Cytat:
2010-03-10 10:07:40, Olenka85 napisał(a):
Milusia w pierwszym akapicie opisala cos co sie nazywa payment authorisation, a nie security callback. to sa dwie rozne rzeczy. Ale nie wazne.
Powiem tak, wrzucilam "security callback" w google i nie doszukalam sie zadnej oficjalnej informacji na temat tego, ze dane klinent (czytaj numer telefonu) sa komukolwiek udostepniane.
Nie jestem bankowcem, moze i jest taka opcja, zbyt czesto jednak mam do czynienia z kradziezami z kont bankowych i przez to jestem bardziej czujna.
Tak jak napisala littleflower, maz podal swoje dane i szybko okazalo sie, ze pojawil sie problem.
Dlatego tez na forum powinny pojawiac sie tego typu informacje, bo jesli po prostu napiszemy, ze ok, kazdy sklep moze do nas dzwonic z weryfikacja i jest to zupelnie normalne i bezpieczne, to ktos inny moze na tym ucierpiec.
Osobiscie jednak radzilabym uwazac na tego rodzaju telefony, jesli jest to tylko informuja to jeszcze pol biedy ale gdy chca od nas jakiekolwiek dane, po prostu NIE PODAWAC.
I jeszcze z innej beczki, sama prowadze on-line biznes, i powiem tak, gdy klient placi karta przez Internet mnie pojawiaja sie tylko 4 ostatnie cyfry z numeru karty i jego nazwisko. Oczywiscie rowniez adres, poniewaz musze wiedziec gdzie wyslac przesylke, ale jesli klient sam nie poda mi swojego numeru telefonu, ja najnormalniej na swiecie nie mam do niego dostepu.
jewelleryjunction co uk