MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rachunki - ile płacimy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 33 z 196 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 194 | 195 | 196 ] - Skocz do strony

Str 33 z 196

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

invisible

Post #1 Ocena: 0

2013-02-10 07:16:50 (13 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

ja tez mam taryfe economy 7 rachunki sa napewno na dzienna i nocna.Wlanczmay kaloryfery w nocy ,rano o 8 wylanczamy ,wracam o 16 wlanczam ogrzewanie,czasmai jak za goraco wylanczam.Czy kaloryfery powinny brac z innej teryfy?wode wlanczam na kilka godzin przewaznie przed wieczorem,O czerwca mamy zmienionego dostawce,Do tej pory byl eon ,rachunki zimowe po 600f za 3 miesiace,Jak sie wprowadzilismymielismy 900f,pozniej oszczedzalismy to tak po 500.najmniej zaplacilam 300f.Jest to 2 bedroom flat.Kaloryfer w przedpokoju zimny,bo zapowietrzaony i nie ma odpowietrznika,Ja mysle,ze duzo placimy,w domu 2 komputery,zarowki energooszczedne,telewizor,tel,pralka ,no i domowe sprzety uzywane tylko do potzreby-np,suszarka,prostownica,zelazko,Piore srednio 2-3 razy w tyg,przewaznie wieczorem ,ale nie zawsze w nocy na tej tanszej taryfie.Wprawdzie chodze pozno spac,ale moja taryfa zaczyna sie od 11,30 a konczy na 8 rano.o tej godzinie wychodze do pracy i w racam o 4tej,Zastanawiam sie czy mi jest potzrbna economy 7,ale jak chcialam zmienic dostawce i wyliczono mi,ze oni oferuja mi przypuscmy 30p za jeden kw,to pozniej napisali mi,ze nie moga mi dac tego bo ja mam licznik economy 7,wiec dali mi oferte na economy 7,Ale moje mieszkanie jest bardzo zimne,I jak ja wylanczalam ogrzewanie na dzien to jak wracalam do domu,to podloga byla taka zimna jak lod.2-3 GODIZNIny musialo chodzic na pelna pare,zeby bylo cieplo i czasami wlanczalam dmuchawke ,zeby szybciej bylo cieple powietrze,Jak myslicie czy moga mi zmienic ten licznik jak wynajmuje mieszkanie?i czy w zwiazku z tym lepiej byloby wziasc dzienna taryfe ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Roberto480

Post #2 Ocena: 0

2013-02-10 07:19:35 (13 lat temu)

Roberto480

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2012

W bloku to mnie sie wydaje ze duzo
100 bez grzania moze kuchenka chodzi na okraglo?

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-02-10 08:22:05 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #4 Ocena: 0

2013-02-10 10:05:53 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2013-02-10 07:16:50, invisible napisał(a):
ja tez mam taryfe economy 7 rachunki sa napewno na dzienna i nocna.Wlanczmay kaloryfery w nocy ,rano o 8 wylanczamy ,wracam o 16 wlanczam ogrzewanie,czasmai jak za goraco wylanczam.Czy kaloryfery powinny brac z innej teryfy?wode wlanczam na kilka godzin przewaznie przed wieczorem,O czerwca mamy zmienionego dostawce,Do tej pory byl eon ,rachunki zimowe po 600f za 3 miesiace,Jak sie wprowadzilismymielismy 900f,pozniej oszczedzalismy to tak po 500.najmniej zaplacilam 300f.Jest to 2 bedroom flat.Kaloryfer w przedpokoju zimny,bo zapowietrzaony i nie ma odpowietrznika,Ja mysle,ze duzo placimy,w domu 2 komputery,zarowki energooszczedne,telewizor,tel,pralka ,no i domowe sprzety uzywane tylko do potzreby-np,suszarka,prostownica,zelazko,Piore srednio 2-3 razy w tyg,przewaznie wieczorem ,ale nie zawsze w nocy na tej tanszej taryfie.Wprawdzie chodze pozno spac,ale moja taryfa zaczyna sie od 11,30 a konczy na 8 rano.o tej godzinie wychodze do pracy i w racam o 4tej,Zastanawiam sie czy mi jest potzrbna economy 7,ale jak chcialam zmienic dostawce i wyliczono mi,ze oni oferuja mi przypuscmy 30p za jeden kw,to pozniej napisali mi,ze nie moga mi dac tego bo ja mam licznik economy 7,wiec dali mi oferte na economy 7,Ale moje mieszkanie jest bardzo zimne,I jak ja wylanczalam ogrzewanie na dzien to jak wracalam do domu,to podloga byla taka zimna jak lod.2-3 GODIZNIny musialo chodzic na pelna pare,zeby bylo cieplo i czasami wlanczalam dmuchawke ,zeby szybciej bylo cieple powietrze,Jak myslicie czy moga mi zmienic ten licznik jak wynajmuje mieszkanie?i czy w zwiazku z tym lepiej byloby wziasc dzienna taryfe ?

