2022-09-01 16:10:06, Antyszczepan napisał(a): Kup czajnik za 20 funtów ,żeby oszczędzić 10 co roku... rada głowy państwa hahahah , śmieją sie w twarz ludziom :D
Jako ciekawostke dodam, ze nowy czajnik od starego jesli chodzi o wydajnosc roznic sie moze jedynie izolacja, sama grzalka jest dokladnie tak samo wydajna (100%) wiec zeby 10 funtow zwrocilo sie w ciagu roku to ten czajnik musialby chyba grzac wode na okraglo przez rok.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
Nie istnieje cos takiego jak badziej wydajny czajnik.
On moze byc szybszy bo gotuje wode szybciej (bo ma grzalke 4kW zamiast 2, ale licznik na nim kreci sie 2 razy szybciej)
przepraszam za moje zafiskowanie na ten temat, ale to jest powodowane tym ze widzialem kiedys na QVC wciskaczy kitu (konkretniej grzejnikow elektrycznych po 4 stowki) ktorzy twierdzili ze sa one bardziej wydajene niz farelka za dyszke. Nie sa.
2022-09-02 11:49:23, admiralbibol napisał(a): Nie istnieje cos takiego jak badziej wydajny czajnik.
On moze byc szybszy bo gotuje wode szybciej (bo ma grzalke 4kW zamiast 2, ale licznik na nim kreci sie 2 razy szybciej)
przepraszam za moje zafiskowanie na ten temat, ale to jest powodowane tym ze widzialem kiedys na QVC wciskaczy kitu (konkretniej grzejnikow elektrycznych po 4 stowki) ktorzy twierdzili ze sa one bardziej wydajene niz farelka za dyszke. Nie sa.
w gwoli ścisłości, są bo podczas zamiany energii elektrycznej na ciepło są straty energii i tu może być bardziej wydajny. tylko ze te zyski są tak male ze nie zauważalne
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Dzisiaj w polskiej telewizji widzialam pana, kogos z PKO, jakis tam ekspert zaproszony do programu, ktory powiedzial, ze moznaby zrobic tak, ze energia by nie zdrozala ale wtedy ludzie by jej nie oszczedzali a energie trzeba oszczedzac. I tak sobie pomyslalam czy to wina putina, tak chetnie wskazywana tu przez niektorych czy jednak zaplanowane dzialanie globalistow?
2022-09-02 18:21:51, iwona38 napisał(a): Dzisiaj w polskiej telewizji widzialam pana, kogos z PKO, jakis tam ekspert zaproszony do programu, ktory powiedzial, ze moznaby zrobic tak, ze energia by nie zdrozala ale wtedy ludzie by jej nie oszczedzali a energie trzeba oszczedzac. I tak sobie pomyslalam czy to wina putina, tak chetnie wskazywana tu przez niektorych czy jednak zaplanowane dzialanie globalistow?
Putin to dobra wymówka, wpompowano miliony w rynek podczas pandemii to teraz trzeba je jakoś odessać. Ropa jest tańsza niż przed napaścią na Ukrainę a cenny o dobre 75% wyższe
Mam rachunek za 3 miesiące za prąd..(my mamy tylko prąd)...rachunek wyszedł £290 .
Nie jest tak źle...nawet jak od października będzie podwyżka 100% to tez damy radę.