Str 4 z 9 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2010-03-09 16:51:10 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
No tak, ale jak to byl fraud bez Twojej obecnosci to wystawca karta poniesie koszty. Wiec teoretycznie nie obchodzi Cie, gdzie poszla ta przesylka.
Carpe diem.
|
Post #2 Ocena: 0 2010-03-09 16:58:53 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2010-03-09 18:56:13 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2010-03-09 14:13:03, LekarzDrzew napisał(a): Cytat: to poleciałem do odziału tu na wsi, ale kazał mi dzwonić, próbowałem ale nie mogłem sie dogadać z ciapkiem, dziś wskoczyłem na moto i pognałem na wonsword, tam gdzie zakładałem konto trafiłem na polke, niestety tez nie mogła mi pomóc, poza tym że dała mi inny numer telefonu. wróciłem do domu i zadzwoniłem przekierowali mnie do gościa który mówił ładnym angielskim i poszło gładko, w sumie około 30 minut na telefonie. nie ma znaczenia, w tym momencie ukradli mi około 10 razy tyle co było na koncie Wiem ze sytuacja stresujaca ale toz nie ma co podchodzic w tych sprawach jak petent...Jak Ci gosciu mowi ze masz dzwonic w takim przypadku to on powinien zapewnic obsluge klienta..To nie Polska..Ktos jest wyzej nawet w odziale na wsi jak piszesz..I jaki to bank ktory przepuscil transakcje 10 razy wieksze niz konto? Z tego co slyszalem jak przekraczasz pewna granice aktywnosci,szczegulnie poza UK jest to monitorowane i blokowane?Pozdrawiam.. Naduzyciami nie zajmuje sie oddzial banku tylko specjalny wydzial naduzyc (Fraud Team) i nie moze pomoc zaden pracownik banku, bo Fraud Team musi z wlascicielem konta przeanalizowac wyplaty. Ja mialam juz dwa razy do czynienia z oplatami moja karta, kiedy Fraud Team zablokowal karte, i pracownik banku nie mogl mi wyjasnic dlaczego. Dopiero po zweryfikowaniu przez Fraud Team, pieniadze wrocily natychmiast na konto, tzn bank wrocil, a jak oni sobie to wyrownali, to juz ich sprawa i procedury. Nie musialam nic wypelniac, ani pierwszym ani drugim razem. Uciazliwe tylko bylo, ze nnie moglam karty uzywac przez pare dni, az dostalam nowa. Jedno co mi sie nie podobalo, to jak za drugim razem mi zablokowali, nawet nie wiedzialam, ze doszlo do naduzycia, i wczesnym rankiem bylam uziemiona na dworcu kolejowym bez gotowki i mozliwosci zaplaty karta. Skoro bank zablokowal, to mogli mnie powiadomic o tym.
Ada
|
littleflower | Post #4 Ocena: 0 2010-03-09 19:15:54 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
mi raz karte bank zablokowal tez bez powiadomienia- balans w bankomacie pokazywal mi sume xxxx a ja nie moglam wyplacic nawet 20f , sprawdzialam w 2 innych bankomatach i tez nic- internet banking pokazuje mi ze pieniadze sa dostepne , byla to niedziela
zadzwonilam pod nr ktory jest na karcie okazalo sie ze w piatek zrobilam kilka powaznych zakupow placac karta na sume ponad 2 tys i ich to zaniepokoilo ze byc moze ktos posluguje sie karta bez mojej wiedzy. Po wyjasnieniu karte odblokowano mi od razu. Dobrze ze mialam telefon i srodki na koncie by moc zadzwonic- bo to dosyc dluga i kosztowna rozmowa , i ciesze sie ze ta sytuacja nie spotkala mnie w restauracji gdzie wlasnie zamierzalam isc ale cos mnie tknelo i chcialam przed restauracja wziasc troche gotowki ![]() Juz widze mine tego kelnera kiedy okazuje sie ze nie mam czym placic- i mine mojego brata ktorego wlasnie goscilam z wizyta u siebie ![]() "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
user105 | Post #5 Ocena: 0 2010-03-09 20:36:33 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2007 |
Krakn, wydaje mi się że Sniper może mieć rację, moze płaciłeś kartą przez telefon itp ? Lub robiłeś zakupy w sklepie "kogucik" co ma słabe zabezpieczenia ?
Powiem szczerze, że strzegę danych mojej karty jak mogę - chciałbym widzieć minę tego konsultanta virgin media z którym się przekomarzałem że nie podam mu danych i koniec - w końcu zgodził się na częściowe przesłanie danych emailem a inną cześć przez telefon. Gdzie tylko mogę to płacę paypalem, gdzie nie mogę - nie kupuję. A apropo's Western Union itp - to aż niewiarygodne że ludzie dają się jeszcze na to nabrać. Życzę szybkiego rozwiązania problemów. pozdr |
|
|
slonecz | Post #6 Ocena: 0 2010-03-09 22:03:31 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
ja tez nie wiem jak ale pare lat temu kupilam samochod przez Western Union za 3 tys..okazyjnie przez maila..no comments
w kazdym razie policja miala od nas wszystkie dane tylko potrzebowala filmu z kamery z oddzialu gdzie kasa byla odebrana..bylo to 2 lata temu ..do dzis cisza od policji.. |
Post #7 Ocena: 0 2010-03-10 00:19:14 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2010-03-10 08:19:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
no własnie kiedys dawno temu używałem takich wirtualnych ekart, bo nigdy nie chciałem kart kredytowych bo raz gdy mieszkałem we francji mi skopiowali kredytowke w restauracji.
Ale minęło sporo lat i kidys bank wymienił mi electrona na vise do tego ten proces veryfikacji w momencie zakupu, i token do logowania w banku, i do tej pory nie było problemu, widziałem własnie na stronie Barclaysa tez maja ekarte ktora ładujesz, będe musiał na tym pomyśleć. na razie nie wiem co sie dzieje w moim koncie bo mam zablokowany dostęp. podobno dziś ma byc tam kasa by nie naliczał mi automat kar, a reszta wróci wkrótce, dziś maja przyjść papiery do wypełnienia. te tokeny i dodatkowe hasła do weryfikacji przy zakupach mnie cholera zwiodły i obniżyły czujność. musze pomyslec o ekartach Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #9 Ocena: 0 2010-03-10 08:29:10 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2010-03-10 08:35:30 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|