nie wiesz co masz. taryfa E7 jak nazwa wskazuje grzeje 7 godzin w nocy u mnie od 1 do 8 rano. kaloryfer "nocny" nie moze byc zapowietrzony, bo on ma szamot w srodku to raz, dwa te kaloryfery ( a raczej obwod) wlaczaja i wylaczaja sie automatycznie.

ja mam 3 sypialnie, mieszkanie i w zimie place ok 120f/ miesiac ( ale w domu mam cieplo, kaloryfery cieple 24/h) storage heaters-ow mam 3 + 2 zwykle kaloryfery na prad ( niezalezne od economy7), bojler ( na economy7). w lecie miesiecznie ok 50-60f, a jak jade z dzieciakami na wakacje, a w domu zostaje tylko tata, to rachunki sa po 30f/miesiac :-)

[ Ostatnio edytowany przez: agarudii 10-02-2013 10:07 ]

Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-02-10 10:35:30 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2013-02-10 11:11:17 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Najlepiej to miec mieszkanie/dom, ktore jest dobrze ocieplone :-) Wtedy rachunki beda niskie w obu opcjach: prad i gaz.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

invisible

Post #7 Ocena: 0

2013-02-10 11:12:17 (13 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

noa skad mam wiedziec co mam podlaczone na nocna taryfe,?bedzie to gdzies na rachunku?kaloryfer napewno nie grzeje ,bo jest zimny jak jest rozkrecone na maxa to troche na dole cieply,nie Mamy kuchenke na prad,ale uzywamy jej od 4 do zrobienia obiadu,piekarnik chodzil nie codzienne dwa razy na tydzien,kuchenke odpoalam zazwyczaj na dwa palniki. u nas w bloku chyba jest cos nie tak,bo wlasnie ludzie wyprowadzaja sie wlasnie z powodow wysokich rachunkow za wode i prad,Mamy licznik na wode,ale woda uwazam ,ze 226zl na 6 miesiecy, 38f na 3 osobowa rodzine to chyba duzo.Mamy prysznic wiec w wannie kompiemy sie sporadycznie.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-02-10 11:17:09 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #9 Ocena: 0

2013-02-10 11:24:35 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2013-02-10 11:12:17, invisible napisał(a):
noa skad mam wiedziec co mam podlaczone na nocna taryfe,?bedzie to gdzies na rachunku?kaloryfer napewno nie grzeje ,bo jest zimny jak jest rozkrecone na maxa to troche na dole cieply,nie Mamy kuchenke na prad,ale uzywamy jej od 4 do zrobienia obiadu,piekarnik chodzil nie codzienne dwa razy na tydzien,kuchenke odpoalam zazwyczaj na dwa palniki. u nas w bloku chyba jest cos nie tak,bo wlasnie ludzie wyprowadzaja sie wlasnie z powodow wysokich rachunkow za wode i prad,Mamy licznik na wode,ale woda uwazam ,ze 226zl na 6 miesiecy, 38f na 3 osobowa rodzine to chyba duzo.Mamy prysznic wiec w wannie kompiemy sie sporadycznie.

przedewszystkim musisz miec licznik na dwie taryfy ( normal i low ) grzejnik( jezeli jest to storage heaters) jest pewnie zepsuty. taryfa nocna E7 dziala w nocy, a jak sprawdzic hmmm grzejniki sa raczej podlaczone nie do gniazdek, tylko do takich "puszek" gdzie kabel wchodzi i to wsio i moze byc tam opcja wlacz, wylacz np tak to wyglada

Obrazek

taki jest standard podlaczenia

a jak sprawdzic cala reszte, jezeli wszystko ci sie zalacza na nocna taryfe to poprostu dzienny sie nie "kreci" wtedy. musisz sprawdzic. jezeli tylko kaloryfery sa pod nocna to w nocy beda sie "krecic" dwa liczniki
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Roberto480

Post #10 Ocena: 0

2013-02-10 11:28:44 (13 lat temu)

Roberto480

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2012

Wode masz w normie
To jest oplata za wode i za odprowadzenie sciekow jak w PL
Tu jest 90% sciekow w stosunku do pobranej wody
I w PL scieki sa strasznie drogie drozej od wody i to duzo
Tutaj tansze

Do góry stronyOffline

Strona 33 z 196 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 194 | 195 | 196 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,