Firmy kupuja dane z komercyjnej wersji listy wyborcow i potem bombarduja wlasnie takimi ofertami.
Str 2 z 4 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2010-03-15 13:35:37 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jak chcecie uniknac tego typu korespondencji adresowanej bezposrednio na Wasze nazwiska to wystarczy przy wpisywaniu sie na liste wyborcow zaznaczy opcje, ze nie chce sie byc w komercyjnej wersji listy.
Firmy kupuja dane z komercyjnej wersji listy wyborcow i potem bombarduja wlasnie takimi ofertami. Carpe diem.
|
Post #2 Ocena: 0 2010-03-15 13:40:56 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2010-03-15 13:43:57 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2010-03-15 13:50:02 (15 lat temu) |
To jest wlasnie karta dla osob, ktore nie moga dostac innej karty, a chca poprawic swoja historie kredytowa. Co nie znaczy, ze nie moga rozsylac ulotek do innych osob.
Dane mozna kupic z listy wyborcow - wersji komercyjnej. Kazdy moze je kupic. Tak samo jak mozesz sobie sprawdzic bardzo wiele danych na www.192.com, jak za nie zaplacisz. Carpe diem.
|
littleflower | Post #5 Ocena: 0 2010-03-15 13:50:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Ale jeszcze trzeba jej uzywac i spacac w terminie, musze przecytac w mojej bo wydaje mi sie ze jesli place nia w sklepie i pieniadze oddam do 56 dni nie mam zadnych kosztow dodatkowych, ale reki nie dam uciac za to , na pewno tak mam z karta Argosu
Pytanie do Richmond, czy ilosc kart kredytowych wplywa ujemnie na kredit score , jesli te karty sa oczywiscie niepozadluzane "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-03-15 13:55:39 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2010-03-15 13:59:03 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-03-15 13:50:22, littleflower napisał(a): Pytanie do Richmond, czy ilosc kart kredytowych wplywa ujemnie na kredit score , jesli te karty sa oczywiscie niepozadluzane Generalnie jesli masz wysoki dostepny kredyt to bedzie Ci trudniej dostac kolejny kredyt. Czyli jesli masz 10 kart kredytowych to instytucja finansowa moze dojsc do wniosku, ze masz juz wystarczajaca ilosc dostepnego limitu i nie przyznac nastepnej karty. Teoretycznie jak ma sie duzo kart kredytowych i nie uzywa warto rozwazyc zamkniecie kilku. Ale z drugiej strony jesli masz powiedzmy 5 kart, a jestes zadluzona na jednej na 90%, bo jest akurat jakas promocja 0% albo niskie oprocentowanie, to pozostale karty z nie uzywanym limitem daja Ci rownowage. Chodzi o to, ze liczy sie tez wykorzystanie dostepnego limitu kredytowego. Czyli trzeba uwazac, zeby nie zadluzyc sie zbyt wysoko w stosunku do dostepnego limitu. Przyklad: 1. karta numer jeden limit 5 tys funtow, zero zadluzenia. 2. karta numer dwa, limit tez 5 tys, zadluzenie na 4900, bo jest promocja na zakupy albo balance transfer 0%. Co w calosci wyglada tak: wykorzystujesz tylko 50% swojego limitu czyli nie jestes przesadnie zadluzona/y. Wracajac do rejestru wyborcow, cos wiecej o tym: "The full register, contains details of all registered electors. The full register is available for inspection under supervision by members of the public. It may be supplied and sold to certain specific people and organisations - primarily political parties for electoral purposes, and credit reference agencies - subject to restrictions on its use. The main use of the full register is to show who can vote in elections and referendums. Credit reference agencies can use it, but only to check names and addresses when people apply for credit, and for other purposes specified in law. It can also be used for crime prevention and law enforcement by organisations such as the police and security services. The full register cannot be supplied to any other organisation that is not permitted under the regulations." "The edited register is available for sale to anyone for any purpose. Members of the public can choose to have their details omitted from the edited register by ticking a box on their electoral registration or annual canvass form." Czyli na formularzu rejestracji do glosowania trzeba zaznaczyc okienko "opt-out" przy "edited version". [ Ostatnio edytowany przez: Richmond 15-03-2010 14:00 ] Carpe diem.
|
littleflower | Post #8 Ocena: 0 2010-03-15 17:03:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Bardziej chodzi mi o to czy to wplywa ujemnie na credit score, czy np kiedy zachce wziasc telefon na abonamet moga mi odmowic z powodu np 3 czy 4 kart kredytowych czy tzw ,, store,, card ( argos, tesco itp)?
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
sarcia | Post #9 Ocena: 0 2010-05-10 09:58:34 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2008 |
Ja sie podepne pod temat bo nie wiem dlaczego ale nie moge zalozyc nowego ciagle wyskakuje blad.Otoz dostalam oferte na platynowa karte kredytowa z barclaaycard wypelnilam wyslalam i przyszlo ale teraz mnie zastanowilo bo myslalam ze to jest z mojego banku barclays ale to chyba nie to, czy ktos ma ta karte i jak tam jest z oplatami za uzytkowanie/chodzi mi o takie ukryte koszty /.Mam jeszcze jedno pytanie przyszla tez oferta na limitowana emisje 5 pounds ,czy to nie jest jakies oszustwo bo nigdzie o tym nie czytalam. Kurcze widze ze popadam w jakas obsesje zaczynam podejrzewac wszedzie oszustwo,wole sie zapytac .
|
tom8104 | Post #10 Ocena: 0 2010-05-10 10:33:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-10-2007 |
www.barclaycard.co.uk
na tej stronie rejestrujesz i logujesz sie jak masz karte z Barclaysa. Ukrytych kosztow nie ma jezeli splacasz zadluzenie w terminie jedynie kiedy wybierasz gotowke z karty to placisz jakas oplate. Zreszta jezeli dostalas karte to przejrzyj warunki tam jest wszystko opisane. |