznic i nic by nie działało.
A tak zbiornik służy jako rezerwa wody, do tego daje jako takie ciśnienie. A jak ktoś chce większe to soboe sam montuje pompę.
Aha, myjka ma wydajnosć 750l na godzine, do tego było sprzątanie całego domu, więc laski lały wodę ile wlezie

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.